0

Mielensäpahoittaja Kinon katsotuin – kärkikaksikossa kotimaiset elokuvat

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja keräsi eniten yleisöä Mäntyharjun Kinoon viime vuonna, yhteensä 925 katsojaa.
Tiina Lymin ohjaama elokuva perustuu Tuomas Kyrön samannimiseen romaaniin vuodelta 2014. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tiina Lymi, Tuomas Kyrö ja Juha Lehtola.
Toiseksi eniten katsojia, 657, sai Markku Pölösen ohjaama Oma maa, jonka käsikirjoitti Pölösen kanssa Antti Heikkinen.
Kolmannelle sijalle ylsi 574 katsojallaan elokuvamusikaali Mamma Mia! Here We Go Again.
Kymmenen katsotuimman joukkoon mahtuivat myös elokuvat Olavi Virta, Puluboin ja Ponin leffa, BlacKkKlansman, Ihmeperhe 3D, Ailo Pienen Poron Suuri Seikkailu, Varasto 2, Herrasmiesten huulilla sekä Kaikki oikein.
Joulukuu 2018 oli mittaushistorian suosituin kuukausi Kinossa. Joulukuun loppupuolella hyppäsi vuoden kymmenen katsotuimman listalle esimerkiksi elokuva Ailo-porosta, jonka näki 217 ihmistä.
Kinon katsomossa oli viime vuonna 9 666 elokuvan ystävää. Lukema on neljättä vuotta peräkkäin lähellä kymmentä tuhatta.
Suomen Filmikamarin tilastojen mukaan Suomessa käytiin elokuvissa viime vuonna yli 8 miljoonaa kertaa. Elokuvakäynneistä yli 22 prosenttia kohdistui kotimaiseen elokuvaan.

2 kommenttia aiheesta “Mielensäpahoittaja Kinon katsotuin – kärkikaksikossa kotimaiset elokuvat

 • 3.1.2019 at 21:08
  Permalink

  Tähän on satsattu Mäntyharjussa paljon ja elokuvan ystävien puolesta asia on siis kunnossa.

  Kun esitetään tilastoja olisi mielestäni hyvä mainita myös näytöskerrat per elokuva ja katsojamäärät per näytös (ka. per vuosi) jne.
  Tämän lisäksi olisi hyvä tarkastella lipputuloja per vuosi ja kustannuksia per vuosi huomioiden myös tilan käytöstä aiheutuvat kustannukset.

  Elokuvat pitää mielestäni ymmärtää osana kulttuuritarjontaa Mäntyharjussa. Paikkakunta on tunnettu laajasta kulttuuritarjonnastaan, jonka pohjalta on hyvä rakentaa kunnan imagoa myös tulevina vuosina.

  Omakohtainen kokemus kuitenkin on, että näytöksiä elokuvien kohdalla on liian paljon.
  Olisiko syytä arvioida mitä muuta tarjonta voitaisiin kuntalaisille tarjota nykyajan vaatimukset täyttävässä kulttuurisalissa?

  Tuo katsojamäärä 9666 sopisi nimittäin kulttuurisalissa 45 näytökseen. Vai laskinko väärin?
  En vastusta elokuvia osana kulttuuritarjontaa, mutta asiaa tulisi kuitenkin mielestäni osata tarkastella vähän laaja-alaisemmin eri näkulmat huomioiden.

 • 4.1.2019 at 20:34
  Permalink

  Niin paljon kun minä(kin) valitan asioista, niin tämä on oikeasti asia mistä minun mielestäni pitää antaa kiitosta ja taputtaa Mäntyharjun sivistys- ja kulttuuritoimea selkään. Koska vaikka luvut eivät kuulosta isoilta, pitää muistaa missä ollaan ja laittaa asiat oikeisiin suhteisiin. Koska nuo lukemat on kuitenkin saatu alle kuudentuhannen asukkaan kunnassa.

  Itsekkin hieman kriittisenä ihmisenä myönnän, että tuosta ei montaa 100% täyttä näytöstä kerry. Mutta samalla myös elokuvateatterin palveluita käyttävänä on lisättävä: Mäntyharjun päätös pysyä aikuisten oikeassa elokuvateatterissa on ollut fiksu. Nimittäin yksi asia, mitä liikunta- tai valtuustosalissa esitettävissä elokuvissa ei pystytä tarjoamaan käviöille on immersio ja se on se asia mitä kävijät tulevat elokuvateatteriin hakemaan. Mäntyharjulla ollaan onnistuttu siinä, mitä moni muu vain yrittää. Täällä on oikeasti onnistuttu järjestämään kulttuuria, mitä ihmiset haluavat tulla katsomaan uudelleen ja mikä he ovat valmiita maksamaan siitä.

  On myös ollut hienoa, että elokuvatarjonta ei ole suunnattu vain tietylle asiakasryhmälle, vaan elokuvateatteri pystyy tarjoamaan lähes jokaiseen makuun jotain katsojan iästä, sukupuolesta, näkemyksistä tai taustoista riippumatta.

  Lisäksi teatterihan on monikäyttöinen sekä siisti tila, missä voidaan järjestää muitakin tapahtumia ja esityksiä kuin vain elokuvia. Joten myöskään sen puolesta ei tiloihin, laitteisiin ja välineisiin satsaus ole ollut täysin tuuleen heitettyä rahaa.

  Pienenä kritiikkinä tai lähinnä kehitysehdotuksena: Täällä Mäntyharjulla voitaisiin kuitenkin panostaa hieman enemmän Kinon mainontaan. Saatan olla väärässä(ja jos olen, olen pahoillani). Mutta mielestäni Kinoa ei mainosteta missään kunnan www-sivujen ja kylänraitin ulkopuolella. Nousisivatko kävijämäärät jos joku veisi esimerkiksi kerran kuukaudessa tai vaikka kolmessa kuukaudessa mainoksen esimerkiksi lähikuntien Hirvensalmen, Pertunmaan jne kauppojen ilmoitustauluille? Ja yhtenä Suomen suurimmista lomakunnista olisiko meillä siinä pieni markkinarako jota ei ole hyödynnetty? Koska mikä tahansa tuppukylä pystyy järjestämään tanssit lahonnessa ladossa, jossa hikiset ihmiset hyllyvät jenkan tahdissa. Mutta jokainen ei pysty tarjoamaan sadepäivän piristykseksi mahdollisuutta tulla siistiin ja hyvin hoidettuun teatteriin katsomaan elokuvaa. En usko, että muutama ison piirrustuspaperin kokoinen mainos maksaisi kunnalle ihan hirveästi. Koska kai nyt kunnalla joku on töissä joka osaisi sellaisen mainoksen väsätä tietokoneella ja tulostaa? Eikös meille kuntaan tullut uusi markkinointi-ihminen töihin?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.