0

Muuttoliikkeessä pieni toivon pilkahdus, luonnollisessa väestönmuutoksessa ei

Tilastokeskuksen väestönmuutosten ennakkotietojen mukaan tammi-marraskuun 2018 väestön kokonaismuutos oli Etelä-Savossa yhteensä 2 337 henkilön verran miinuksella. Edellisenä vuonna tammi-marraskuussa väestön kokonaismuutos oli miinuksella 1 629 henkilön verran.
Kokonaisnettomuutto oli Etelä-Savossa kuitenkin laskenut tammikuusta marraskuuhun ja oli vain 59 henkilön verran negatiivinen. Vuoden 2017 marraskuussa muuttoliike oli 90 henkilön verran negatiivinen. Muuttoliikkeessä Pertunmaa oli miinuksella 16 asukkaan verran, Mäntyharju neljän. Esimerkiksi vuosina 2015-2017 Mäntyharjusta muutti pois yli kymmenen henkilöä enemmän kuin oli paikkakunnalle muuttaneita.

Sen sijaan Etelä-Savon luonnollinen väestönmuutos oli tammikuusta marraskuulle miinuksella 1 138 henkilön verran. Kuolleita oli reilusti yli kaksinkertainen määrä syntyneisiin nähden. Vuonna 2017 tammi-marraskuussa luonnollinen väestönmuutos oli miinus 1 029.
Mäntyharjulla kuolleita oli ennakkotietojen mukaan kahdeksan enemmän kuin syntyneitä, Pertunmaalla neljä enemmän kuin syntyneitä.

Kaikista maakunnista tammi-marraskuussa 2018 luonnollinen väestönmuutos oli positiivinen vain viidessä maakunnassa: Uudellamaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla. Maakunnista suurimmat väestötappiot olivat Etelä-Savossa.
Koko maassa väkiluku kasvoi tammi-marraskuun 2018 aikana 8 885 henkilön verran (+0,16 prosenttia). Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen ennakkoväkiluku oli marraskuun lopussa 5 522 015.

 

Kommentteja aiheesta “Muuttoliikkeessä pieni toivon pilkahdus, luonnollisessa väestönmuutoksessa ei

  • 22.12.2018 at 09:29
    Permalink

    Ööö, Mäntyharjun väestömuutos oli tilastokeskuksen mukaan tammi- marraskuussa negatiivinen 124 henkeä. Jos kuolleita on 8 enempi kuin syntyneitä ja poismuutajia oli 4 enempi kuin Mäntyharjuun muuttaneita, mihin ne 112 henkeä on hävinnyt???

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.