0

Talvimyrsky pakotti Ruuhilammen perhekodin asukkaat väistötiloihin – Evakuointi jatkuu, kunnes sähköt toimivat varmuudella

Ruuhilammen perhekoti ikäihmisille jouduttiin evakuoimaan talvimyrskyn aiheuttaman sähkökatkon takia Pertunmaalla tiistai-iltana.

Väistötiloihin Pertunmaan keskustan palvelukylään siirtyi kuusi asiakasta. Yö väistötiloissa sujui hyvin.

Evakuointia organisoimassa ollut Essoten palvelupäällikkö Maija Loponen kertoo, että evakuoinnin jatkamista harkitaan tänään keskiviikkona kello 13 aikoihin.

–Paluupäätös tehdään yhdessä palo- ja pelastuslaitoksen kanssa. Asiakkaat halutaan mahdollisimman nopeasti takaisin kiinni arkeen, mutta meidän pitää olla varmoja, että kaikki hoituu turvallisesti ja vastuullisesti. Jos asukkaat palaavat tänään takaisin, on oltava varmoja, että sähköt pysyvät yön yli, Loponen toteaa.

Perhekodin sähköt katkesivat tiistaina kello 12.58. Sähkökatko aiheutti ongelmia muun muassa vesihuoltoon ja lämmitykseen ja tilat alkoivat viilentyä.

Sähkökatkon ennakoitiin kestävän vähintäänkin keskiviikkoaamuun asti, minkä takia asukkaat evakuoitiin tiistai-iltana seitsemän aikoihin. Päätös evakuoinnista tehtiin yhdessä päivystävän palomestarin kanssa. 

–Asiakkailla on oma, tuttu henkilökunta mukanaan, joten evakuointi on sujunut hyvin. On kuitenkin aina mukavampi olla omassa kodissa, Loponen sanoo.

Väistötilat tarjoaa Pertunmaan tukikotiyhdistys. Seitsemästä väistötiloja tarvinneesta asiakkaasta yksi pääsi omaisten luokse kotiin.

Essote tarjoaa tilapäispatjat, ja kuntayhtymän työntekijät ovat auttaneet evakuoinnissa yhdessä Pertunmaan vapaapalokunnan kanssa. Ruuhilammen henkilökunta tekee väliaikaisesti työtään palvelukylän kerhohuoneella. Loposen mukaan tila soveltuu hyvin lyhytaikaiseen evakuointiin, koska siellä on oma keittiö.

Lue myös: Sadat ilman sähköä Mäntyharjussa ja Pertunmaalla – matkapuhelinverkossa myös häiriöitä

2 kommenttia aiheesta “Talvimyrsky pakotti Ruuhilammen perhekodin asukkaat väistötiloihin – Evakuointi jatkuu, kunnes sähköt toimivat varmuudella

  • 2.1.2019 at 11:13
    Permalink

    Palvelu-/perhekoti korvessa eikä lämmitykselle/sähköistykselle ole (vaadittu) varajärjestelmää! Säästetty väärässä paikassa, bisnes etusijalla?

  • 2.1.2019 at 13:53
    Permalink

    Kieltämättä ikävä tapaus asukkaille ja henkilökunnalle. Eiköhän näissä tapauksissa ylipäätään lupia myönnettäessä ole tarkat ehdot, mutta kuka voi mitään force majeure-tapauksissa? Onneksi kysymys oli kuitenkin pienestä yksiköstä – suuremmassa mittakaavassa olisi voinut olla iso operaatio.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.