Mäntyharjun elokuvakerho päättyi ensi-iltoihin

Mäntyharjun elokuvakerhoon osallistui kuluneena syksynä kymmenkunta nuorta. Syksyn aikana he ideoivat, käsikijoittivat, kuvasivat ja leikkasivat kaksi omannäköistä mäntyharjulaista tarinaa elokuviksi.
Kerhon tavoitteena oli antaa työkaluja itsenäiseen elokuvantekoharrastukseen. Ohjaajien mukaan nuoret olivat aktiivisia, innostuneita ja pitkäjänteisiä työskentelyssään.
– Muiden väsyessäkin löytyi aina joku, joka kantoi vastuun loppuun saakka. Nuorissa oli selkeästi tulevaisuuden lahjakkuuksiakin, kertoo toisena ohjaajana ollut elokuvavalaisija Panu Martiskainen.
Elokuvakerhon ohjaajana toimi Martiskaisen lisäksi elokuvaaja Jari Pollari. Kerho sai rahoitusta Etelä-Savon Säästöpankin kulttuurisäätiöltä, Mäntyharjun sivistyslautakunnalta, Mäntyharjun nuoriso – ja kulttuuritoimelta ja 6K/ Elokuvatyö Panu Martiskainen T:miltä.
Tiistai-iltana elokuvakerho järjesti kutsuvierasnäytöksen, jossa esitettiin kaksi syksyn aikana kuvattua nuorten (10-15v) lyhytelokuvaa.
Nuoret tekijät kukitettiin yleisön edessä ja he pääsivät näkemään teoksensa suurelta kankaalta. Mäntyharjun Kino ja Pertti Petman mahdollistivat elokuvien katsomisen isolta kankaalta ja tarjosi popparit.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...