0

Erikoisempi pelastuskeikka: Kanahaukka juuttui katiskaan Pertunmaalla

Etelä-Savon pelastuslaitos pääsi lauantaina vapauttamaan katiskaan joutunutta kanahaukkaa. Lintu oli joutunut maalla sijaitsevan katiskan vangiksi, eivätkä ilmoituksen tehneet uskaltaneet käydä itse eläimen vapautuspuuhiin.

Pelastuslaitoksen väki purki katiskan reunaverkon ja haukka pääsi jälleen liitoon Matinrannantien varresta. 

– Haukka lähti jatkamaan matkaa omatoimisesti ja hyvävointisena. Kuin kiitokseksi pelastajilleen haukka teki näyttävät kaarrokset kohteen yllä ennen liitoa kauemmaksi metsän taakse, pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Etelä-Savon pelastuslaitos muistuttaa, että maalle nostetut katiskat ja muut veteen tarkoitetut pyydykset tulee aina sijoittaa siten ettei niistä koidu vaaraa maalla, tai ilmassa kulkeville eläimille.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.