0

Torien jokapäiväisen kuhinan perään on turha haikailla – elävöittäminen on kuitenkin mahdollista oikeilla liikkeillä

Pertunmaan keväällä julkistama torin elävöittämisprojekti on osoittautunut menestykseksi. Vielä keväällä osa suhtautui torin uudelleen elävöittämiseen epäillen, olihan alue toimittanut vuosia lähinnä parkkipaikan virkaa.

Kuluva kesä on kuitenkin osoittanut epäilijöiden ajatukset vääriksi. Kesän kääntyessä loppusuoralle, voi ainakin lauantaitorien todeta olleen varsinaisia menestyksiä. Parhaimmillaan paikalle on ollut useita satoja kävijöitä ja tavallisestikin paikalla on vieraillut yli 200 kävijää.
Torin lauantaitapahtumien suosio ei ole kuitenkaan ilmestynyt tyhjästä, vaan se koostuu useista eri oivalluksista. Ensimmäinen onnistunut liike kunnalta oli torikahvilan remontointi.

Toinen onnistuminen oli se, että mukaan lauantain tapahtumia järjestämään saatiin eri alan yhdistyksiä ja yrityksiä. Usein elävän ohjelman järjestäminen jää liikaa yksittäisten aktiivien harteille. Kesän aikana tapahtumia on ollut järjestämässä kymmenet ja kymmenet vapaaehtoiset, mikä on pitänyt tapahtumat tuoreina.
Kolmas tärkeä oivallus on ollut se, ettei myyntikojuista ole lähdetty pyytämään euroakaan vuokraa. Tämä on tuonut paikalle myyjiä Pertunmaan lisäksi myös useista lähikunnista, aina Lahdesta saakka.

Monissa kunnissa on viimeisten vuosikymmenten aikana surkuteltu torien kuihtumista. Pertunmaan esimerkki kertoo siitä, että torin uudelleen elävöittäminen on mahdollista, jos asian hyväksi tehdään oikeita liikkeitä. Torien jokapäiväisen kuhinan perään on turha haikailla, mutta kansa kyllä kerääntyy paikalle kerran viikossa, jos tarjonta ja seura ovat kohdallaan.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.