0

Perinteiset itsenäisyysjuhlat: Mäntyharjun kulttuurisalissa ja Pertunmaan nuorisotalolla juhlitaan

Mäntyharjun kunta ja seurakunta kutsuvat kuntalaisia ja kesäasukkaita juhlimaan Suomen 101. itsenäisyyspäivää torstaina 6.12..
Itsenäisyyspäivää vietetään perinteisin menoin. Itsenäisyyspäivän aamuna kello 9.00 on lipunnosto Veteraanipuistossa. Jumalanpalvelus alkaa kirkossa kello 10, jonka jälkeen suoritetaan seppeleenlasku hautamuistomerkeille.
Itsenäisyyspäivän kakkukahvi ovat tarjolla kulttuurisalin aulassa noin kello 11.45 alkaen. Itsenäisyyspäivän juhla kulttuurisalissa alkaa kello 13.00.
Tänä vuonna itsenäisyyspäiväjuhlan teema löytyy eurooppalaisesta kulttuuriperintövuodesta. Myös vuosi 1918 näkyy juhlassa. Juhlapuhujana on arkkitehti Kirsti Kovanen.

Itsenäisyyspäiväjuhlassa nähdään Mäntyharjun Virkistyksen Kielot-tanssiryhmän ja Marita Mattilan koreografia uusi tanssiteos Harmonia Hullus Hehku.
Näyttelijä Risto Kopperi vierailee juhlassa pienten tekstien ja runojen kanssa. Mäntyharjun lapsia ja nuoria edustavat Mäntyharjun musiikkiopiston viuluryhmä Vanni, Venla ja Vilja Haajanen, Valtteri Tuovinen ja Anu Kettunen sekä pianisti Simo Kettunen.
Mäntyharjun Kompan Tahti on Hassun Pekon jalanjäljillä ja Mäntyharjun Huuliharpistit on valinnut juhlaan muutaman sopivan kappaleen elävän perinnön teemalla.
Kunnantervehdyksen tuo Mäntyharjun kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Pekkanen.

Pertunmaan itsenäisyyspäivän juhlallisuudet keskittyvät Nuorisotalolle. Mukana ovat Pertunmaan kunta, seurakunta ja järjestöt kello 11 alkaen.
Päivä alkaa kuitenkin tuntia aikaisemmin kirkossa sanajumalanpalveluksella. Palveluryhmänä toimivat Reservin aliupseerit.
Jumalanpalveluksen jälkeen on vuorossa seppeleenlasku sankarihaudalla, jonka jälkeen väki siirtyy Nuorisotalolle.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.