0

Taidekeskus Salmelan kesässä luvassa juhlanäyttely ja runsaasti konsertteja – Kesän nuoreksi taiteilijaksi valittiin Jasmina Ijäs

Taidekeskus Salmela juhlii tulevana kesänä 30-vuotisjuhlavuottaan. Ohjelmaan kuuluu entistä laajempi konserttiohjelmisto ja juhlanäyttely. Näyttelyissä on esillä Salmelan alkuvuosina mukana olleita taiteilijoita sekä aiemmin Salmelan nuoreksi taiteilijaksi nimitettyjä taiteilijoita.

Salmelan kesän 2019 nuoreksi taiteilijaksi on valittu 28-vuotias kuvataiteilija Jasmina Ijäs, joka inspiroituu Suomen luonnosta ja eläinkunnasta. Hänen teoksissaan yhdistyvät geometriset muodot ja eri ulottuvuudet, joiden kautta liikutaan ajan sekä vuodenaikojen eri tasoissa kertoen tarinaa. Pääosiin maalauksissa pääsevät luontomme eläimet.

Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi valitaan vuosittain taiteilija, joka osoittaa poikkeuksellista lahjakkuutta kuvataiteiden alalla.

Aiempien kesien nuoria taiteilijoita nostetaan esiin Domanderin näyttelyalueella Apteekkitalossa. Mukana on teoksia muun muassa jo edesmenneeltä Ilkka Lammilta

Lammi ehti ennen varhaista kuolemaansa tulla tunnetuksi erittäin lahjakkaana taiteilijana. Hänen elämässään oli selkeä päämäärä; tehdä ja luoda ainutlaatuisen taidokkaita maalauksia. Aiheina teoksissa oli yleensä ihminen tai luonto esittävän ja ei-esittävän rajamaastossa. Lammi valittiin Salmelan nuoreksi taiteilijaksi juuri ennen kuolemaansa, vuonna 2000.

 

Pääsalissa nähdään taidemaalari Rafael Wardin uutta tuotantoa. Hänet tunnetaan etenkin värikkäistä, keltasävyisistä teoksistaan, tunnetuimpana presidentti Tarja Halosen muotokuva vuodelta 2002.

Salmelan ensimmäisten kesien taiteilijat ovat puolestaan mukana näyttelyssä 1960–70-luvun teoksillaan. Esillä on teoksia kuvanveistäjä Laila Pulliselta sekä taidemaalari Esko Tirroselta, Ulla Rantaselta, Reino Hietaselta ja Kimmo Kaivannolta.

Teoskokoelmia on esillä myös muilta taiteilijoilta.

Perjantaina 2.8. taidenäyttelyistä pääsee nauttimaan pidennetyin aukioloajoin klo 21 saakka. Salmelan Taiteiden iltana voi tavata näyttelyn taiteilijoita sekä osallistua teemakierroksille näyttelyoppaan johdolla.

 

Juhlavuoden avajaiskonsertti nähdään lauantaina 8.6., kun puistonäyttämölle kipuaa muun muassa kuorojen maailmanmestaruuden voittanut naiskuoro Philomela. Avajaisissa voi ihastella myös arkkitehti Juhani Pallasmaan suunnittelemaa ympäristötaideteosta.

5.7. Salmelassa esiintyy jazzvirtuoosi Iiro Rantala ja 12.7. puistonäyttämölle saapuu Helsingin poliisisoittokunta täydessä kokoonpanossaan. Elvis-teemaisen konsertin solisteina kuullaan Sami Pitkämöä ja Mikko Leppilampea

Eppu Normaali esiintyy Salmelassa puolestaan 17.7.

Talven aikana laajenevalla puistonäyttämöllä nähdään 25.7. jopa 50 soittajaa, kun Jukka Kuoppamäen 60-vuotista uraa taiteilijana juhlitaan yhdessä Dannyn ja Katri Helenan kanssa.

Juhlakesä huipentuu elokuun 10. päivä Kaikki laulaa Salmelassa -tilaisuuteen, jonka vetäjinä toimivat laulajat Arja Koriseva sekä Mikael Konttinen.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.