Ollikaiselle kaksi MM-kultaa Budapestistä

Pertunmaalainen Seppo Ollikainen jatkoi menestyksekästä pyöräsuunnistusuraansa Unkarin Budapestissä järjestetyissä veteraanien maailmanmestaruuskilpailuissa. Tuomisina oli kaksi MM-kultaa.
M65-sarjassa kisannut Ollikainen aloitti kullanhuuhdonnan heti avausmatkallaan 16,4 kilometrin yhteislähtökisassa. Rankassa ja mäkisessä maastossa rasteja oli 22 ja nousua yhteensä 370 metriä.
Hopealle jäänyt Uuden-Seelannin Rob Garden jäi pertunmaalaiselle 43 sekuntia.
Sprinttimatka, 6,3 kilometriä meni Ollikaiselta penkin alle hänen sekoiltuaan rasti- ja polkuviidakossa liian kauan. Sijoitus oli yhdeksäs.
Pitkän matkan kisassa Ollikainen palasi voittokantaa. Maasto oli sama kuin yhteislähtökisassa ja yön rankkasade teki maaston erittäin liukkaaksi ja liejuiseksi.
– Muta tarttui pyörän renkaisiin ja tukki pyörän haarukat niin että se esti ajamisen ja työntäminenkin onnistui ainoastaan putsaamalla haarukat vähän väliä, kertoo Ollikainen.
23 kilometrin radan Ollikainen selvitti ajassa 1.56,44. Jälleen hopeaa ottanut Garden hävisi 2,5 minuuttia.
Päätöskisassa eli 13,5 kilometrin keskimatkalla Ollikaisella oli hyvä saumaa ottaa kolmas kulta.
– Reitillä oli erittäin syviä vesi- ja mutalammikoita, joihin ajaessa ei tiennyt mitä pohjalla oli. Joskus niistä selvisi yli, joskus juuttui kiinni ja upposi polviaan myöten kuraan. Ajoin kaksi kolaria kanssakilpailijoiden kanssa ja pääsin ensiavun jälkeen parantelemaan vammojani.
Ollikaisen ajo hylättiin, koska hän ajoi yhden rastin vierestä ohi.
– Aika olisi riittänyt voittoon asti. Harmin paikka.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...