0

Yhteisruokailut jatkuvat Kuortissa – kunta tukee parilla eurolla ateriaa kohden

Pertunmaan Eläkeliitto järjestää Kuortin ABC-asemalla yhteisiä, kaikille avoimia lounastilaisuuksia.
Aikaisemmin ruokailujen kustannuksia on katettu Linkkitiimin Kotiovelle.com-hankkeesta, joka on nyt päättynyt.
Lounaan hinta on noussut 10,90 euroon, mutta ravintola on luvannut sponsoroida aterioita eurolla, joten voimassa on viime vuoden hinta 9,90.
Pertunmaa tukee lounaiden hintaa kahdella eurolla käyttäen tukeen testamenttivarojaan. Kunnan tukemana noutopöydän aterian hinnaksi muodostuu siten 6,90 ruokailijaa kohden.
Kunnanhallituksen päätöksestä jätti eriävän mielipiteensä Jouni Pekkonen (sit.). Hän kyseenalaisti sen, että ruokailuihin on osallistunut myös Pertunmaan vapaa-ajanasukkaita.
Eläkeliiton Pertunmaan yhdistyksen mukaan torstaipäivien yhteisruokailuun on tähän mennessä osallistunut 40-50 henkilöä päivää kohden. Tällä kävijämäärällä kunnan maksuosuus olisi siten noin 4 800 euroa vuodessa.
Yhdistys toivoo, että lounastapaamisten lomassa olisi edelleen saatavilla Linkkitiimin ”digitohtorin” apua. Sosiaaliseen tapahtumaan on sisältynyt myös tiedottamista kunnan, seurakunnan ja yhdistysten asioista.

Pitäjänuutiset kertoi Kuortin yhteisruokailuista joulukuussa.

Juttua oikaistu 25.1.: Kuortin ABC tukee Pertunmaan kunnan tavoin kahdella eurolla yhteisruokailijoiden lounaita. Näin aterian hinnaksi muodostuu 6.90.

11 kommenttia aiheesta “Yhteisruokailut jatkuvat Kuortissa – kunta tukee parilla eurolla ateriaa kohden

 • 22.1.2019 at 11:12
  Permalink

  Olisko toi ihan tarpeellinen sijoitus niille testamenttirahoille,varmaan sieltä vielä tulee sellaistekin tosi avun tarvitsajaa joten ei nyt homppuilla niiden rahojen kanssa.

 • 22.1.2019 at 11:40
  Permalink

  Pertunmaan kunnanhallituksessa vallitsee vahva käsitys, että vapaa-ajan asukas on paha.
  Se aiheuttaa kustannuksia, mutta sitä voi rajoitetusti sietää, kun se kantaa rahaa
  kuntaan ja maksaa kiinteistöveronsa. Tätä asennetta edustaa parhaiten Jouni Pekkonen.

  Hänellä on ilmeisesti aikaa kyttäillä ABC-asemalla kuortissa eläkeläisten jonoa. Pekkoselle
  tiedoksi, että ihan omillakin rahoilla pystymme sen edullisen ja hyvän ABC-lounaan
  10€:n hintaan lunastamaan, kunhan talvi väistyy ja sinne mökille yleensä pääsee!

 • 22.1.2019 at 15:55
  Permalink

  Sapuskan sekaan naamioitua (Keskustan) vaalityötä. Eläkeliitto=keskustalaisien eläkeläisten kerho. Jos testamentin tekijä on rahat vanhusten virkistystoimintaan tarkoittanut niin eihän tässä ole mitään ihmeellistä.

 • 22.1.2019 at 19:28
  Permalink

  Tuettu ruokailu ja yhteisöllisyyshän on hyvä asia ja kannatettavaa. Nyt vaan on niin, että tämä ruokailu ei kohtaa niitä, jotka sitä tarvitsevat. Siis, ne ikäihmiset, jotka eivät pääsee kotoa kulkemaan ja ovat siellä yksin. Heille toimitetaan reilut 11 € maksava kylmä ateria, jota he siellä itsekseen lämmittävät.
  Siis kyyti niille peräkylän ihmisille, jotka eivät pääsee palveluiden äärelle, niin silloin puhutaan oikeasta kohderyhmästä.

 • 22.1.2019 at 22:26
  Permalink

  Yhdessä ruokailu ja yhteisöllisyys ovat hyviä ja tavoiteltavia asioita. Nyt vaan etu ei kohdistu niihin ihmisiin, jotka oikeasti ovat yksin. Näille yksin asuville toimitetaan ruoka, josta he maksavat reilun 11€ ja lämmittävät sen sitten yksin mikrossa. Kuljetukset hakemaan niitä oikeasti yksin asuvia yhdessä syömään, niin silloin tämä palvelu täyttää sen mihin se ehkä olisikin tarkoitettu.

