Lukijalta: Elinvoimaa uimahallista ja eläkeläisistä!

Mäntyharjun asioita on tullut seurattua ”syrjäsilmällä” useita vuosia. Olen kohta puoliksi mäntyharjulainen. Siksi rohkenen tässä tuoda ajatuksiani tiedoksi.
Mikään paikkakunta ei voi enää laskea sen varaan, että tulisi joku ”Kekkonen”, jonka mahdilla tulisi esimerkiksi uusi Pellos paikkakunnalle.
Mäntyharjullakin tuntuu jotenkin olevan tässä suhteessa ”pallo hukassa”. Haihatellaan kunnantalon tilalle terassitaloja ja niin edelleen.
Entisenä maankäytön suunnittelijana minunkin mielipiteeni on, että keskusta vaatii aivan uutta ilmettä!
Suurista aukioista ja ”kolmikaistaisesta” liikennöinnistä on päästävä. Tarkoitan Varpasentien osuutta.
Siitä on vain hyötyä markkinapäivänä! Nyt autoilla pääsee Varpasentietä ja kahta puolta liikkeiden parkkipaikoilla.

Mäntyharjulla on hyvät mahdollisuudet tarjota elintilaa nyt suurissa kaupungeissa asuville ja korkeista asumiskustannuksista kärsiville eläkeläisille.
Myös eläkkeellä olevat maksavat veroja! On palvelut kunnossa on hyvät liikenneyhteydet jne. Asiaan on kunnolla paneuduttava ja ryhdyttävä vaikka mainoskampanjaan. Ottakaa mallia Ristijärven kunnan strategiasta.
Asuntoja kunnassa on (ilman terassitalojakin).

Uimahalli palvelee kaikenikäisiä. Vauvasta vaariin.
Onkin erikoista, ettei Mäntyharjun kokoisessa kunnassa sitä ole saatu jo ajat sitten aikaan. Kierrellessäni Suomea, sellainen löytyy esim. Pohjanmaalla monesta 2000-3000 asukkaan kunnasta!
Tietysti joku sanoo: Onhan meillä vesiä, joissa uida. Vauvat ja vaarit haluavat varmasti Suomen oloissa nauttia vesielementistä pitkänä syys, – kevätkautena sisätilojen lämmössä.
Eräs mahdollisuus on saada Vihantasalmelle joku rahoittaja innostumaan hotellin ja uimahallin investointiin, ellei kunnalla ole asiaan intressiä.

Ystävällisesti, Risto Pesonen

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...