Huuliharppu on oma instrumenttinsa – Mäntyharjun harpisteista tehtiin dokumentti

Vuosien aikana hurjat määrät tunnustusta, palkintoja ja Suomen, Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksia keränneet Mäntyharjun Huuliharpistit ovat päässeet nyt myös dokumenttielokuvan aiheeksi.

Jari Pollarin ohjaamassa ja Niina-Matilda Kuusiston käsikirjoittamassa Herrasmiesten huulilla -dokumentissa seurataan yhtyeen soittajia, treenejä, konserttimatkoja ja taustoitetaan heidän monivuotista taivaltaan. Elokuvasta henkii soittajien välinen ystävyys, jonka luoma side kantaa läpi ilojen ja surujen. 

Mäntyharjun Huuliharpistit ry:n puheenjohtaja Juhani Niskanen antaa kunniaa elokuvan tekijöille ja kollegoilleen.
– Aloitimme 16 vuotta sitten ja keski-ikämme on nyt 70 vuotta. Lukuisten konserttien lisäksi takana on kaksi albumia, kaksi kuvakirjaa ja nyt myös hieno dokumenttielokuva. 

Ohjaaja Jari Pollari kertoo saaneensa innostuksen dokumentin aiheeseen nähtyään huuliharpistit esiintymässä.
– Ymmärsin, että huuliharppu on puhallinsoitin ja oma instrumenttinsa. Se on paljon enemmän kuin harppu, jota soitellaan vaikka kitaran kanssa.

Juuri Pärnusta keikkamatkalta palanneen ryhmän seuraava keikka koittaa jo viikonloppuna Kuortinkartanolla. Herrasmiesten huulilla -dokumentti on nähtävillä seuraavan kerran elokuun alussa koittavilla Mäntyharjun Ilokuvafestivaaleilla.

 

Lue lisää torstain 19.7. Pitäjänuutisista tai näköislehdestä!

Tilaa lehti tästä tai osta näköislehden irtonumero tekstiviestillä tästä.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...