0

Pääkirjoitus: Joulunavaukset sujuivat uusin askelein – mihin suuntaan mennään ensi vuonna?

Mäntyharjulla ja Pertunmaalla vietettiin lauantaina samaan aikaan uudistuneita joulunavajaistapahtumia. Pertun torille kerääntyi järjestäjien arvioiden mukaan lähes 400 kävijää. Edellisvuosiin verrattuna tapahtumassa oli monien mielestä uudenlaista potkua. Väkeä ja järjestäjiä oli paikalla huomattavasti edellisvuosia enemmän. Lämminhenkinen tapahtuma jatkoi siis kesäisten lauantaitorien onnistunutta perinnettä. Tapahtuma ja sen järjestelyt saivat kiitosta myös paikalla olleilta ihmisiltä. Yksi toivomus kuitenkin kuultiin useammasta iäkkäämmän suusta: lisävalaistusta kaivattiin, sillä pimeän tultua kojuilla ja niiden läheisyydessä ei meinannut kunnolla nähdä.

Mäntyharjun joulunavaus koki puolestaan tänä vuonna suurimman mullistuksensa sitten sen aloittamisen vuonna 1991. Ensimmäistä kertaa Kirkonkylän ympäristössä järjestetty tapahtuma keräsi paikalle tapahtuman järjestäjien mukaan komeat pari tuhatta henkeä. Kävijät kiittelivät erityisesti historiallisen ympäristön mukanaan tuomaa mukavaa tunnelmaa.

Edellisvuosiin verrattuna uutta oli myös joulunavauksen aikataulu. Tapahtuma oli levitetty tänä vuonna koko päiväksi muutaman tunnin rypistyksen sijaan. Aamupäivällä tarjontaa oli erityisesti lapsiperheille, mutta erilaista ohjelmaa riitti pitkin päivää. Iltapäivällä tapahtuma-alue tyhjentyi nopeasti ihmisten valuessa kuuntelemaan kirkkoon Sibeliuksen joululauluja. Suuremmilta ruuhkilta vältyttiin, sillä ihmiset tulivat paikalle tipotellen. Toiveitakin kävijöiltä tuli: valaistuksen lisäksi paikalle kaivattiin äänentoistoa ja opastusta.

Tulevia vuosia ajatellen yksi pohdittavista asioista on se, mihin suuntaan tapahtumaa halutaan viedä. Aikataulultaan tiivis ja yhdessä paikassa järjestetty tapahtuma luonee parhaiten yhteisöllistä tunnelmaa. Toisaalta pitkin päivää eri paikoissa järjestetty jouluinen tapahtuma ei kuulosta sekään huonolta ratkaisulta. Tärkeintä on, että innostuneita järjestäjiä riittää vähintään yhtä hyvin kuin tänäkin vuonna.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Kommentteja aiheesta “Pääkirjoitus: Joulunavaukset sujuivat uusin askelein – mihin suuntaan mennään ensi vuonna?

  • 14.12.2018 at 10:18
    Permalink

    Nyt ihan oikeasti Pertunmaalla voitaisiin ottaa torin männyistä ne riiskut valot pois ja korvata ne vaikka valaisemalla männyt alhaalta käsin, olisi paljon tyylikkäämpää näin. Muutenkin voisi valoilla leikkiä paljon, paljon enemmän, ei ne sentää niin kalliita hankintoja ole. Vuosien saatossa on kunnanisät käyneet usein Tallinnassa ”opintomatkoilla”, nyt kerran vielä oppia ottamaan miten valaistuksella saadaan hirmuisesti aikaan! ISO kuusi torille, siitä olisi hyvä lähteä! Iloista Joulunodotusta kaikille!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.