Aikuisten uimakouluun tullaan monista syistä – ”Osaanhan minä uida, mutta samalla en osaa.”

Haapaselän uimarannalla käydään läpi monenlaisia toiveita ja tarinoita ennen aikuisten uimakoulun alkamista. 

–Tahtoisin osata uida oikeasti, enkä vain pysyä pinnalla. Lapseni osaavat jo uida ilman apua ja olisi mukavaa osata uida kunnolla heidän kanssaan, eikä vain seistä vedessä tai uida koiraa, sanoo Jonna Tiihonen.

Tapani Penttinen on kyllä käynyt uimahalleissa, mutta järvivesi on vieraampi elementti.

– Osaanhan minä uida, mutta samalla en osaa oikeasti uida, mies kääntelee hymyillen varmasti monelle tuttua ajatusta. 

 

Uimakouluja kyllä järjestetään aikuisillekin, mutta suosio on todella kova. Sanna Liukkonen jäi keväällä rannalle ja varasijalle Mikkelissä järjestettävästä uimakoulusta – kahdesti.

– Kyselin sitten Facebookin Mäntyharju -foorumilla aikuisten uimakoulusta, ja sieltähän löytyi innokkaita osallistujia ja uintiopettajakin.

 

Aikuisten ohjaajaksi lupautunut Eetu Louhivuori on opettanut lapsia uimaan jo kahdeksana kesänä, mutta aikuiskoulutus on ensimmäinen laatuaan. Uuden tilanteen edessä hän arvioi oppilaitaan ennen kastautumista. 

– Pitää tietää osallistujien lähtötasot, niin voi suunnitella päivän ohjelmaa. Samat jutut tässä kuitenkin pätevät kuin lastenkin uimakouluissa.

 

Sekä Tapani Penttisellä että Sanna Liukkosella on ollut jo pitkään haaveena osallistua triathlonille. Kuten monille muillekin, myös heille avovedessä käytävä uinti on rankan kisan ennakkoon haastavin osuus. 

– Ennen uinnin harjoittelua avovedessä pitäisi ylipäänsä uskaltaa mennä sinne veteen. Järvessä uiminen on ihan eri asia kuin hallissa. Vesi on niin mustaa, pohtii Liukkonen.

 

– Mietin usein uidessamme lasten ollessa pieniä, että pystyisinkö auttamaan heitä? Ehkä välttävästi, mutta yhtä hyvin voisin olla se lapsensa pelastanut äiti, joka hukkui itse, vakavoituu Virve Väisänen, joka on myös ollut jo pitkään huolissaan uimataidostaan. 

 

Lue lisää torstain 2.8. Pitäjänuutisista tai näköislehdestä!

Tilaa lehti tästä tai osta näköislehden irtonumero tekstiviestillä tästä.

 

Muokattu 30.7. klo 13.12 : Poistettu virheellisesti merkitty kommentti. 

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...