Mobilistien mukana Miekankoskelle

Mäntypuiston palvelutalon asukkaat lähtivät elokuun koittaessa porukalla Miekankoskelle kahvittelemaan, kun Mikkelin Mobilistit ry:n harrastajat tulivat hakemaan heitä ajelulle.
Kolmatta vuotta peräkkäin järjestetty reissu keräsi tällä kerralla palvelutalon pihalle seitsemän autokaunokaista, joihin kaikki toistakymmentä halukasta mahtuivat hyvin kyytiin.

– Viime vuonna osallistujia oli sen verran vähän, että kaikki saivat oman auton kuljettajineen. Parasta tässä hommassa on nähdä kyytiläisten iloa, kertoo mäntyharjulainen mobilisti Olavi Summanen, joka on ollut tapahtumassa vuosittain mukana vuoden 1956 MG Magnettellaan.

Palvelutalon työntekijät Katja Tikkanen ja Irja Kämppi sanovat, että heinäkuun ennätyshelteet eivät ole uuvuttaneet asukkaita lainkaan niin pahasti, kuin olisi voinut.
– Huomasin lomalta palattuani, että toiset olivat virkistyneetkin helteiden aikana, toteaa Kämppi.

Pääasiassa kuuma keli on näkynyt palvelutalolla hikoiluna ja väsymyksenä. Asukkaat ulkoilevat jos haluavat, mutta pihalla ei näillä keleillä kauaa viihdy – ainakaan auringossa.
– Sauna on ollut jäähyllä kolmisen viikkoa, mutta eipä sitä moni ole kaipaillutkaan, Tikkanen kertoo.

 

Reino Honkanen matkusti tuttuun kohteeseen Taisto Torniaisen (vas.) Opel Rekordin kyydissä.

Reino Honkanen oli ensimmäistä kertaa ajelulla mukana ja päivän reissun kohdekin oli varsin tuttu.
– Olen toiminut metsänhoitajana ja Miekankoski liittyy todella vahvasti työelämääni. Vuosien aikana sinne meni lukemattomia tukkikuljetuksia, joiden kanssa olin tekemisissä töiden kautta.
– Auto sen sijaan ei ole tuttu, mitähän vuosimallia tämä on?

Taisto Torniaisen kuljettama Opel Rekord Coupe on vasta nuorukainen 98-vuotiaan Honkasen rinnalla.
Ristiinan Närhilästä saapunut mobilisti Torniainen kertoo autoklassikon olevan vuosimallia -67, eli vaatimattomat 47 vuotta matkustajaansa nuorempi.

Asukkaille järjestetään ajeluiden lisäksi paljon muutakin ohjelmaa, kuten perinnepäiviä kotieläimineen, lettukestejä, tansseja haitarin säestyksellä ja runonlausuntaakin.
Katja Tikkanen kertoo, että tärkeintä helteillä on saada asukkaat juomaan tarpeeksi vettä.
– Pyrimme saamaan asukkaat myös viettämään helteillä enemmän aikaa päiväsaleissa, sillä niissä on ilmalämpöpumppujen ansiosta viileämpää kuin huoneissa.

 

Viikon kysymys

Pitäiskö torimaksuja periä lainkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...