0

Lukijalta: Kunnan tukemasta ruokailusta

Joidenkin mielestä termi vapaa-ajanasukas tarkoittaa suunnilleen samaa, kuin ”vapaamatkustaja”.
Tällaisia mietteitä tuli, kun luin Kuortin yhteisruokailuja koskeneen artikkelin 24.1. -lehdestä.

Liityin vaimoni kanssa Pertunmaan Eläkeläisiin viime kesänä, kun meitä oli jonkun kerran kyselty mukaan. Ei kuulemma haitannut, vaikka olimme ”mökkiläisiä”.
Meitä kehotettiin tulemaan myös syömään ABC:lle lounasta alennettuun hintaan. Olin kuullut kunnan antamasta tuesta ja kysyin, että onko ok, jos tulemme, vaikka emme ole kuntalaisia.
Emme olleet innokkaita muutaman euron tähden lähtemään yli 20 asteen pakkasessa ajelemaan toistakymmentä kilometriä. Päätimme kuitenkin lähteä, kun meille kerrottiin, että siellä myös tiedotetaan kunnan ja yhdistyksen asioista.

Takaisin mökille ajellessa otimme postin ja Pitäjänuutiset, jonka artikkeli, jossa Jouni Pekkonen kyseenalaisti sen, että ruokailuun on osallistunut myös Pertunmaan vapaa-ajanasukkaita, lässäytti tunnelman. Juuri kun olimme syöneet ensimmäisen kunnan kahdella eurolla tukeman aterian.

Nyt seitsemän vuoden eläkkeellä oloajan, jonka olemme käytännössä asuneet Pertunmaalla, olemme nauttineet kunnan tukemasta toiminnasta joitakin kertoja, esimerkiksi. laadukkaista konserteista huippuakustiikan omaavassa nuorisotalossa.
Tuskinpa Jaakko Ryhäsen tasoisia artisteja saataisiin pelkillä pääsylipputuloilla. Uskoisin, että kunnan tuki on ollut aivan muuta, kuin pari euroa henkilöä kohti. Pitäisi varmaan seuraavalla keralla kysyä, mitä pääsylippu maksaa meiltä, jotka emme ole kuntalaisia. Jokaisessa tilaisuudessa ilmeisesti täytyy kysyä, tukeeko kunta, ja millä ehdoilla saamme osallistua. Kunnan lämmittämissä koulurakennuksissa on istuttu kansalaisopiston kursseilla monena vuotena ja ajettu kunnan valaisemia teitä ynnä muuta.
Tällaisista kunnan tuista en ole kuullut kenenkään valittavan, mutta kun on kyse ruuasta, nousevat ilmeisesti intohimot ja alkukantaiset ruuanpuolustusvaistot pintaan.

Suoranaisia rahansiirtoja meiltä ei mene kuntaan päin lukuunottamatta kiinteistöveroja ja joitakin lupamaksuja.
Välillisiä vaikutuksia on varmasti ollut 40 vuoden mökkiläisyytemme aikana sitäkin enemmän. Olemme käyttäneet paikallisten yrittäjien kaikenlaisia palveluja, mitä rakentamiseen ja elämiseen liittyy. Kukaan ei ole koskaan kieltäytynyt vastaanottamasta maksua sen takia, että olen vapaa-ajanasukas eli siis mökkiläinen, mitä sanaa yleensä käytän.
Ylpeällä mielellä olemme tunteneet itsemme lähes pertunmaalaisiksi.

Seuraavan kerran, kun osallistun eläkeliiton lounaalle, maksan täyden hinnan, jotta Jouni Pekkosen tai kenenkään muunkaan ei tarvitse ajatella, että syön heidän perintöään.

Antero Ojala
Täysaikainen mökkiläinen

32 kommenttia aiheesta “Lukijalta: Kunnan tukemasta ruokailusta

 • 29.1.2019 at 10:01
  Permalink

  Tuovi Rinne ei suinkaan ole koskaan antanut suoraan miljoonaperintöä Pertunmaalle.
  Hän asui loppuikänsä Lahdessa ja perijöiden puutteesssa varat sai valtio. Valtioneuvosto
  hyväksyi Pertunmaan kunnan vetoomuksen saada osa perintövaroista Rinteen
  metsien osalta sijaintipaikkakunnalle. Hyvään päätökseen vaikutti ainakin eräs mäntyharjulainen nykyinen kansanedustaja tietääkseni.

