Kurvisen finaalipaikka flat trackin epävirallisissa MM-kisoissa jäi pienestä kiinni, kokemattomuus ja virheet kostautuivat

Mäntyharjulainen moottoriurheilija Lasse Kurvinen sijoittui flat trackin epävirallisissa maailmanmestaruuskisoissa yhdeksänneksi.
Italian Misanossa viime viikonloppuna ajetut kisat olivat Kurviselle vasta toiset flat track -kisat. Jo mahdollisuus päästä edustamaan Suomea oli enemmän kuin tarpeeksi, mutta finaalipaikka jäi harmittavan pienestä kiinni, sillä hän oli ensimmäinen finaalin ulkopuolelle jäänyt ajaja.
– Enhän minä enää mikään urheilija ole, vaan vanha kuski, joka lähti kokeilemaan. Tein kuitenkin kaksi kuukautta valtavasti töitä, joten minulla oli tietty ajatus siitä, miten ajamisen pitää sujua. Siinä mielessä ei kyllä voi olla tyytyväinen.
Finaalipaikka kariutui lopulta kokemuksen puutteeseen.
– Tein tyhmiä virheitä, ja oli huonoa tuuria matkassa. Semifinaalissa olisi pitänyt ajaa varmemmin, mutta tein isoja virheitä ja yksi kuskeista meni viime hetkellä ohi. Vähäisellä kisakokemuksella tällaisia asioita ei vaan osaa ajatella etukäteen. Hävisin last change -erän eturivin paikan yhdellä pisteellä, Kurvinen harmittelee.
Last change -erässä ratkottiin kaksi viimeistä finaalipaikkaa kolmen kuskin kesken. Takarivin paikka kostautui, ja Kurvinen hävisi kahdelle muulle ajajalle.

Ratakaan ei ollut Kurviselle otollisin. Betonimainen alusta eroaa huomattavasti suomalaisesta hiekkakentästä. Kisapäivänä ei ollut enää aikaa pyörän säädöille, sillä kuskit saivat ajaa vain neljä viiden minuutin harjoitusta ennen karsintoja.
– Viimeisen harjoituksen loppupuolella aloin vähän jo löytää sitä tuntumaa, mutta tein silti kisan aikana hirveästi pieniä virheitä. Omasta osaamisesta jäi kiinni.
Kokemusta pitäisi hankkia niin erilaisista alustoista kuin muiden kanssa ajamisestakin. Flat track -kisoissa kyynerpäät ja pyörät kolisevat toisiinsa, mutta yksinajaessa siihen ei voi totutella.
Vastausta siihen, jatkuuko kilpaileminen Kurvisen osalta vielä, hän ei osaa antaa.
– Se on niin hirveän monesta asiasta kiinni. Oma lapsi harrastaa kilpauintia, ja lisäksi valmennan lapsia ja nuoria ajamisessa.
Vapaa-ajan projekteja on niin paljon, että jossain vaiheessa Kurvinen joutui karsimaan niitä. Siltikään hän ei ole varma, riittääkö aika keskittyä kilpailuun.
– Pitää olla realistinen. Olin kuitenkin jo kymmenen vuotta kokonaan lajista ulkona ja sitä en näe enää vaihtoehtona, Kurvinen linjaa.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...