0

Uuden muraalin joukkorahoituskampanja lähenee loppuaan, tavoitteesta on kerätty puolet

Kunnan joukkoistaman seinämaalauksen rahankeruukampanja on loppusuoralla.

Lahjoituksia on kerätty tähän mennessä 33, joiden arvo on yhteensä 1 340 euroa. Se on vähän yli puolet kampanjan tavoitteesta, 2 500 eurosta.

Kokonaisuudessaan taideteos tulee maksamaan noin 5 000 euroa, josta kunta on luvannut rahoittaa toisen puoliskon.

Rahaa voi lahjoittaa Kulttuurilahja-sivuston kautta vielä loppukuun ajan. Kulttuurilahja lahjoittaa jokaisen lahjoitetun euron päälle vielä 20% lisätuen.

Muraalin on tarkoitus tulla Reissutorin ja kunnantalon luiskien betonisiin kaidepintoihin, jotka näkyvät Mäntyharjuntielle.

Teoksen tekijä ei ole vielä tiedossa. Aihepiiriin kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan, kun hanke saadaan alulle.

 

Lue lisää:

Mäntyharjun uusi muraali kustannetaan joukkorahoituksella, kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan seinämaalauksen aihepiiriin ja värimaailmaan

Kulttuurilahjan sivut

 

Muokattu kuvatekstiä 11.1. klo: 8.46

13 kommenttia aiheesta “Uuden muraalin joukkorahoituskampanja lähenee loppuaan, tavoitteesta on kerätty puolet

 • 10.1.2019 at 17:54
  Permalink

  Muraali toki toteutuu joka tapauksessa, sillä se on myös kulttuurilahja sopimuksessa. Teoksen koko/näyttävyys vain pienenee tai suurenee sen mukaan, miten rahoitusta saadaan joukkorahoituksen kautta kasaan.

  • 15.1.2019 at 12:45
   Permalink

   Onneksi alue on niin pimeä ettei töherrykset näy. Esim. lasten töhertämät ”koivut” ovat ala-arvoisen näköisiä.
   No mutta aluehan menee kuitenkin lähivuosina purkuun, joten jokaiselle töhertelijälle olisi annetta mahdollisuus roiskia menemään taiteen nimissä.
   Koko alue on todella siivoton ja kunnantalokin homeessa.

 • 11.1.2019 at 10:22
  Permalink

  Olen hämmästynyt siitä miten vähän mäntyharjulaiset ovat mukana oman ympäristönsä viihtyisämmäksi tekemisestä. Tämä kuvastaa hyvin tämän päivän tapaa suhtautua yhteisiin hankkeisiin. Kaikki tuntuvat ajattelevan, että minulle kaikki ja heti. Yhteiseön hyvinvoinnista ei niinkään kanneta huolta.
  Saman yhteisöllisyyden vähenemisen olen huomannut toimiessani muutamissa yhdistyksissä viime vuosien aikana.

  Vielä on aikaa kuitenkin saada lisää rahaa muraalin tekemiseen. Mäntyharjun Reissupolku haastoi jo aiemmin kaikki paikalliset yhditykset mukaan.
  Nyt haastan henkilökohtaisesti kaikki Mäntyharjun eri luottamustehtävissä toimivat henkilöt mukaan kunnan ympäristön viihtyisämmäksi tekemiseen. Heillä luulisi olevan jonkin tasoinen intressi tähän hankkeeseen.

  Ollaan kaikki rakentamassa viihtyisää ympäristöä toisillemme!

  • 15.1.2019 at 19:49
   Permalink

   Voisin rahoittaa yhteistä hyvinvointia ha turvallisuutta. Nyt ongelmat maalataan piiloon.
   Tasanteen alla ei ole valaistusta eikä kunnossapitoa. Portaista puuttuu askelmua ym. Olipa mukava selittää tätä kesävieraille. Ha älkää taluttako koiria tasanteen alla, koska siellä on lasinsiruja.

  • 18.1.2019 at 22:39
   Permalink

   Ei yhteisöllisyys vaadi rahaa. Tarkoitatko sitä, että rahaa lahjoittamalla pääsee yhteisön jäseneksi ja muut jätetään ulkopuolelle?

   Ehkä koko yhteisöllisyyden pohtiminen on kaipuuta menneeseen aikaan.

   Tiivis, ulkopuoliset torjuva yhteisö ei ole edes välttämättä hyvä asia.

  • 22.1.2019 at 19:31
   Permalink

   Rahalla yhteisön jäseneksi? Eikö mäntyharjulaiset liikahda ilman rahaa?

   Taidetta ja ympäristön viihtyisyyttä voi parantaa ilman rahaakin.

 • 15.1.2019 at 12:40
  Permalink

  Toivottavasti rahat käytetään tasanteen alla kulkevan kävelytien valaisemiseen ja tien monttuisrn tien parannukseen. Lisäksi ylös kulkevat portaat ovat hajalla. Muraaliko korvaa nämä turvallisuutta haittaavat tekijät?

