0

Menestyspuitteet ovat olemassa

Mäntyharjussa lauantaina järjestetty vaikuttajafoorumi kokosi kulttuurisaliin nimekkään keskustelijajoukon. Tilaisuudessa pureuduttiin muun muassa siihen, mistä Mäntyharjun elinvoima syntyy tulevaisuudessa.
Keskustelijat tuntuivat olevan yhtä mieltä siitä, että seutukunnan tulevaisuuden menestystekijät nojaavat puhtaaseen luontoon, matkailuun ja kulttuuriin. Osa keskustelijoista muistutti myös siitä, että Mäntyharjun seudun perustuotanto on tulevaisuudessa vahvoilla fossiilisten energialähteiden käytön vähentyessä. Moni nykyinen ja tulevakin menestyvä yritys kietoutuu puuntuotannon ja -jalostuksen ympärille.
Mäntyharjulla onkin kädessään poikkeuksellisen hyvä pokerikäsi. Mainetta pääkaupunkiseutulaisten lempimökkikuntana, upeita retkeilymaisemia tai hyvää sijaintia järvirykelmän keskellä ei voi rahalla ostaa. Tästä huolimatta on selvää, että seutu kaipaa uusia ässiä hihaansa. Kaikkia vahvuuksia pitäisi osata paitsi hyödyntää, myös tuotteistaa entistä paremmin tulevaisuuden menestyksen takaamiseksi.
Hyvää työtä tulevaisuuden elinvoiman takaamiseksi tehdään päivittäin perustuotannon alalla sekä koulutus- matkailu- ja kulttuuripuolella. Harva esimerkiksi muistaa, että Mäntyharjun eri majoitusliikkeissä on tämänkin vuoden aikana vieraillut tuhansia ulkomaalaisia turisteja. Vaikuttajafoorumissa keskustellut rockvalokuvaaja ja -video-ohjaaja Ville Juurikkala ehdottikin ulkomaalaisten ja ulkopaikkakuntalaisten hyödyntämistä seutukunnan markkinoinnin piristämisessä. He kun tuppaavat näkemään ne ainutlaatuiset asiat lähellä asuvia paremmin
Foorumissa keskusteltiin myös siitä, voisiko pohjalaisten asenneilmapiiristä oppia jotain myös täällä idässä? Siellä kun turha vaatimattomuus ei ole uusien ideoiden ja hankkeiden esteenä. Varmasti voisi. Ennakkoluulottomista ideoista voi parhaimmillaan kypsyä tulevia menestystarinoita.

 

2 kommenttia aiheesta “Menestyspuitteet ovat olemassa

  • 6.9.2018 at 10:59
    Permalink

    ”pohjalaisten asenneilmapiiristä” oppia on saatu kohta 4 vuotta. Valtakunnan tasolla.

  • 7.9.2018 at 22:47
    Permalink

    Meillä on suurena menestystekijänä sijaintimme Viitostien varressa. Miksi kunnan vetonaula eli motellin alue on kuin aavekylä? Motelli kiinni pian neljä vuotta. Eikö golfkentällä ole rahaa rakentaa isoa kenttää? Aiheesta ei hiiskuta eikä kirjoiteta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.