Vaikuttajafoorumi kokoontuu lauantaina pohtimaan Mäntyharjun tulevaisuutta

Mäntyharjun kunnan tulevaisuutta ja elinvoimaa pohditaan joukolla lauantaina syyskuun 1. päivä kello 13 kulttuurisalissa järjestettävässä vaikuttajafoorumissa.
Mäntyharjun kansalaisopiston 50-vuotisjuhlien kunniaksi järjestettävässä tilaisuudessa on mukana yhdeksän kulttuuri-, taide-, tiede-, talous- ja politiikkavaikuttajaa, joilla on kaikilla sidoksena Mäntyharjuun.

Mukana keskustelussa ovat koreografi Hanna Brotherus, toiminnanjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala, oikeusministeri Antti Häkkänen, rockvalokuvaaja ja -video-ohjaaja Ville Juurikkala, musiikkineuvos Klaus Järvinen, edunvalvontayksikön päällikkö Helena Lamponen, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, elokuvaohjaaja Roosa Toivonen ja toimitusjohtaja Vesa Vihriälä.

Tilaisuuden avaa kunnanjohtaja Jukka Ollikainen. Keskustelua johtavat Mäntyharjun kansalaisopiston rehtori Heli Tirri ja Mäntyharjun seudun elinkeinojen kehitys Oy:n toimitusjohtaja Eveliina Mäenpää.

Kaikille avoimen tilaisuuden ydinkysymyksiä on muun muassa se, millainen on houkutteleva ja elinvoimainen Mäntyharju ja maaseutukunta? Tilaisuudessa pureudutaan myös siihen miten muuttuva maailma voi koitua kunnan hyväksi ja mikä merkitys vapaalla sivistystyöllä on kunnan toiminnassa.

Vaikuttajafoorumia voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä tai tallenteena tämän linkin takaa.

Lisätty: 22.8. klo 10.36: Tapahtuman kellonaika.

Muokattu 31.8. kello 13.00: Muokattu otsikkoa ajankohtaiseksi ja lisätty linkki verkkolähetykseen.

4 kommenttia aiheesta “Vaikuttajafoorumi kokoontuu lauantaina pohtimaan Mäntyharjun tulevaisuutta

 • 22.8.2018 at 09:59
  Permalink

  Mikä kellonaika la 1.9.??

 • 22.8.2018 at 22:39
  Permalink

  Todennäköisesti foorumista ei ole mitään hyötyä, jos kunnan hallinnossa jatkuu suhmurointi entiseen tapaan pienellä porukalla ja salassa.

 • 23.8.2018 at 09:51
  Permalink

  Yksi tapa aloittaa vaalityö.

 • 31.8.2018 at 15:43
  Permalink

  Erittäin hyvä tilaisuus ja ehkä katson sitä myös Latviassa.
  Kuitenkin on pantava merkille, että kunnan hyllyt pursuavat jo tällä hetkellä mappeja kunnan kehittämisestä, avoimuudesta ja kuntalaisdialogista, keskustan kehittämisestä, entisen kenkätehtaan alueen kehittämisestä, city-mökkeilystä, uusien työpaikkojen saamisesta kuntaan jne.

  On vain sellainen tunne, että visioidaan ja puhutaan, mutta se tekemisin puoli jää vähän niin kuin lähtökuoppiin. Olisi syytä ehkä pohtia hyvinkin syvällisesti sitä mistä tämä johtuu?

  Usein tuodaan esille, että ei ole rahaa eikä resursseja. Enemmän kuitenkin on mielestäni kiinni tekemisestä kuin rahasta. Kun tehdään, niin tehdään sata lasissa eikä jossitella jonnin joutavia. Ovatko puikoissa tähän tilanteeseen sopivat tekijät? Yrityksissä eri strategiavaiheiden toteuttajina ovat eri tyyppiset johtajat. Tarvitaanko saneerausta, kehittämistä, kansainvälistymistä jne? Yritys vaihtaa johtajat kuhunkin tilanteeseen oikeiksi, näin varmistetaan kehitys ja eteenpäin meno.

  Mitä tekee tällaisessa tilanteessa julkisen sektorin toimija? Valitseeko se poliittisin perustein sopivimman? Miettiikö kunnan luottamusjohto tällaisia asioita lainkaan?

  Tämä ei ole moite yhtäkään henkilöä kohtaan, vaan näkulma siihen miten eri toimijat toteuttavat strategiaansa turvatakseen tulevaisuutensa. Tätä pitäisi pohtia koko julkisella sektorilla ja erityisesti tällä hetkellä kuntatasolla.

  Mäntyharjussa asiat ovat monilta osin kunnossa ja mahdollisuudet vaikka mihin. Tulevaisuuden ennustaminen ei ole helppoa, mutta ratkaisuihin kuntatasolla tarvitaan päättäväisyyttä, jämäkkyyttä ja uskallusta sekä ennekaikkea tänä päivänä avoimuutta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...