0

Pääkirjoitus: Nuorisoseuroissa on voimaa ja sitä tarvitaankin väen vähetessä pitojen parantamiseksi

Vuosi on pimeimmillään, mutta nuorisoseuroissa valmistaudutaan jo täyttä päätä tulevaan kesään. Koirakiven nuorisoseura täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja se juhlii pitkää historiaansa pitkin vuotta. Seuran toiminta kokoaa yhteen eri ikäistä väkeä pitkin vuotta ja kesäisin se tarjoaa työnsä hedelmiä isommalle yleisölle. Kesän näytelmä jatkaa tänäkin vuonna onnistunutta suomalaisten musiikkinäytelmien sarjaa.

Koirakiven lisäksi kesään tähdätään myös Pertunmaan nuorisoseurassa. Pertunmaalla kantaesityksensä saa kesällä paikkakuntalaisille kirjoitettu komedia. Kummankin nuorisoseuran toiminta perustuu aktiivisten vapaaehtoisten työhön. Lisäksi toiminta-ajatukseen kuuluu erottamattomasti se, että seurojen ovet ovat avoinna kaikille.

Nuorisoseurojen järjestämä ja ylläpitämä toiminta onkin parasta lääkettä väen vähenemiselle. Vireää elämää voi saada aikaan pienilläkin tempuilla ja tekijäporukalla isommista ponnistuksista puhumattakaan. Kaiken toiminnan lähtökohta on tietenkin se, että tekijät nauttivat tekemisestään ja tapahtumiin osallistuvat saamastaan.

Tulevaisuudessa toimintaa voisi toki kehittää vieläkin avoimemmin kaikkia ikä- ja väestöryhmiä kokoavaksi. Ehkä tulevina kesinä verkkoja voisi heitellä yhä enemmän vaikkapa kesäasukkaiden suuntaan? Parhaimmillaan ulkopuolelta tulevista tekijöistä löytyy raikkaita ideoita ja vinkkejä toiminnan kehittämiseen seuraaviksikin vuosisadoiksi.

2 kommenttia aiheesta “Pääkirjoitus: Nuorisoseuroissa on voimaa ja sitä tarvitaankin väen vähetessä pitojen parantamiseksi

  • 10.1.2019 at 09:23
    Permalink

    Seuran nimen päivitys olisi enemmän kuin paikallaan, ovathan nämä ”nuorisoseuralaiset” aika iäkästä ja harmaapäistä väkeä. Keski-ikä varmaankin jossain kuudenkympin tietämissä. Ikinuortenseuralaisia.

  • 30.1.2019 at 22:13
    Permalink

    No Koirakivestä löytyy paljon alle kolmekymppisiä näyttelijöitä, jotka vielä nuoriksi lasketaan. Pertunmaalla väki hieman iäkkämpää, mutta sitäkin vetreempää. Nuorisoseurathan ovat koko Suomen kattava suurin harrastusten tuottaja, joten paha ruveta liiton nimeä muutamaan 😀

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.