  Joten Jouni Pekkosen esiintyminen Pertunmaan kunnanhallituksen jäsenenä parin euron lounasetuja vastaan eläkeläismökkiläiselle tuntuu typerältä ja osoittaa ajattelukyvyn
  rajallisuutta. Varsinkin muiden kuntapäättäjien toimiessa palveluyhteistyön
  kehittämiseen kesäasukkaiden kanssa.

  • 30.1.2019 at 17:40
   Permalink

   Kannattaa todella tutustua valtioneuvoston päätökseen Tuovi Rinteen perintöä koskien.
   Se on myönnetty Palvelukylän rakentamiseen ja Rinnehovin kunnostamiseen. Ei siis aterapalveluihin eläkeläisille.

 • 29.1.2019 at 13:37
  Permalink

  Pekkosen nillittäminen on ristiriidassa kunnan tavoitteiden kanssa. Jos halutaan että vapaa-ajan asukkaat muuttavat mökkejään asuinkäyttöön ei innostus lisäänny mikäli heidän käyttäytymistään tarkkaillaa ABC-n pyöreästä pöydästä.
  Tälläinen erottelu ei vaan ole tätä päivää. Tasapuolinen kohtelu ihmisille kunnassa oli sitten kyse vanhusten palveluista tai vaikkapa muusta kunnassa viihtyvyyteen vaikuttavasta tekijästä.
  Pääasia että kaikilla on hyvä olla.

 • 29.1.2019 at 16:09
  Permalink

  Toisen kuolema on toisen ruoka. Seuraavissa kuntavaaleissa ei Pertunmaalla kannata ehdokkaita asettaa kuin Keskustalle. Jos valtuutetulla on eriävä näkemys, seuraa siitä juuri sitä, mitä täällä kommenttipalstalla nyt saa lukea valtuutettu Jouni Pekkoseen kohdistuvasta ”lynkkaamisesta”. Pertunmaalla ei sallita muita kuin keskustalaisia mielipiteitä, se on taas kerran tullut harvinaisen hyvin toteen näytetyksi.

 • 29.1.2019 at 20:26
  Permalink

  No mutta pekkonenhan on hyvä tarkkailija

 • 29.1.2019 at 23:48
  Permalink

  Ketkä kaikki voivat osallistua alennettuun hintaan ruokailuun siis eläkeliiton valitsemat henkilöt ja kesäasukkaat. Kyllä pitäisi yhdenvertaisuuslain mukaan koskea kaikkia kuntalaisia samalla tavalla eli kaikkien pertunmaalaisten pitää olla oikeutettuja alennettuun ruokailuun ABC:llä.

 • 30.1.2019 at 11:49
  Permalink

  Ensinnäkin ystävät hyvät Rinteen perintö on saatu valtiolta ainoastaan Tukikotialueen tarpeisiin sitä ei voi muualle käyttää!!!
  Vigmanin testamentti on testamentissa rajattu ainoastaan PERTUNMAALAISTEN vanhusten ja lasten tarpeisiin. Sorry

 • 30.1.2019 at 19:28
  Permalink

  Vigmanin testamentin saaja on varmaan hakenut valtiolta käyttötarkoituksen muutoksen kun perintöä käytetään toisin kuin testamentin tekijä määrää (?), ettei vaan menetä testamenttivaroja. Selvintä olisi, että kesäasukkaiden ruokailut maksaisi kunta ja ruokailun järjestäjä toimittaisi nimilistat kunkin ruokailupäivän osallistujista kuntaan. Oman kunnan lasten ja nuorten tarpeisiin testamenttivarat ovat tärkeitä!

 • 31.1.2019 at 19:48
  Permalink

  Jos nämä testamentin jättäjät olisivat tienneet miten irvokas näytelmä kunnassa syntyy halvan sopan ryystämisestä huolto-asemalla, olisivat he pistäneet omaisuutensa haisemaan hyvissä ajoin ennen poisnukkumistaan!

