Lukijalta: Voi hyvät hyssykät, kelataksi!

Olen pertunmaalainen, joka käyttää kelataksia 2-3 krt kuukaudessa, enkä voi olla kirjoittamatta asiaan liittyvistä epäkohdista.
Esimerkiksi eräänä aamuna lähtiessäni Mikkeliin poliklinikalle odotin taksia 40 minuuttia. Syynä oli se, että taksi keräsi auton täyteen pertunmaalaisia ennen minua.
Myöhästyin lääkäristä, mutta onneksi pääsin vastaanotolle kuitenkin.

Olen miettinyt Pertunmaalta muuttoa Mikkeliin, jossa taksi tulee nopeasti eikä tarvitse stressaantua odottelusta.
Ilmeisesti Pertunmaan asiakkaiden kanssa voi tehdä mitä huvittaa. Kelataksin tädit ja sedäthän päättävät.
Toinen epämiellyttävän pitkä odotus kesti 1 h 10 min. Mikkelin sairaalassa. Syynä oli toisen asiakkaan pitkään kestänyt käynti silmäpoliklinikalla.
Sairaalasta lähdimme ensin Kyyhkylään. Kuljettaja ilmoitti, että kotimatka jatkuu siten, että ensin mennään Pertunmaalle ja sieltä Mäntyharjuun ja sitten minä pääsisin vasta kotiini Pertunmaalle.
Pertunmaalta kuljettaja voisi sitten palata kotipaikkakunnalleen Varkauteen.

Että kuinka? Missä on maalaisjärki? Entä edullisuus?
Protestoimme tilannetta ja viimein kuljettaja suostui soittamaan kelataksiin ja neuvottelemaan uudelleenjärjestelystä. Pitkän neuvonpidon jälkeen kelataksin täti suostui muuttamaan reitin niin, että ensin mennään Mäntyharjuun ja sitten tuodaan molemmat asiakkaat Pertunmaalle.
Täysin järjenvastainen on myös tilanne, jossa samalta paikkakunnalta on kolme asiakasta lähdössä samaan paikkaan. Kolme eri taksia ajaa peräkkäin ja jokaisella kyydissä yksi matkustaja.
Miksi Suomessa kaiken kelakyydeistä määrää vain yksi firma, kuten laitteet, maksut yms., omistajina Tupu, Hupu ja Lupu?
Saadakseen kelakyytejä, taksiyrittäjän täytyy maksaa isot kuukausittaiset maksut. Sivukylien ja pienten kuntien taksiyrittäjiä uhkaa ennenpitkää lopettaminen.

Toivon taksiyrittäjille onnea ja hyvää syksyä. Kelataksiin toivon sen sijaan ison säkillisen maalaisjärkeä, jos siellä vaikka osattaisiin sitä joskus käyttää.
Lainatakseni Tapio Rautavaaraa:Tämä tarina on totta.

Syysterveisin
Ritva Syväsalo

3 kommenttia aiheesta “Lukijalta: Voi hyvät hyssykät, kelataksi!

 • 19.10.2018 at 08:35
  Permalink

  Hyviä pointteja. Pikku huomio siihen, että ensin kritisoidaan kun taksi tulee myöhässä koska keräsi ”lauman pertunmaalaisia” ja sitten tekstin lopulla ihmetellään miksi näin ei tehdä…
  Kelataksia ei voi enää kutsua palveluksi, sen verran ihmeelliseksi homma on mennyt. Suomessa on jo pitkään ollut ihme ajattelutapa, jossa kaikkeen hyvin toimivaan tulee puuttua. ”Pitää tehostaa”. Kaikki tämä on vain poliitikkojen silmän lumetta. 4 vuodessa ei saada mitään aikaiseksi niin sitten edes väkisin muutetaan jotakin olemassa olevaa, jotta näyttäisi että palkkio työstä on ansaittu.

 • 19.10.2018 at 09:37
  Permalink

  Pertunmaa on hyvä paikka asua ja elää mainostaa kunta. Kysyä sopii: ”verrattuna mihin”?

 • 22.10.2018 at 11:23
  Permalink

  Kovin erikoinen tämä Kelataksi -systeemi on. Ensiaskelia palvelun parissa ja höyry nousee korvista jo heti alussa. Niin kauan kun omat varat antavat myöden tulen maksamaan kyytini omasta pussistani, sitten kun en enää itse kykene ajamaan.
  Tähän lopputulokseen tulin, kun perheen tätösen käynti naapurikunnan puolella tukisukkatilauksen mittausta ja siilmänpaineen mittausta varten vaatisi kolmen taksin käyttöä. Ja mahdollinen taksin odotusaika paikasta toiseen joka kerta voi olla tunti, olisi matka-aika suhteettoman pitkä.
  Ei voi kiitellä tämän lain mestareita.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...