0

Mäntyharjussa laitetaan julkisivuja kuntoon

Moni Mäntyharjun rautatieaseman ohi kesän aikana kulkenut on huomannut asemamakasiinin remontin etenemisen. Vuonna 1903 valmistunut tavaramakasiini on saanut pintaansa punaisen maalin entisen keltaisen tilalle. Keltaisen, vuonna 1889 rakennetun asemarakennuksen vieressä punainen väri näyttää räväkältä. Uutta väriä ei ole kuitenkaan vedetty hatusta, vaan se on monta remonttia nähneen makasiinirakennuksen alkuperäinen väri.

Julkisivuremonttia on pyritty tekemään muutenkin rakennuksen vaiherikkaan historian ehdoilla. Valmistuttuaan rakennuksesta löytyy kolmenlaisia ovia eri aikakausilta. Pelkkään julkisivuremonttiin kunnan varoja kuluu noin 100 000 euroa. Summa on iso, mutta rakennus on samalla yksi Mäntyharjun käyntikorteista.

Asemarakennusta ja tavaramakasiinia tuijottavat päivittäin kymmenet ja taas kymmenet junalla ohi ajavat. Ensimmäiset kunnasta näkyvät rakennukset antavat ihmisille pikaisen mielikuvaviestin: asiat ovat joko kunnossa tai rempallaan.

Toisaalta ei rakennusten julkisivuremontteja pelkästään ulkopaikkakuntalaisten mieliksi tehdä. Asemarakennukset ovat osa arvokasta kulttuurihistoriaa ja ne voivat olla tulevaisuudessa korvaamaton valttikortti koko Kurkilammen kehittämisessä.

Uutta maalia on ilmestynyt kesän aikana myös Reissutorin betonintäyteiseen ympäristöön. Katutaiteilijoiden luoma maalauskokonaisuus piristää kummasti rujoa ympäristöä. Onkin toivottavaa, että uusista seinämaalauksista tulisi Mäntyharjussa perinne.

Lähitulevaisuudessa Mäntyharjulla on kuitenkin edessään isoin julkisivuremontti aikoihin, kun sen pitäisi päättää kunnantalon kohtalosta. Sen rinnalla edellämainittuihin ehostuksiin laitetut eurot ovat taskurahoja.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.