0

Salmela julkisti kesän konsertit: nimekäs artistikattaus sisältää Jukka Kuoppamäen, Dannyn, Katri Helenan ja Iiro Rantalan

Taidekeskus Salmela julkisti torstaina tulevan kesän konserttiohjelmistonsa. Kesän nimekkäin konsertti kuullaan 25. heinäkuuta, jolloin Jukka Kuoppamäen 60-vuotistaiteilijajuhlakonserttissa lavalle astuvat Kuoppamäen itsensä lisäksi myös Katri Helena, Danny sekä Kuoppamäen tyttäret Anna, Inka ja Taika

Juhlakesä käynnistyy 8. kesäkuuta. avajaiskonsertilla, jossa esiintyy naiskuoro Philomela. Aikaisemmista vuosista poiketen avajaiskonsertti järjestetään Salmelan puistonäyttämöllä. Samana päivänä vietetään myös avajaisjuhlaa, jossa kuullaan mm. Rocky Road Brass yhtyettä. Talven aikana puistonäyttämön esiintymislava suurenee isojen orkestereiden tarpeita paremmin vastaavaksi.

Heinäkuun 5. päivänä musisoi puolestaan jazz-pianisti Iiro Rantala. Mäntyharjun kirkossa kuullaan kesäkuun lopussa Salmelan 30-vuotisjuhlaesitys Rakkaudella. Esiintyjäkaartin muodostavat näyttelijä-lausuntataiteilija Liisamaija Laaksonen, näyttelijä Esko Salminen, oopperalaulajat Jaakko Ryhänen ja Johanna Rusanen, saksofonisti Tuomas Hoikkala sekä urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi.

Kesä huipentuu elokuun 10. päivänä kaikki laulaa Salmelassa. Hyvänmielen yhteislaulutilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki, jotka osaavat ja kaikki, jotka haluavat laulaa.

Tilaisuuden esikuvana toimii ruotsalainen yhteislaulutapahtuma Allsång på Skansen. Salmelan version vetäjinä toimivat Arja Koriseva ja Mikael Konttinen. Musiikista vastaa Salmela House Band, kapellimestarina Arto Paju.

– Konserttiohjelmisto täydentyy vielä myöhemmin yhdellä suuren luokan esiintyjällä, Taidekeskus Salmela kertoo tiedotteessaan.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.