0

Lukijalta: Pertunmaa tuotteistaa maallemuuton

Pertunmaan kunta on käynnistänyt EU:n osittain rahoittaman valtakunnallisen pilottihankkeen Vapaa-ajanasunnoista vakituiseksi asunnoiksi. Tavoitteena on kartoittaa Pertunmaalla vapaa-ajanasuntoja omistavien halukkuus muuttaa asuntonsa vakituiseksi ja muuttaa Pertunmaalle vakituisesti.

Ensin aloitetaan esiselvitys, jossa vapaa-ajan kiinteistön omistajien kiinnostus kartoitetaan kirjeitse. Esiselvityksessä kysytään kiinnostusta muuttaa kiinteistö vakituiseksi asunnoksi, muuttamisesta Pertunmaalle, toimistotilan tarpeesta, Pertunmaalle suunnitteilla olevasta toimistohotellista ja muun muassa aikeista perustaa yritys Pertunmaalle.

Posti tuo kirjekyselyn lähipäivinä kiinteistön omistajille. Kyselyyn vastaaminen on erittäin tärkeää hankkeen jatkosuunnittelun kannalta ja vastauksia odotetaan vuoden loppuun mennessä.
Tulosten analysoinnin jälkeen suunnitellaan jatkotoimet rakentavassa yhteistyössä kiinteistön omistajien kanssa.

Pertunmaan kunta sai tämän maallemuuton pilottihankkeen käynnistettäväkseen, koska kunnassa on jo rakennettu onnistuneesti kattavat 900 megabitin laajakaistayhteydet valmiiksi, jotka mahdollistavat monenlaisten palvelujen tuottamisen Pertunmaalta.

Muina valtteina ovat hyvät liikenneyhteydet, ilmainen kunnallinen päivähoito ja puhdas luonto.

Esiselvityksen jälkeen, toisessa vaiheessa keväällä 2019 laaditaan muutossuunnitelmat tai piirustukset kohtuullisella hinnalla kiinteistön omistajille, mikäli hankkeelle saadaan suunniteltu rahoitus.

Tässä vaiheessa on tarkoitus punoa paikalliset, maakunnalliset ja valtakunnalliset yritys- ja toimijaverkostot, sekä käydä aktiivista vuoropuhelua ja tehdä toimenpiteitä maallemuuton edistämiseksi.

Tiedämme, että moni vapaa-ajan asukas on miettinyt muuttoa Pertunmaalle. Näiden hankkeiden avulla haluamme olla tukemassa muuttoa ja onnistuneiden muuttotarinoiden syntymistä.

Esko Kilpinen
Hankevetäjä, Vapaa-ajanasunnoista vakituiseksi asunnoiksi hanke

3 kommenttia aiheesta “Lukijalta: Pertunmaa tuotteistaa maallemuuton

 • 23.11.2018 at 18:36
  Permalink

  Kesämökistä vakituinen? Moni meistä sitä haikailee. Pertunmaan rantojen mökkikanta
  on pääosin vanhaa pientä lautamökkiä, ilman mukavuuksia pikkuteiden takana.Vaatimukset vakituiselle asunnolle ovat rakenteellisesti samat kuin alunperin tehdyille omakotitaloille.

  On ihan hyväksi kartoittaa mielialoja muuttohalukkuudesta. Vastausten realistisuutta
  nostaisi paljon lisäinfo loma-asunnoille asetettavista vaatimuksista vakinaiseen asumiseen. Toisena pointtina on Pertunmaan kunnanhallituksen vilpittömyys asiassa.
  Jouni Pekkonen esitti kiinteistöveron korottamista, jotta paikallisten asukkaiden vastaava
  vero laskisi. Onneksi kunnanjohtaja Torniaisen esitys piti.

  Toivon Esko Kilpisen projektille menestystä ja matkailumyönteistä ja AITOA asennetta
  läpi koko Pertunmaan valtuuston ja kunnanhallituksen!

 • 24.11.2018 at 09:46
  Permalink

  Ei tässä kirjoituksessa ole tuotu esille kuin ”rusinat pullasta. Vaatikaa mökit vakituisiksi asunnoiksi, sen myötä kiinteistöveroprosentti putoaa puoleen (1.20 %:sta 0.60 %:iin) niin helpottaa valtuutettu Pekkosellakin.

 • 4.12.2018 at 09:50
  Permalink

  No niin kaikki mielensäpahoittajat, käykääpä kurkkaamassa ”uunituore” video Pertunmaan kunnan verkkosivuilla. Wannabe master chef of Finland siellä näyttää mallia nuotiomakkaran paistamiselle.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.