Toivola peittosi Nironkylän juhlavuoden derbyssä – Uusi pelaajasukupolvi takaa perinteen jatkumisen

Toivolan kentällä pelattiin lauantaina 21.7. perinteiset junioreiden ja senioreiden jalkapallo-ottelut Toivolan ja Nironkylän välillä. Tapahtuma vietti juhlavuottaan, sillä alueen mestaruudesta oteltiin jo 25. kertaa.

Salama-alun senioreiden otteluun saanut Toivola teki kaksi maalia heti pelin kärkeen, kunnes ensimmäisen puoliajan loppua kohden Nironkylä alkoi hienokseltaan hallita tapahtumia.

Maalipaikat hyödynsi kuitenkin paremmin Toivolan joukkue, joka voitti lopulta maalein 4–1.

Toivolan puolustus hoiti oman tonttinsa luotettavasti.

Joukkueissa pelasi eri ikäisiä miehiä ja naisia ja kaikesta näkyi, että pelit ovat koko kylän yhteisiä tapahtumia. 

– Viime vuosina on onneksi saatu taas naisiakin pelaamaan. Myös nuoriso on tullut mukaan jäädäkseen ja toivottavasti pelit jatkuvat seuraavatkin 25 vuotta, kertoo ottelun tuomarina toiminut Antero Herranen

 

Tuustaipaleesta syntyisin olevalla Eerik Nissisellä on pitkä jalkapalloura, johon kuuluu SM-mitaleita ja Puijon Pallossa hankittu ikämiessarjan mestaruuskin.

Toivolan joukkueen maalivahti Nissinen kertoo pelanneensa lapsena paljon myös tällä samalla Toivolan kentällä, joten vapaapäivien ohjelmaa ei tarvinnut kauaa miettiä.

– Olin mukana pelaamassa viimeksi kolme vuotta sitten. Tällaiset tapahtumat ovat aivan mahtavia ja samalla pääsee tapaamaan vanhoja luokkakavereitakin.

Maalivahti Eerik Nissinen sai taas hikoilla kunnolla lapsuudesta tutulla kentällä.

 

Lue lisää torstain 26.7. Pitäjänuutisista ja näköislehdestä!

Tilaa lehti tästä tai osta näköislehden irtonumero tekstiviestillä tästä.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...