0

Tapio Montonen siirtyy Leppävirran tekniseksi johtajaksi – Mäntyharju saanee uuden johtajan vasta keväällä

Mäntyharjun uuden teknisen johtajan aloittaminen venynee pitkälle kevääseen, arvioi kunnanjohtaja Jukka Ollikainen. Hänen mukaan teknisen johtajan virka laitetaan hakuun pikimmiten seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa. Hakuaikaa on mitä todennäköisimmin vuoden loppuun saakka. 

– Aloittaminen menee varmasti pitkälle kevääseen, Ollikainen sanoo.

Ollikainen pitää Mäntyharjun teknisen johtajan virkaa houkuttelevana työpaikkana.

– Palkka (reilut 6000 euroa) on hyvällä tasolla ja olemme kohtuullisen hyvässä kunnossa oleva kunta. Emme toki ole tällä hetkellä ainoa kunta, joka hakee uutta teknistä johtajaa. Yksityisellä puolella on myös paikoin työvoimapula ja kilpailemme samoista hakijoista, Ollikainen muistuttaa.

Ollikaisen mukaan kunnassa selvitetään parhaillaan sitä, kuka hoitaa teknisen johtajan virkaa uuden viranhaltijan aloittamiseen saakka. Mäntyharjussa on tällä hetkellä meneillään ja suunnitteilla isoja rakennushankkeita. Kunnassa rakennetaan muun muassa paloasemaa ja suunnitteilla on laajennus liikuntahalli Kisalaan. Ollikainen toivoo, ettei teknisen johtajan vaihdosajalla ole vaikutusta Kisalan laajennussuunnitelmiin.

– Kisalan kanssa edetään suunnitellussa aikataulussa. Jos valtuusto niin päättää, pyrimme siihen, että Kisalan rakentaminen alkaa ensi kesänä. Pyrimme tietenkin siihen, etteivät muutokset vaikuta asiaan, Ollikainen sanoo.

Mäntyharjun tekninen johtaja Tapio Montonen irtisanoutui hiljattain virastaan ja hän siirtyy Leppävirran kunnan tekniseksi johtajaksi. Leppävirran kunnanhallitus päätti  asiasta eilisessä kokouksessaan. Mäntyharjun kunnanhallitus puolestaan myönsi maanantaisessa kokouksessaan eron Mäntyharjun virasta 31. joulukuuta alkaen.

Ollikainen sanoo, ettei Montosen irtisanoutuminen tullut hänelle yllätyksenä.

– Ei se yllättänyt, sillä olen käynyt Tapion ja muidenkin alaisten kanssa aktiivisesti keskusteluja. Jokainen tekee elämässään ratkaisuja ja tämä oli Tapion oma päätös. Ollikainen toteaa.

Tapio Montonen ei halunnut kommentoida irtisanoutumistaan Pitäjänuutisille.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.