0

Mäntyharjulaisille judomenestystä eri puolilta Suomea ja Virostakin

Syksyn mittaan mäntyharjulaiset judokat ovat kilpailleet ympäri Suomen. Max Saareskari kävi hakemassa hyvän vireen viikonlopun Kirkkonummen startticupiin lokakuun lopulla yläkoululeirityksestä ja Rovaniemen Barents Cupista. Hyvät otteet näkyivät jo pari viikkoa sitten Orimattilan kilpailuissa, joista Saareskari pokkasi U15 pojista parhaan taistelijan pokaalin. Lauantaina kaikki natsasi kohdilleen ja Saareskari napsi ipponin arvoisia voittoja yksi toisensa jälkeen omassa sarjassaan. Tuloksena oli neljä voitettua ottelua ja PTY-52,7 sarjan selvä voitto.
Vili Saareskari kävi Orimattilassa hakemassa kokemusta ja joutui myös viikonloppuna Kirkkonummella tunnustamaan vastustajansa paremmaksi. Kokemusta neljän ottelun verran tuli Veikko Kokkoselle, joka otteli PY-31 kg sarjassa. Ensimmäisissä kilpailuissaan olivat PA15-46,7 sarjassa Vili Nikkinen ja PA11-31,3 Timi Riittinen. Nikkinen lähti rohkeasti kilpailuihin mukaan, vaikka judokokemusta ei paljon vielä olekaan. Tällä kertaa hänen vastustajansa olivat sen verran kokeneempia kilpailijoita, että saldona oli sarjan kolmas sija, kolmen ottelijan joukossa.
Timi Riittinen päin vastoin aloitti ottelu-uransa pirteästi kahdella voitolla, kun hän onnistui heittämään vastustajansa osotogarilla tatamiin. Riittinen otti oman poolinsa voiton ja eteni semifinaaliin, jossa joutui kuitenkin taipumaan Kirkkonummen Judoseuran Max Salliselle. Näin Riittiselle hienosti pronssia ensimmäisistä kilpailuista.

Kansainvälisillä kentillä mäntyharjulaisten lippua korkealla piti Emma Kokkonen, joka valmistautui Tarton Kaimu Keerak –kilpailuun lokakuun lopulla Vantaalla Hontai Shiaissa. Siellä hän nappasi hopeaa T15-48 kg sarjassa. Kokkonen joutui tunnustamaan ainoastaan Helsingin Chikaran Jenna Kuosmasen paremmaksi tiukassa lähes kymmenen minuuttia kestäneessä ottelussa. Muut vastustajat kaatuivatkin sitten ipponin arvoisesti hyvissä ajoin ennen otteluajan loppua. Nyt viikonloppuna Kokkonen olikin sitten Tartossa kilpailemassa yhdessä n. 700 muun juniori-ikäisen judokan kanssa.

Emma Kokkonen menestyi Tarttossa.

Kokkonen osallistui T14-44 kg sarjaan, jossa osallistujia oli yhteensä kuusi. Heistä kolme oli latvialaisia ja yksi virolainen. Arpa oli heittänyt Kokkosen kaaviossa heti toiselle kierrokselle. Kokkosen ensimmäinen vastus oli Latvian Alise Buljone, jota vastaan ottelu oli todella tiukka. Kokkonen onnistui kahdesti heittoyrityksissään, mutta tällä kertaa tuomarit eivät näistä heitoista pisteitä antaneet.

Lopulta Buljone onnistui kääntämään Kokkosen sidontaan ja otti ottelusta voiton. Näin Kokkosen tie jatkui pronssiotteluun, jossa vastaan tuli ensimmäisellä ottelukierroksella Latvian Kergalven voittanut Suomen Tianna Hakala. Kokkonen nappasi helpon voiton Hakalasta kahdella wazarilla. Sarjan voiton vei Latvian Evelina Javorska ja toiseksi sijoittui Kokkosen voittanut Buljone. Kokkoselle pronssia.

Maiju Kokkonen

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.