  Olisi kuulkaat ollut menoa ja meininkiä, ei olisi bling-blingiä ja säihkettä puuttunut! Nyt säästäväisesti eläneiden säästöt menee parempiin suihi, siellä abc-ravintelissa ahneet hörppivät kiihkoissaan soppalautasen reunaa ja nauravat päälle! Loput köyhät vain kateellisena haaveilevat sopasta, kun eivät tarvittavaa 6:tta euroa taskuistaan löydä!

  Kuinka herttaisen epätasa-arvoista tämä elämä onkaan!

 • 3.2.2019 at 22:30
  Permalink

  Aina kaikkea perustellaan argumentillä ”käyttäkää niitä perintorahoja” kyllä ne perintörahat rupee jo aika hollilla olla kun on useiden vuosien ajan seurannut kunnan budjetointia ja sitä minne niitä rahoja on vuotanut.

  Kunta tukee millon mitäkin ihme projekteja vaikka kunnalla ei ole edes varaa vaan ainoastaan velkaa ja paljon. Pertunmaan kunnan asukkailla on välillä jopa liian hyvät olot. Vähempikin pitäisi riittää!! Mutta aina täällä joku yhditys tai yksityinen löytyy joka vaatii vain lisää ja lisää!

 • 4.2.2019 at 08:21
  Permalink

  Mopo on kaukana vatukossa ! Ei kai kuntan maksa kenenkään syömisiä ????

 • 4.2.2019 at 08:34
  Permalink

  Osuuskaupan jäsenenä pidän tällaista ruokailun tukemista osuuskuntalain vastaisena. Onko Osuuskauppa Suur-Savo selvittänyt, että ruokailijat ovat osuuskaupan jäseniä ? Onko sama palvelu saatavissa muissa Osuuskauppa Suur-Savon toimipisteissä. Nyt meni jäsenkortti silppuriin ja voi seurata jotain muutakin, ehkä oikeusministeri Häkkänen syö tai tutkii asiaa ?

 • 4.2.2019 at 10:17
  Permalink

  Nimetön tuntuu olevan senaattori Jouni Pekkosen eläkeläisvastustajien tukiryhmän
  aktivisti Kuortin osastolta. Kunta sai 1,8 milj € arvoisen suurperinnön paljolti kunnanjohtajan
  ja edellisen kunnanhallituksen pj:n aktiivisuuden takia. Kiitos heille. Kannattaa luottaa siihen,
  että myös varojen käyttö sujuu oikein.

  ABC:ruokailijoita kyttäävillä tuntuu järki riittävän vain sen parin euron ateriaedun perään.

  • 4.2.2019 at 14:00
   Permalink

   Onhan se hyvä, että edes kerran joku julkisesti kehuu kunnan johtoa. Mitä tuohon varojen oikein käyttöön eräiden taholta tulee, niin siinä en ole ollenkaan samaa mieltä kanssanne. Se on sellasta böndellä, että hyvätveljet ei toisiansa arvostele, eikä eriäviä mielipiteitä sallita – mennään rimaa hipoen ja hyökkävällä asenteella nuijimaan vastapuolen kannanotot oli kyseessä sitten kommenttipalsta tai joku julkinen tilaisuus. ABC:llä en ole ikinä ruokaillut enkä ruokaile, joten siinä mielessä minulle on yks ja hailee vääntö, mitä täällä käydään. Alko ja Apteekki riittää minulle. Ruoanlaittotaito on hyvä ominaisuus, terapiaa ja erittäin hyvä harrastus. Juoruporukoissa ruokailemisesta tulee vatsanpuruja.

  • 5.2.2019 at 19:32
   Permalink

   Eipä tainnut olla paljoa osaa kunnanhallituksen pj:llä eikä kunnanjohtajalla Vigmanin perintö asiassa.
   On ollut ihan hänen oma tahtonsa, jättää testamentti kunnalle ja määrätä sen käytöstä. Kunnanhallituksen pöytäkirja 14.9.2015 pykälä 154 ! Hän on testamentilla jättänyt omaisuutensa Pertunmaan kunnan lapsi-ja vanhustyöhön. N 1.1 milj € . Täällä ei kovinkaan moni kirjoitelija näytä hallitsevan asioiden taustoja, kannattaa ottaa selvää ennen kuin alkaa kirjoittelella asian vierestä.

 • 4.2.2019 at 12:04
  Permalink

  Jos maksaa omat laskunsa, niin ei tarvitse enempää kirjoitella ! Ja ostaa ja maksaa mitä syö !

