0

Mäntyharjun herruus jäi ratkaisematta paikallispelissä, yleisöä oli paikalla kiitettävästi

Kisalassa nähtiin sunnuntaina salibandyn nelosdivisioonan paikallisottelu, kun MäVi ja MäVi Akatemia kohtasivat toisensa tiukassa kamppailussa.
Pisteet jaettiin lopulta tasan ottelun päättyessä lukemiin 5–5. Tasapeliä todisti jopa 121 silmäparia. 
Peli alkoi hienoisessa MäVin komennossa, mutta ensimmäisen maalin pääsi silti iskemään Akatemian Mica Maczulskij vain reilun neljän minuutin pelin jälkeen.
Seuraavista maaleista vastasivat kuitenkin MäVin miehet. Ensimmäisessä erässä pelin tasoihin toi Anssi Kristian Hockman. Hockman iski uudestaan heti toisen erän alussa, vain 18 sekunnin pelin jälkeen.
Akatemia ei kuitenkaan lannistunut nopeasta takaiskusta, vaan joukkueet tekivät maaleja vuoronperään.
 
Ylivoimat akatemialaiset onnistuivat hyödyntämään tehokkaasti, sillä kotijoukkueena pelannut Akatemia viimeisteli jopa kolme ylivoimamaalia. Pelin jokainen ylivoima päättyikin maaliin, sillä myös MäVin joukkue onnistui ainokaisella ylivoimamahdollisuudellaan rokottamaan rangaistua joukkuetta.
Viimeisimmän MäVin rangaistuksen aikana vierasjoukkue oli jopa lähellä tehdä alivoimamaalin. Hyvän tilanteen jälkeen Akatemian Kim Mutasen kova ja tarkka laukaus kuitenkin painui kauempaakin vastustajan maaliin.
Ylivoimamaalin jälkeen pelikellossa oli aikaa jäljellä enää vajaat kaksi minuuttia ja Akatemia oli 5–4-johdossa. Peliä rauhoittaakseen Akatemia otti vielä aikalisän, mutta melkein jo hallussa ollut voitto lipsui kuitenkin käsistä. Vain vajaa puoli minuuttia Akatemian johtomaalin ja aikalisän jälkeen MäVi iski jälleen. Tällä kertaa maalintekijänä kunnostautui Teemu Pulkka.
Paikalliskamppailun pistemiehinä hääräsivät kaksi maalia iskenyt MäVin Hockman sekä Akatemian paidassa 1+2 tehopisteet kirjauttanut Paavo Rautio.
 
Akatemian Tomi Konga pääsi karkaamaan hyökkäykseen.
 
Paikallispelin lisäksi molemmat joukkueet pelasivat sunnuntaina myös toisen ottelun. MäVi Akatemia sai Pelicans SB II:lta kurinpalautuksen, kun ottelu päättyi lahtelaisten 8–3-voittoon.
Peli alkoi Akatemian kannalta välittömästi väärällä tavalla, sillä Pelicans karkasi ensimmäisen 16 minuutin aikana jo 4–0-johtoasemaan. Sisukas Akatemia ei kuitenkaan luovuttanut, vaan onnistui kapuamaan vielä iskuetäisyyden päähän.
Mutasen kaksi maalia ja Maczulskijin päivän toinen maali antoivat mäntyharjulaisille vielä toivoa. Viimeinen erä oli kuitenkin sysimusta, kun Akatemia jäi ilman maaleja ja Pelicans naulasi jopa neljä osumaa.
 
MäVi sen sijaan oli toisessa pelissään voitokas. Joutsalaista Flanelsia vastaan pelatussa pelissä nähtiin jopa 18 maalia, kun lukemat päättyivät kotijokkueen hyväksi 11–7.
Ensimmäinen erä pelattiin vielä kohtuu tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden iskiessä maaleja. Toisessa erässä MäVi pääsi kuitenkin karkaamaan, kun se iski kolme maalia peräkkäin ja kasvatti maalieron parhaimmillaan jo viiteen.
Yrityksen puutteesta vierasjoukkuetta ei silti voi syyttää, sillä kymmenen minuuttia ennen loppua, tilanteessa 10–5, otti Flanels vielä useampaan otteeseen maalivahdin pois maalilta. Riskipeli kannatti kerran, mutta MäVi rokotti lopulta tyhjään maaliin.
Flanels sai vielä kaunistella loppulukemia alivoimalla, kun Vesa Hurrille määrättiin rangaistuslaukaus. Kotijoukkueen tehomies oli hattutempun iskenyt Pulkka.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.