Mäsek valitsi uuden toimitusjohtajan: Eveliina Mäenpää aloittaa tehtävässä

Mäntyharjun Seudun Elinkeinojen kehitys oy, eli Mäsek on valinnut uuden toimitusjohtajan. Työssä aloittaa elokuun alusta lähtien Mäsekin hallituksen puheenjohtajana toiminut Eveliina Mäenpää. Hän toimii Taidekeskus Salmelan festivaalijohtajana ja on myös Mäntyharjun kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja.

Tähän saakka Mäsekin toimitusjohtajana on toiminut Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen. Hänen piti siirtyä tehtävästä sivuun, sillä uusi kuntalaki ei enää mahdollista Ollikaisen toimintaa yhtiössä. Uuden kuntalain mukaan konsernijohtoon kuuluu kunnanhallituksen lisäksi kunnanjohtaja ja laki ei mahdollista kuntakonsernin johdon toimia tytäryritysten hallinnossa. Kunnanhallituksen konsernijaosto ohjeistikin Mäsek Oy:n hallitusta valitsemaan toimitusjohtajan.

Mäsek Oy:n hallitus keskusteli kevään aikana eri vaihtoehdoista uuden toimitusjohtajan valitsemiseksi ja päätyi Mäenpään valintaan torstaisessa kokouksessaan. 

– Otan tehtävän vastaan nöyränä ja mielenkiinnolla. On mahtavaa saada työskennellä Mäntyharjun kunnan elinvoiman hyväksi, Mäenpää kommentoi valintaansa Mäsekin tiedotteessa.

Mäntyharjun Seudun Elinkeinojen kehitys Oy:n hallitukseen kuuluu puheenjohtaja Mäenpään lisäksi yrittäjä Sirpa Huoponen (Mäntyharjun naisyrittäjät ry), tiimivalmentaja Pasi Juvonen, toimitusjohtaja Pekka Karhula, kehitysjohtaja Sari Palmberg, toimitusjohtaja Teemu Punavaara (Mäntyharjun yrittäjäyhdistys ry) ja toimitusjohtaja Markku Ripatti.

Mäsek Oy:ssä työskentelee yritysasiamies Raili Pallonen ja markkinointipäällikkö Johanna Harju.

Kommentteja aiheesta “Mäsek valitsi uuden toimitusjohtajan: Eveliina Mäenpää aloittaa tehtävässä

 • 29.6.2018 at 11:21
  Permalink

  Hyvä ja pakollinen siirto, jota on jo odotettu pitkään. Mikäli homma kuitenkin hoidetaan oman työn ohessa, niin mitään varsinaista muutosta Mäsekin toimintaan ei ole odotettavissa. Valitettavasti näin!

  Tulevan laadukkaan kehityksen takaamiseksi työ tarvitsee kokoaikaisen vetäjän ja mikäli näin on, niin tämä on hyvä veto, vaikkakin poliitinen.
  Mikäli kokoaikaiseen toimariin ei ole resursseja, niin pitäisi osata miettiä jotain muuta.

  Pitkässä juoksussa näkisin kuitenkin yhtiön osana Miset Oy:tä, jossa kunta jo nyt on yhtenä omistajana.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...