 • 4.2.2019 at 12:20
  Permalink

  Joopa , mutta ehdottaisin, että ei mennä henkilökohtaisuuksiin ja asioista voidaan olla eri mieltä, kun oikeuslaitoksissa on ihan oikeitakin asioita hoidettavana. Jos joku kunnanhallituksessa uskaltaa sanoa oman mielipiteensä ja se on kaikkien nähtävissä ja luettavissa, niin niskalaukaukset ei oikein sovi kuvaan. Julkinen nimetön lynkkaaminen ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan ja eurooppalaiseen kulttuuriin (tai onko mitään opittu sata vuotta tapahtuneista).

 • 4.2.2019 at 18:32
  Permalink

  Tämä aihe aiheuttaa paljon keskustelua siksi että suurelle osalle ihmisistä on epäselvää miten ruokailun tukeminen toimii ja mitkä ovat säännöt.

  Voiko paikalle tulla ja sanoa, että haluaa tuetun lounaan? Entä pitääkö esittää jokin etuun oikeuttava todistus tai muu sellainen? Tarkistetaanko oikeus tukeen kassalla? Tuleeko olla kunnan asukas, jotta tuen saa? Mainostetaanko etuutta jossain? Miten pitkään kunta rahoittaa tätä tukea?

  Jos säännöt kerrottaisiin kaikille selkeästi, vähenisi valittaminen.

 • 5.2.2019 at 15:04
  Permalink

  Kerrankin jokin viisas kirjoittaa ja pyytää selistystä tähän keskusteluun jota nyt on jo käyty melko pitkää mut ohan ne vaalit kohta tulossa joten kyllä keskustalainen ryhmitys vielä jotakin tämänkin kyselyn jälkee kehittää sanomisa ja kehumista miten hyvin asiat on kun on oikea kirja taskussa.

 • 6.2.2019 at 08:08
  Permalink

  Mitkä ovat kunnan lakisääteiset tehtävät ? Ottakaa selvää ! Sote-asiat ovat esimerkiksi toistaiseksi ja ehkä sitten kenties maakunnan asioita. Kunnan verotuloilla maksetaan vaan ja ainoastaan toimintoja ja tahtäviä, mitkä kunnille kuuluu. Missä ovat terveys – ja lääkäripalvelut ? ??Nyt kunta maksaaa joittenkin etuoikeuttujien syömistä Osuusliike Suur-Savon ABC-asemalla Kuortissa. Miksi samaa palvelua ei saa Pertunmaan kirkonkylässä. Pertunmaan kunta ja Osuuskauppa Suur -Savo ampui nyt tykillä jalkaansa.
  Pertunmaan kunnan pitää järjestää kaikille kuntalaisille kuljetukset kyseiseen ruokapaikkaan ja tämä palvelu koskee ainoastaan ja vain Pertunmaan kuntalaisia. On todennäköistä, että tämä sekoilu menee tutkintaan.

 • 6.2.2019 at 08:10
  Permalink

  Olis tähän ruokailu sotaan idea,kun kerran kunnalla on sitä rahan p…… ,odotellaan kevättä ja ruvetaan jakamaan torilla joka päivä ruokaa jokaiselle oli kirja mikä tahansa taskussa tai ei ole kuuluva mihinkään järjestöön ja vielä annettaisiilmaiset ämpärit joka voitaisiin täyttää jos joka päivä kerkiäisi torille muilta työ kiireiltä.

 • 6.2.2019 at 08:29
  Permalink

  Hoidon tarvetta olisi, mutta kun ei ole lääkäreitä ja hoitajia lääkkeistä puhumattakaan. Ehkäpä tuo naapurikunnan ministeri Häkkänenkin lukee näitä naapurikunnan juttuja. Sieltä vaan muutama bussi Mäntyharjulta tuetulle lounaalla Kuorttiin ja kuuntelemaan parhaat juorut ja ”kylän jutut”.Se nyt ei ole ministerin asia, mutta riittäähän noita juttuja eri oikeuslaitoksiin ja onhan sillä työllistävä vaikutus. Toivottavasti tiet on auki sinne… Osallistuiskohan tuo Suur- Savo toriruokailun järjestämiseen ja tarviiko näyttää jäsenkorttia ja saako bonusta ? Olisiko tuo jonkinlaista kilpailun vääristämistä, jos ajatellaan asiaa vaikka K-kaupan osalta ? Eihän sillä nyt mitään väliä ole olemme Savossa ja elämme kuin Villissä Lännessä !!!

