0

Kunnanjohtaja vielä vaitonainen – Rinnehovista neuvotellaan lähiviikkoina

Neuvottelut Pertunmaan Rinnehovin myymisestä Esperi Carelle alkanevat jo tammikuussa, viimeistään helmikuussa, uskoo Pertunmaan kunnanjohtaja Juha Torniainen.
Hinnan tai muiden kohtien osalta Torniainen ei halua avata Esperi Caren jättämää tarjousta.
Aloite kiinteistökauppaan tuli Esperi Carelta joulukuussa. Kunnanhallitus hyväksyi neuvottelutarjouksen siten, että mukaan kutsutaan myös Essoten edustaja.
Esperi Care on ilmoittanut haluavansa purkaa nykyisen kiinteistön. Tilalle se rakennuttaisi uuden hoivakodin, joka ”täyttäisi tulevaisuuden asumiskriteerit”.
Torniaisella ei ole tarkkaa käsitystä Rinnehovin kiinteistön kunnosta.
– Onhan siellä tehty pientä fiksausta vuosittain. En tiedä sitten, kuinka käytännöllisiä niin pienet huoneet ovat. Onhan se hyvä tavoite, jos he (Esperi Care) lupaavat laadukkaita palveluja.
Vuonna 1984 valmistuneessa Rinnehovin tehostetun palveluasumisen yksikössä on 28 asukaspaikkaa ja neljä jaksohoitopaikkaa.

5 kommenttia aiheesta “Kunnanjohtaja vielä vaitonainen – Rinnehovista neuvotellaan lähiviikkoina

 • 10.1.2019 at 14:37
  Permalink

  Laadukkaat palvelut ja nämä yksityiset firmat eivät voi olla edes samassa lauseessa. Heille laadukas hoito on : mahdollisimman vähän hoitajia, hoitajien palkat niin alas kuin mahdollista ja samalla kääritään mahdollisimman paljon voittoa. Laadukas hoito on kaukana kun vähäiset hoitajat juoksevat pää kolmantena jalkana ja tekevät työtään liukuhihna meiningillä.
  Onko tämä se mitä Pertunmaa haluaa vanhustenhoitonsa olevan?

 • 10.1.2019 at 19:05
  Permalink

  Olen saamaa mieltä edellisen kirjoittajan Lähihoitajan kanssa, yksityiset kansainväliset hoiva jätit, eivät ole laadukkaiden peruspalveluiden tae, eikä turva, vaan ovat kovanluokan ”kerman kuorioita” ja bussineksen tekijöitä, joiden tehtävä on tuottaa muhkeita voittoja kasvottomille osakkeiden omistajilleen. Jos tulosta ei tule?, niin hoivajätti lopettaa toimintansa, hyvin nopeaa, suurista puheista huolimatta. Hoivajätit käyttävät mitoituksissaan ”tase” hoitajia, jossa hoitajiksi lasketaan koko henkilökunta ja tuuraajat. Tämä ei mielestäni ole, eikä saa olla Pertunmaan tuleva linja, vaan hätiköity harha askel, josta pitää palata heti takaisin lähtöruutuun, omien palveluiden kehittämiseen ja tukemaan ammattitaitoista henkilökuntaa tärkeässä työssään. Monet hätäpäissään peruspalveluitaan hoivajättien kanssa yksityistäneet kunnat ovat jo alkaneet purkamaan tekemiään sopimuksia kanssa, palauttaen palvelut omiksi tai kuntayhtymän toimiksi.

 • 11.1.2019 at 17:10
  Permalink

  Sote-uudistus on juuri tätä. Siirretään verorahat yksityisten yritysten taskuun ja ulkomaille. Tässä on täsmälleen sama kuvio kuin Mäntyharjulla eli puretaan kunnan kiinteistö pois, jotta kilpailija ei pääse sitä hyödyntämään, ja rakennetaan oma kiinteistö tilalle. Kilpailijat saadaan kuriin ja kunnan rahat kupattua ja lapiotua ulkomaille.

 • 14.1.2019 at 12:47
  Permalink

  Omituista, että kunnanjohtaja ei tiedä kunnan omistaman kiinteistön kuntoa!

  • 14.1.2019 at 14:37
   Permalink

   ”En mää mistään mitään tiedä, olen vaan täällä töissä!”

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.