0

Lukijalta: Virheitä voidaan korjata

Osaavan työvoiman saatavuus on vaikeaa, mutta tehtyjä virheitä voidaan korjata ja toimintaa parantaa.
Valtiovallan tekemät viimeaikaiset virheet: ammatillisen koulutuksen ja työvoimapalvelujen heikentäminen. Kunnalta ja yrittäjiltä vaaditaan nopeita ratkaisuja osaavan työvoiman saamiseksi Mäntyharjuun.
Kunta voi omalla aktiivisella toiminnallaan auttaa yrityksiä saamaan EU-hankerahaston ja TEKES:n kehittämisrahaston tukea tuotantomenetelmien kehittämiseen. Kunnan yhteistyötä tutkimus- ja oppilaitosten sekä TE-keskuksen kanssa on tehostettava. Mäsekille oikeaa, vaativaa työtä ja tehtävää?
Yritykset itse voivat rakentaa tulevaisuuttaan. Mäntyharjusta lähtee vuosittain yli kolmekymmentä nuorta opiskelemaan. Suurin osa heistä ei tiedä, miten mäntyharjulaiset yritykset voisivat tarjota heille työtä ja tulevaisuutta.
Onnistunut kesätyö tai työharjoittelu yhdistää nuorta yritykseen. Oppilaitosten lopputyöt tuovat uutta osaamista yrityksiin ja mahdollisesti uuden osaavan työntekijän. Lähialueella koulutetaan teollisuuteen muun muassa tuotantotalouden, metalli- ja muoviteollisuuden sekä rakennusalan työnjohtajia ja työntekijöitä.

Timo Kuoksa
DI, tutkimus ja tuotekehitys
Eläkeläinen

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.