0

Yllätys: 30 pohtii mökin muuttamista vakituiseksi asunnoksi Pertunmaalla

Kolmisenkymmentä mökinomistajaa on halukas selvittämään mökin muuttamista vakituiseksi asunnoksi Pertunmaalla, sanoo asiaan vihkiytyneen hankkeen vetäjä Esko Kilpinen.

Hankkeessa lähetettiin vajaat 1400 kirjettä eri puolilla maata asuville, mutta Pertunmaalla kiinteistön omistaville. Kilpisen mukaan 33 kiinteistön omistajat vastasivat myöntävästi muutossuunnitelmien tekoon oman kiinteistönsä osalta.

–Olen luvusta positiivisesti yllättynyt. Olen sanonut, että jos prosenttikin meidän kesäasukkaista saataisiin tarttumaan tilaisuuteen, niin se olisi hieno juttu.

Vastauksissa tuli Kilpisen mukaan aloitteita myös yrittäjiltä, joilla olisi halukkuutta siirtää toimintojaan Pertunmaalle. Hankkeen tarkoituksena on kiinteistömuutosten lisäksi tarjota mahdollisille muuttaville yrittäjille toimitiloja ja työskentelypaikkoja kunnasta.

–Yritysmahdollisuuksia ja etätyöpisteitä kartoitetaan. Tarkoituksena olisi löytää toimitiloja, jotka tarjoaisivat etätyölle parempia vaihtoehtoja oman mökin tai asunnon sijaan. Silloin työ ja vapaa-aika olisi helpommin erotettavissa, Kilpinen kertoo.

Matka siihen, että edes osa kiinteistön muutossuunnilmista kiinnostuneista saataisiin vakituisiksi pertunmaalaisiksi on pitkä. Työ alkaa Kilpisen mukaan mahdollisimman nopeasti. Jos jatkohankkeeseen saadaan rahoitus, lähtee Kilpinen rakennusalan ammattilaisen kanssa tutustumaan noihin reiluun 30 kiinteistöön.

Tarkoituksena on, että jatkohankkeessa pyritään tarjoamaan mahdollisimman hyvää tukea kiinteistösuunnitelmista kiinnostuneille.

– Tavoite on kulkea rinnalla niissä töissä. Olen verrannut tätä touhua nuotanvetoon. Nyt vedettiin nuottaa ja saatiin saalis veneen kyytiin. Nyt pitää saada vene rantaan. Toivotaan, että maihin saadaan mahdollisimman iso lasti.

3 kommenttia aiheesta “Yllätys: 30 pohtii mökin muuttamista vakituiseksi asunnoksi Pertunmaalla

 • 12.1.2019 at 09:31
  Permalink

  Kunnilta tarvitaan kannustavia täkyjä paluumuuttajille, uusille muuttajille ja vapaa-ajan kiinteistönsä vakituiseksi muuttaville.

  Mäntyharju ja Pertunmaa tarvitsevat uusia veronmaksajia.

  Jos lapsiperhe tai eläkeläinen asettuu maaseudulle näihin kuntiin, tarvitaan porkkanoita kuten joustavat ja yksilölliset koulukyydit, joustava rakentaminen ja siihen liittyvä valvonta, muuttoraha jne. Näitä pitäisi myös aktiivisemmin markkinoida.

  On varmasti paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.

  Valtiovallalta intensiivisempää aluepolitiikkaa. Kaksoiskuntalaisuuden kehittäminen ja käyttöön ottaminen.

  • 14.1.2019 at 16:30
   Permalink

   ”Porkkanoita” en kaipaa enkä leivänlämpimäisien tuojia, mutta energialaitokselle tulikivenkatkuiset terveiset tätäkin kautta – vilkkuvat/pätkivät sähköt kuntoon ja sassiin! Aggregaatteja emme enää tänne landelle hanki! Hemmetin korkeille sähkönsiirtomaksuille vastinetta ja vilkkumiselle on tultava loppu! Kylmälaitteet, tietotekniset vimpaimet ja TV ”tykkäävät” useita kertoja päivässä toistuvasta on/off-tilasta, kuten tiedätte, vai onko tämä yksi osa-alue kiusanteosta, josta täällä Kuortin korvessa on saatu nauttia vuosikausia. Besserwisser-viisastelijoille tiedoksi, että sähköt ovat vilkkuneet jo ennen Aapeli-myrskyä ja tätä lumenpaljoutta!

 • 12.1.2019 at 18:39
  Permalink

  ….lähetettiin vajaat 1400 kirjettä eri puolilla maata asuville…. ja ”muutamalle” vakituisesti Pertunmaalla asuvalle. Kone ei osaa erottaa onko vaki- vaiko vapaa-ajanasukas – molemmilla on mökit.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö Mäntyharjuun pystyttää patsas Hassun Pekolle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...