0

Santeri Raatarila jätti valmentajapestin Lappeenrannassa – ”Vaikea päätös, mutta laskutkin pitää maksaa”

Mäntyharjun Virkistyksen kasvatti Santeri Raatarila on irtisanoutunut miesten Divarissa pelaavan NST:n peräsimestä. Raatarila siirtyi Joensuusta Lappeenrantaan 2+1-vuotisella sopimuksella. Raatarila kertoo lähtönsä syyksi NST:stä sen, ettei hän päässyt seuran kanssa yhteisymmärrykseen talousasioista.
– Tämä on tosi ikävä päätös ja asiaa pyöriteltiin pitkään seuran kanssa. Mutta jos koko ajan miettii sitä, pystyykö omat laskut maksamaan, niin silloin homma ei toimi. Oman arjen pyörittäminen ei siis ollut enää mahdollista, Raatarila tiivistää lähtönsä syyn.

Raatarila ehti toimia NST:n valmentajana vajaat kolme kuukautta. Hänen mukaansa yhteistyö seuran ja joukkueen kanssa toimi talousasioita lukuunottamatta hyvin. Päävalmentajan lähtö tulee seuralle kriittiseen aikaan, kuukautta ennen kauden alkua. 
– Näitä asioita oltaisiin pyöritelty vielä sarjan alkaessakin, joten päätin ratkaista asian jo nyt. Kaikista vaikeinta asiasta oli ilmoittaa joukkueen jätkille. Kaikki jotka minut tuntevat tietävät, että päätös oli vaikea.

Raatarilan paikalle päävalmentajaksi tulee NST:n junioreita valmentanut Mika Valtonen.
– NST onnittelee Mikaa uudesta tehtävästä ja toivottaa roimasti onnea pelikaudelle sekä samaan hengenvetoon kiittää Santeria erinomaisesta valmennustyöstä kesäkauden osalta, ja toivoo että Santeri nähdään vielä jatkossa NST:n riveissä, joukkueen verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa kirjoitetaan.

Raatarila valmensi viime kaudella pohjoiskarjalaisista pelaajista kasattua Josban miesten joukkuetta.

Raatarila valmensi viime kaudella Divarissa pelaavaa joensuulaista Josbaa. Siellä etuna oli, että Raatarila paiski aamuisin hommia paikallisessa urheiluakatemiassa. Illat kuluivat pääasiassa valmennettavan joukkueen harjoituksissa ja lisäksi juniorijoukkueen peräsimessä. Sopivassa välissä hän edisti fysioterapeutin opintojaan.
– Päämäärätietoisena minulla on erittäin korkeat odotukset ja vaatimukset itseäni kohtaan. Tällä tasolla valmentaminen vie periaatteessa niin paljon tunteja kuin siihen vain haluaa antaa. Opiskeluaikana pelivaraa ajankäytössä oli enemmän. Toimeentuloa tuli useista lähteistä.
Lappeenrannassa samanlaisia mahdollisuuksia ei kuitenkaan löytynyt.
– Jos päävalmentamisen sivussa olisi joutunut käymään päivätöissä, niin en olisi pystynyt pitämään yllä sitä tekemisen tasoa mihin pyrin. Ei töissä pahemmin videoklippejä katseltaisi.

Raatarilan tulevaisuuden suunnitelmat ovat tällä hetkellä auki.
Ainoa sovittu salibandyyn liittyvä meno on tulevana viikonloppuna Mäntyharjussa järjestettävä MäVi:n eloleiri, jossa hän toimii päävalmentajana.
– Sinne on aina mukava tulla. Aina kuin mahdollista pyrin antamaan Mäntyharjulle takaisin.
– Viimeistään lokakuussa saan Valviralta fyssarin paperit. Katsotaan sitten mitä tehdään ja mistä niitä töitä saisi, Raatarila suunnittelee.

Raatarila pelasi MäVin juniorijoukkueissa ja 5. divisioonaa KP-12:n riveissä. Hän myös valmensi eri junnujoukkueita.

Lue myös: Mäntyharjulaislähtöinen Santeri Raatarila luotsaa joensuulaista salibandya takaisin maan huipulle

Lue myös: Raatarila NST:n peräsimeen

Lue myös: Raatarilasta Josban päävalmentaja

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.