0

Lukijalta: Ruskahovi säilytettävä

Mäntyharjun vanhainkoti, Ruskahovi on toiminut hyvin. Talossa on hyvä henki ja henkilökunta.
Vakituisten asukkaidensa lisäksi sieltä muutkin ikäihmiset saavat kuntoutus- ja saunotuspalveluja. Lisäksi on uima-allas ja päiväkeskus.
Näitä toimintoja ei kaupallisesti toimivissa yksiköissä ole samalla tavalla saatavana. Siksi me tarvitsemme Ruskahovin edelleen palveluvarustuksessamme.

Antti Mustonen
Sitoutumattomien valtuustoryhmän pj

3 kommenttia aiheesta “Lukijalta: Ruskahovi säilytettävä

 • 4.12.2018 at 14:12
  Permalink

  Kunta haluaa myydä kiinteistön purettavaksi.

  Paikka on suunnattoman riskialtis ja taloudellinen painolasti kunnalle.

  Tilalle nousee monikansallisen yhtiön palvelutalo ja asiakkaaksi pääsee reilun kokoista rahallista vastiketta vastaan.

  Voitot toiminnasta valuvat jatkossa ulkomaille. Uimalaa ei vastaisuudessa ole, eikä tule. Piste.

 • 4.12.2018 at 23:16
  Permalink

  Ruskahovi on ymmärtääkseni toiminut erittäin hyvin ja on monelle yksinäiselle myös ainoa päivittäinen tapaamispaikka päiväkeskuksen puitteissa. Eihän mikään yksityinen yritys tällaisia järjestä kuntalaisille. Ennen kaikkea, onko toimivan talon purkamisessa mitään järkeä kun ei samaan paikkaan olla mitään edes rakentamassa.

  Ja kyllä kunnan pitäisi yksi vanhustentalo säilyttää omassa hallinnassa, turha puhua palveluseteleistä tms. yksityisen hoivan ollessa pelottavasti huonompaa. Toki varmaan isolla rahalla saa hyvää hoitoa, mutta sepä ei koske valtaosaa yksinäisistä vanhuksista.

  Kyllähän se uima-allaskin on mukava kun ei tunnu uimahallia tulevan.

 • 5.12.2018 at 13:17
  Permalink

  Mäntyharjun tapauksen myötä tulisi kaikkien kansalaisten jo avata silmänsä mistä Sote-uudistuksessa on kyse. Tarkoitus on ajaa alas kunnalliset palvelut. Kunnallisten palveluiden tilalle tulee pari kolme monikansallista hoiva-alan yritystä, jotka jakavat veroeuroilla maksettavat pavelut. Jatkossa Suomesta virtaa verorahat ulos maksaessamme sote-maksuja näille pörssinoteeratuille ulkomaalaisille palveluidentuottajille.

  Pienien kotimaisten yrittäjien on kilpailutilanteessa mahdotonta tulla markkinoille suurten dominoidessa markkinoita. Ruskahovi halutaan purkaa siksi, että talon olemassaolo mahdollistaisi kilpailun yhtä tällaistä ”palvelujättiläistä” vastaan, koska fasiliteetti olisi jo valmiina, eikä pienemmän yrityksen tarvitsisi sijoittaa suuria pääomia rakennuksiin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.