Eläinsuojelurikoksesta tuomittiin sakkoihin

Mäntyharjulainen mies syyllistyi eläinsuojelurikokseen laiminlyömällä nautojen hoitoa keväästä syksyyn vuonna 2017.
Syyttäjä vaati hänelle tuntuvaa sakkorangaistusta Etelä-Savon käräjäoikeudessa keskiviikkona. Rangaistukseksi muodostui 50 päiväsakkoa, yhteensä 600 euroa.
Syyttäjän mukaan mies oli laiminlyönyt sairastuneiden eläinten asianmukaisen hoidon, niiden sorkkien hoitamisen sekä eläinten pitopaikan riittävän puhtauden. Eläinsuojelulakia hän rikkoi samoin pitämällä vasikkaa pimeässä, vetoisassa ja umpinaisessa karsinassa. Nautojen parsirakenteet eivät myöskään olleet kunnossa.
Syyttäjän mukaan kyse oli tahallisuudesta tai ainakin törkeästä huolimattomuudesta.
Huono hoito tuli ilmi valvontaeläinlääkärin tarkastuskäynnillä maaliskuussa 2017. Lääkäri oli löytänyt jaloistaan sairaan naudan ja määrännyt sen hoidettavaksi. Lisäksi hän oli määrännyt yhden naudan puhdistettavaksi, toisen ylipitkät sorkat hoidettaviksi ja navetan siivottavaksi. Yhdellä naudoista lanta oli panssaroitunut kiinni nahkaan. Eläinten parteen oli määrätty rakennettavaksi parrenerottajat.
Kesäkuun uusintatarkastuksella havaittiin, ettei annettuja määräyksiä oltu noudatettu. Jaloistaan sairas nauta oli jouduttu lopettamaan.
Elokuussa todettiin, että eläinten olosuhteet olivat muilta osin kohentuneet, mutta parret edelleen rakentamatta.
Eläinten omistaja myönsi menettelynsä, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen.

2 kommenttia aiheesta “Eläinsuojelurikoksesta tuomittiin sakkoihin

 • 5.8.2018 at 15:58
  Permalink

  Olisiko valvojien aika tarkistaa tiheämmin kuin uusinta kolmen kk päästä, ettei eläin joutuisi kärsimään valvojan takia vielä kolme kuukautta

  • 5.8.2018 at 19:00
   Permalink

   Varmaan on valvojilla aika iso työtaakka muutenkin. Ja toinen asia on, että ensimmäisestä huomautuksesta on annettava kuitenkin aika X jotta henkilö voi asioihin tehdä muutoksia. Toisaalta ongelma on myös se, että eläinlääkärillä tai valvojalla ei ole varsinaisesti mitään oikeuksia. Joutuvat turvautumaan poliisiin sitten kun on oikeasti jotain tehtävä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...