 • 15.1.2019 at 19:45
  Permalink

  Ei kannata lahjoittajaa rahojaan purettavaan kohteeseen.
  Sijoittakaa ihmiset järkevämmin!

  Ja kunta voisi myös miettiä paljonko tasanteen alka tapahtuvat onnettomuudet ja hajonneissa portaissa tapahtuneet kaatumiset kustantavat. Yritetäänkö nekin ongelmat piilottaa maalin alle?

 • 15.1.2019 at 22:40
  Permalink

  Jokunen vuosi sitten keskustaa suunniteltiin usean arkkitehti-tiimin voimin kohennettavaksi vallan loistavin suunnitelmin.

  Onko kaikki suunnitelmat hylätty ja tämä muraali on ainut kehityksen kukkanen, joka saadaan?

  Oliko järkevää polttaa suuret summat rahaa suunnitelmiin joita ei toteuteta ja joita ei ollut tarkoitustakaan toteuttaa?

 • 16.1.2019 at 15:31
  Permalink

  Kaikkia asioita ei ole mahdollista laittaa rinnakkain. Jos vaikka päätetäisiin olla sijoittamatta taiteeseen ”säästyneet” rahat eivät automaattisesti siirry muuhun tärkeään toimintaan, kuten kommenttipalstoilla ehdotettuun teiden kuoppien täyttämiseen tai seniorien virkistystoimintaan. Nämä kaikki ehdotetut ovat hyvin tarpeellisia asioita ja toivomme, että näillekin löytyy rahat ja tekijät. Myös taide ympäristössä on tarpeellista sekä tuo iloa ja väriä ja hyvinvointia.

  Taiteen pysyvyydestä mietimme, että katutaide ja muraalit eivät ole koskaan ikuisia -eikä ole tarkoitettukaan sellaisiksi. Keskusteluissa spekuloitu Reissutorin kompleksin purkaminenkin on hieman ennenaikaista. Siihen asti, kun tämä tapahtuu on taide läsnä ja värittää kuntakuvaa.

  Pienin sijoitus muraaliin on 10€, joka on varmasti osalle iso raha. Joukkorahoituksen idea on se, että pienistä puroista kootaan pottia ja tähän voivat osallistua ne, jotka kykenevät ja haluavat. Joukkorahoitukseen osallistuvat lahjoittavat koko yhteisölle. Kysymys on kulttuurilahjasta!

  Kulttuurilahja antaa jokaisen tehdyn lahjoituksen päälle 20 % lisätuen. Kympin lahjoittaja kerryttää kassaa 12 eurolla. Muraalin toinen osa rahoitetaan kunnalle tulleesta valtionkonttorin testamenttirahasta ja joten toteutettu teos ei myöskään ole pois kulttuuripalvelun perustoiminnasta ja sisällöstä.

  Nyt on vielä 15 päivää jäljellä ke 31.1. aikaa osallistua Kulttuurilahjaan (lahjoituspaikka löytyy Kulttuurilahja.fi -sivulta.) Tervetuloa lahjoittamaan. Ja lämmin kiitos jo kortensa kekoon kantaneille.

  • 16.1.2019 at 20:45
   Permalink

   Suunnitelkaa kestävää taidetta uudisrakennuksiin. Kustannuksetkin ovat maralamnat kun taide suunnitellaan jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa.

   Kertakäyttötaide ei ole tätä päivää eikä varsinkaan ekologista.

   Kunnantalo on homeessa ja pakko purkaa lähivuosina. Säästäkää rahat uuden rakennuksen arkkitehtuuriin ja yhdistäkää taide siihen.

   Ymmärrän sen, että ajattelette nyt omaa etuanne.

   Kompporimissina voisi rahan sijoittaa rantapuiston viihtyisyyteen. Kukaan ei vietä aikaa betonikompleksissa.

  • 17.1.2019 at 08:42
   Permalink

   Me graffitiartistit tulemme mielellämme maalaamaan/sprayaamaan kaikki pinnat ihan ILMAISEKSI. Meidän taiteen voi rinnastaa muraalitaiteeseen.
   Meille ei ole annettu näkyviä kohteita missä toteuttaa luovuuttamme. On myös mahdollista kerätä suurempi graffitiryhmä lähialueilta.

  • 17.1.2019 at 13:29
   Permalink

   Miksi lahjoittaisin rahaa kun samaan hommaan löytyy taiteilijoita, jotka tekevät sen ilmaiseksi ja vielä enemmän?
   Se vasta loisikin yhteisöllisyyttä kun jokainen halukas kuntalainen tai mökkiläinen saisi tulla toteuttamaan omia taiteellisia kykyjään omilla maaleilla. Kaikki halukkaat saisivat käyttää jämämaalinsa oman taiteellisuutensa toteuttamiseen.
   Siihen löytyisi vielä ilman palkkiota soittavia muusikoita viihdyttämään kymmeniä tai kenties satoja oman elämänsä taiteilijoita.
   Jokainen meistä on omanlaisensa taiteilija ja se ei vaadi rahaa, julkisuutta tai avustuksia.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.