0

Perhekahvila muutti kesälaitumille pappilan maille

Hellepäivinä sadettimen alla juoksevat lapset ovat tuttu näky, mutta historiallisessa Mäntyharjun Iso-Pappilan museon pihapiirissä harvinainen.

Aikuisetkin ovat usein lähteneet mukaan, kun suurella piha-alueella on heinäkuun aikana leikitty peiliä, hippaa, juostu sadettajan alla, ratsastettu keppihepoilla, tehty taideteoksia ja tanssittu Potkuhousumiehen kanssa.

– Jos aikuiset haluavat lähteä kiertämään rauhassa Pappilan museoita ja näyttelyitä, voivat lapset olla täällä sen aikaa touhuamassa, esittelee Kirsi Konga kahvila LeksAa, joka on muuttanut heinäkuuksi Kenkätehtaan Askeleelta Pappilaan. Perhekahvilan aamupalatarjoilu muuttui heinäkuun ajan kesäkahvilan välipalatarjoiluksi. 

 

Tiina Krakau lähti keväällä hakemaan opiskelijana mukaan Mäntyharjun kunnan unelmien kesätyö -projektiin, mutta projekti oli suunniteltu 15-17 -vuotiaille.

Hänelle löytyi kuitenkin töitä kesäkahvilasta ja yhdessä Kongan kanssa he alkoivat kehittelemään ohjelmaa kahvilan normaalin toiminnan ympärille.

– Meillä ei ole varsinaisia tulostavoitteita, vaan olemme itse saaneet suunnitella ja päättää kaikesta. Leivomme itse joka aamu ja pystymme pitämään hinnat maltillisina, Krakau kertoo.

 

Keskiviikon ohjelmassa lapsia villitsi Potkuhousumies Vesa Tuovinen, joka oli hellesään takia joutunut miettimään uudelleenbrändäystäkin.

– Meinasin käännellä potkuhousut shortseiksi, mutta eihän sellaista voisi tehdä. Ei kuumuus minua niin haittaa, mutta yleisö ei ehkä jaksa riehua mukana.

– Parasta on nähdä lasten naurua, iloa ja aitoutta. Pitää onnistua omassa hommassa niin hyvin, että heidät saa lähtemään mukaan, painottaa Tuovinen.

 

Tallikahvila LeksA on auki koko heinäkuun Iso-Pappilan pihapiirissä klo 12-16. 

 

Lue lisää torstain 26.7. Pitäjänuutisista tai näköislehdestä! 

Tilaa lehti tästä tai osta näköislehden irtonumero tekstiviestillä tästä.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...