  • 25.1.2019 at 09:11
   Permalink

   Pertunmaan kunnalla oli kaksi kotiovelle hanketta, joiden tarkoituksena hankesuunnitelmien mukaan oli kehittää palvelu malli, jossa mm. kauppa ostokset toimitetaan kotioville, hankeen nimen mukaisesti tiettyjen verkostojen toimesta asiakkaille. Hankkeiden tarkoituksena oli luoda malli joka on monistettavissa muualle Suomeen. Ensimäistä hanketta rahoittivat Etelä-Savon maakuntaliitto ja ELY-keskus ja toista viime kesän aikana vireillä ollutta kotiovelle 2 hanketta Päijänne-Leader toimintaryhmä. Eli prioditeetti molemmissa oli hankkeissa oli palveluverkostojen ja mallien kehittäminen, jotta kotona asuvilla mm. autottomilla olisi mutkattomat arjen palvelut käytössä. Ymmärtääkseni hankkeiden alkuperäinen tarkoitus ei ollut yleisten ruokailujen järjestäminen, vaan uusien palvelu mallien kehittäminen.

 • 25.1.2019 at 11:29
  Permalink

  Hankkeita riittää Pertunmaalla, mutta niiden muoto muuttaa suuntaa kuin tuuliviiri. Miten Osuuskunta Pertun Parhaaksi -hanke? Menikö sekin ns. kintuille? Huonosti on tuloksia hehkutettu. Mediassa toisaalla luki, että valtuustoaloitteentekijä (muuta mökkisi vakiasunnoksi-hanke) on hänkin karistanut Pertunmaan pölyt jaloistaan. Sählätään ja kohelletaan ja kohelletaan ja sählätään. Maailmanlopun meininkiä maalaisidyllissä.

 • 26.1.2019 at 19:26
  Permalink

  Käsittääkseni testamentin tekijä ei nimenomaisesti tarkoittanut kunnalle testamenttaamiensa varojen käyttämistä vapaa-ajan asukkaiden tai muiden kuntien asukkaiden ruokailun tukemiseen Kuortin ABC-asemalla.

 • 28.1.2019 at 10:20
  Permalink

  Pertsa on oikeessa. Jouni Pekkonen oli kuullu Lahden markkinoilla,että Hollolan hevosmiehet oli kuullu että hesalaisia paahtaa jonossa Kuortin ABC:lle ahneesti
  syömään pertunmaalaisten eläkeläisten ruuat. Heinolan silta on ruuhkautunut tästä
  syystä ja poliisi on huolissaan. Näin Kuortissa uskotaan.

 • 30.1.2019 at 07:42
  Permalink

  Juuri tällaista ajattelutapaa tarvitaankin, mitä Pekkonen tukijoineen on esittänyt. Se on sitä hyvää henkeä luovaa, oikea kilpailuvaltti kunnalle, joka vesittää monta typerää hanketta kuten teollisuusalueen kehittäminen ja sitä tehden työpaikkojen saaminen kuntaan. Lisää vaan tällaista ajatusmaailmaa niin saadaan loputkin mökkiläiset ja vakituiset suuntaamaan muualle.

  Ps. Edes testamenttivaroilla ei saada kaikille kaikkea, mutta älkää nyt kadehtiko niitä, ketkä vielä kykenevät ABC:lle tulemaan.

  • 30.1.2019 at 12:19
   Permalink

   Pertunmaa on ERITTÄIN velkaantunut ja ei-omillaan toimeen tuleva kunta – mutta sekös böndejä kiinnostaa – ei sinne tule kenenkään muuttaa asumaan ja toisten velkoja makselemaan. On kustannettu verovaroista laajakaistaa kaikille ja eritoten mökkiläisille, taattu jumalattoman suuria lainoja yrittäjille, rakennettu teollisuushalleja yrityksille ja nyt rahaa tyrkytetään mökkiläisten rakennushankkeisiin. Tuiki tärkeistä yrittäjistä eivät niiden ”johtoporsaat” edes asu Pertunmaalla, joten kyllä tilanne on irvokas. Mutta ”kuplan” sisällä ja turvaverkon suojassa on kiva elää ja uskoa tosia valheita. Pikkukunnista tulee eläkeläisreservaatteja ABC:ineen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.