0

Kesäjuhlien tunnelma kestää rankkasateetkin – Perinteet, monipuolisuus ja talkooväki tekevät onnistuneen tapahtuman

Kuortinkartanon kesäjuhlat keräsivät lauantaina 21.7. kartanon pihamaille jo 34. vuotta peräkkäin satoja ihmisiä nauttimaan kesästä ja monipuolisesta ohjelmasta. Esiintyjien lisäksi tarjolla oli ainakin saappaanheittoa, ongintaa, arpajaisia ja lukuisia kojuja täynnä herkkuja pieneen ja suureen nälkään.

Tapahtumassa esiintyivät Mäntyharjun Huuliharpistit, Kengurumeininki, taikuri Magic, Tommi Läntinen ja Adi L Hasla, joka tuli korvaamaan äänen menetyksestä kärsinyttä Sini Yaseminia. Jo kymmenettä vuotta peräkkäin juhlan juontajana toimi TV1:n kuuluttajana tunnettu missi Anna-Liisa Tilus.

Kympin Lasten, eli HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry:n järjestämä tapahtuma oli alunperin iltajuhla, joka kesti illansuusta aina puolille öin asti. Myöhäiseen yöhön jäänyt purkaminen ja siivoaminen vaikutti kuitenkin siihen, että juhlia aikaistettiin ja tapahtuma yhdistettiin syksyisen lastenjuhlan kanssa.

Kesäjuhlien valmistelut alkoivat torstaina ja päävastuuhenkilö Mira Filatkin kertoo, ettei juhla onnistuisi ilman talkoolaisten ja vapaaehtoisten työpanosta.
– Heitä tarvitaan paljon erilaisiin tehtäviin, tänäkin vuonna talkoolaisia on yli kuusikymmentä.

Rankka sadekuuro hiipi lopulta kesäjuhlien ylle juuri ennen Tommi Läntisen keikkaa, jolloin turvallisuussyistä keikka muutettiin akustiseksi ja siirrettin pihan latoon, mutta juhlatunnelma vain nousi keikan aikana entisestään. 

 

Lue lisää torstain 26.7. Pitäjänuutisista ja näköislehdestä!

Tilaa lehti tästä tai osta näköislehden irtonumero tekstiviestillä tästä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.