0

Nyt on käynnissä isojen rakennussuunnitelmien syksy

Mäntyharjun ja Pertunmaan syksyä värittävät suuret rakennushankkeet. Mäntyharjussa heikkokuntoisen kunnantalon paikalle kaavaillaan laadukasta keskusta-asumista. Paikalle on suunniteltu kahta terassitaloa, joihin tulisi 15-20 asuntoa. Poikkeuksellista hankkeessa on sen hintalappu, sillä asuntojen neliöhinnan arvioidaan nousevan lähelle 4000 euroa.

Jos ennakkomarkkinointi pääsee keväällä alkamaan, mitataan samalla toden teolla Mäntyharjun vetovoimaa. Satojen tuhansien euron arvoisia asuntoja olisi tarkoitus markkinoida paikallisten lisäksi erityisesti paikkakunnan vapaa-ajanasukkaille, jotka olisivat valmiita luopumaan mökistään. Toiveissa myös on, että yksityiset tahot hankkisivat asuntoja lomaosakkeiksi. Kunnan on tarkoitus sijoittua taloihin korkeintaan vuokralaiseksi. Hanke olisi samalla myös ensimmäinen kunnollinen päänavaus Kurkilammen alueen kehittämisessä.

Pertunmaalle suunnitellaan puolestaan julkisella rahalla toteutettavaa liikuntahallia vanhenevan Kisarannan urheilutalon viereen. Uusi liikuntahalli palvelisi erityisesti salibandyn ja lentopallon pelaajia, sillä nykyinen kenttä on lajien harrastajien mukaan turhan ahdas.

Alustavissa laskelmissa hallin hinnaksi on arvioitu vajaata 1,4 miljoonaa euroa. Osa summasta katettaisiin kunnan perintövaroilla, mutta koko hanke on riippuvainen joko valtiolta tai Euroopan unionilta tulevasta julkisesta tuesta.
Molempia rakennushankkeita arvioidessa on myös hyvä muistaa se, etteivät kunnanvaltuutetut ole vielä päässeet sanomaan ajatuksiaan suunnitelmista. Luvassa on siis mielenkiintoinen poliittinen syksy, kunnes suunnitelmat etenevät valtuustokeskusteluun saakka.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.