0

Sivistysjohtaja Suvi Pirnes-Toivanen lähtee Mäntyharjusta – siirtyy Joensuuhun kirjastopalvelujohtajaksi

Mäntyharjun sivistysjohtaja ja kirjastotoimenjohtaja Suvi Pirnes-Toivanen siirtyy Joensuun kirjastopalvelujohtajaksi. Hän aloittaa työssään ensi vuoden alussa.

Pirnes-Toivanen on työskennellyt Mäntyharjun kunnassa vuodesta 2003, jolloin hän aloitti kirjastontoimenjohtajana. Kolme ja puoli vuotta sitten hän aloitti lisäksi sivistysjohtajan virassa.

– Kirjasto on minulle suuri sydämen asia ja Joensuussa pääsen kehittämään ison seutukirjaston asioita. Työssä pääsee hoitamaan myös isoja alueellisia ja valtakunnallisia tehtäviä. Toki olen myös kotoisin siltä seudulta ja opiskellut Joensuussa, joten kaupunki on minulle tuttu, Pirnes-Toivanen sanoo.

Pirnes-Toivanen jää ensi vuoden alusta virkavapaalle Mäntyharjulta.

– Muutamme Joensuuhun perheen voimin, mutta aluksi pitää tarkistaa se, että työ on sellaista kun odotin, Pirnes-Toivanen perustelee.

Suvi Pirnes-Toivanen aloitti Mäntyharjun kirjastotoimenjohtajana vuonna 2003. Tuolloin hän muutti Mäntyharjuun opiskelukaupungistaan Joensuusta.

Pirnes-Toivanen on marraskuussa jo toinen johtava virkahenkilö, joka jättää työnsä Mäntyharjussa. Kuun alussa tekninen johtaja Tapio Montonen ilmoitti irtisanoutuvansa virastaan. Hän siirtyy Leppävirran tekniseksi johtajaksi. Pirnes-Toivasen mukaan kahden johtavan virkahenkilön samanaikainen lähtö on sattumaa. Neljän hengen johtoryhmään etsitäänkin nyt kahta uutta kasvoa kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen ja hallintojohtaja Tuomo Penttisen seuraksi.

– Olemme itsekin päivitelleet Tapion kanssa, että sattuipas asiat samaan aikaan. Mitään karkua johtotehtävistä ei siis ole, vaan johtotiimissä asiat on saatu hoidettua hyvin. Joskus asiat vain sattuvat yhtä aikaa, Pirnes-Toivanen toteaa.

Lue myös: Tapio Montonen siirtyy Leppävirran tekniseksi johtajaksi – Mäntyharju saanee uuden johtajan vasta keväällä

5 kommenttia aiheesta “Sivistysjohtaja Suvi Pirnes-Toivanen lähtee Mäntyharjusta – siirtyy Joensuuhun kirjastopalvelujohtajaksi

 • 14.11.2018 at 15:13
  Permalink

  Joensuu vastaan Mäntyharju 1-1

 • 14.11.2018 at 21:33
  Permalink

  onkohan ilmapiiri ihan kunnossa?

 • 15.11.2018 at 11:24
  Permalink

  Nyt kun on muutamat lähivuodet seuraillut, niin jotkut palikat ovat kyllä nyt sellaisessa asennossa, että olisi pohtimisen paikka.
  Luonnollinen poistuma ja henkilöiden urakehitys eivät välttämättä selitä tämän päivän tilannetta kunnan organisaatiossa. Johtoryhmästä poistuu nyt puolet ja elinkeinojen kehitysyhtiön toiminta on aivan jäissä.
  Yritystä on kuitenkin luoda postiivista henkeä gaalojen ja yrittäjien voimin tapahtumien muodossa, mutta jossain kuitenkin mättää.
  En tiedä miten paljon kunnan luottamusjohto miettii mitä tulisi tehdä, mutta jotain olisi kaiken positiivisenkin hypetyksen lomassa hyvä myös tehdä. Ainakin pohtia tosissaan jos tekeminen on liian ahdistavaa.

  Muuten draivi kunnassa on hyvä ainakin investointien kohdalla, sillä olemme luomassa toimintaympäristön osalta maakunnan kärkikuntaa. Väki kuitenkin vähenee vääjäämättä ja tässä olisi nyt Mäsek Oy:llä se näytön paikka. Se kuitenkaan ei voi olla pelkkää tubetusta ja kuntakuvan kirkastamista.
  Tarvitaan nimittäin uusia yrityksiä ja sitä kautta työpaikkoja kuntaan. Mielellään niitä vientiyrityksiä. Tämä ei ole helppo nakki, eikä mikään vitsi. Tästä nimittäin löytyy se pandoran-lippaan avain, jota koko autioituva Itä-Suomi parhaillaan etsii.
  Menestyksen aallonharjalle voi päästä vain löytämällä tuo avain. Nykyinen toiminta saa valitettavasti aikaan vain suunnattoman muuttoaallon ja sen harjalla surffaailevat kunnasta väljemmille vesille ensimmäisenä johtavat virkamiehet.

 • 21.11.2018 at 18:13
  Permalink

  Ehkä ilmapiiri ei ole kunnossa. Myös joillakin luottamushenkilöillä peiliin katsomisen paikka. Suoranaista ”savustamista” ja välillä aivan perättömiä juttuja laittavat liikkeelle. Jotkut luottamushenkilöt ovat ehkä väärällä asenteella tehtävässään. Parempi olisi käydä kunnantalolla keskustelemassa, jos jokin asia askarruttaa. Yhteistyö luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden välillä pitäisi toimia, yhteisiä rahoja ja asioitahan he hoitavat kuntalaisten parhaaksi. Ei siis ihme jos joku lähtee pois.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.