 • 6.2.2019 at 08:47
  Permalink

  Toivottavasti verottaja, oikeuslaitos, Osuuskauppa Suur-Savon päättäjät, Pertunmaan kunnan hallintoa johtavat ja tarkastavat selvittävät nämä tarjoilut ja maksajat ja sen mitkä on seuraukset. Odotellaan…

 • 6.2.2019 at 09:17
  Permalink

  Miten Pertunmaan kunta ja Osuuskauppa Suur-Savo on tiedottanut ABC Kuortin tuetusta ruokailusta ?
  Onko kyseisten ”rahoittajien ” päätökset lainmukaisia ja lainvoimaisia ? Miten asiasta on tiedotettu Pertunmaan kuntalaisia ja Osuuskaupan jäseniä ? Ainakaan minulle ei ole tullut mitään viestiä tai tiedotetta ! Lehtijuttujen mukaan siellä käy syömässä kunnan ja kaupan piikkiin ihan kuka tahansa. Ei taida Helsingin kaupunginjohtaja tarjota pertunmaalaisille parin euron etua, kun satutaan Helsingissä käymään (jos jostain ruokalasta asiaa kysyisi, niin voisi päästä nopeasti hoitoon) tai onko tämä Pertunmaan valtuuskunta tehnyt sopimusta kaupungin kanssa ?

 • 6.2.2019 at 09:46
  Permalink

  Älkää unta nähkö, että Pertunmaan päättäjät, luottamushenkilöt tai ”kylän miehet” vastaavat yhtään mitään, mihinkään. Nostelevat vaan takinkauluksia entistä ylemmäs, pyörittelevät pipoja päässään ja luovat katsetta maahan tai pälyilevät ympärilleen syyllisennäköisinä. Vaikeneminen taitaa olla kirjattu kuntastrategiaan – joillakin yksilöillä ”äidinmaitoon”!

 • 6.2.2019 at 12:02
  Permalink

  Otetaanpa nyt iisisti!
  Ottamatta sen enempää kantaa kyseessä olevan tuetun ruokailun rahoitukseen ja sen alkuperään, odottaisin että kunnanjohtaja tulisi esiin ja toisi faktat näkyviin. Kirjoittelun luonne alkaa olla niin sekavaa että kukaan ei ole perillä mitä on tapahtunut.
  Yleisellä tasolla , puuttumatta mihinkään yksityiskohtaan, haluaisin nostaa keskusteluun ja päättäjien pohdittavaksi tämän;
  Testamenttivarat on henkilöiltä joiden henkilökohtainen omaisuus on kyseessä. Toinen on lähtöisin vaatimattomista oloista ja elänyt niukasti kartoittaen omaisuutensa ahkeruudella . Toinen on hyvin vaalitun metsäomaisuuden haltija. Hän ei aukkoja metsiinsä veljensä kanssa tehnyt, siis vaatimattomasti elänyt hänkin. Nyt noita omaisuuksia realisoidaan koneiden kanssa isoja aukkoja tehden. Ok! Mutta tuskin kumpikaan olisi halunnut omaisuuttaan haaskattavan koska ei sitä itsekkään tehneet.
  Mutta koska molemmat perinnöt ovat huomattavia ja niiden avulla voisi saada jotain pysyvää kaikille kohderyhmille joille ne on osoitettu, olisi hyvä jos päätökset olisivat suunnitelmallisia. Nyt taitaa olla käsiä ojossa ja ne täytetään aina .
  Näitä testamenttivaroja käytettäessä olisi hyvä että edes jäisi jälkipoville selkeä merkintä siitä kuka tai kenen varoilla kysein asia on kunnassa saatu alulle tai kuntoon. Esimerkiksi kilpi rakennuksen seinään jos sillä on rakennus toteutettu.
  Toivottavasti varat eivät tule ”syötyä” ilman kiitosta!

  • 6.2.2019 at 18:41
   Permalink

   Juha Hokkanen puhuu asiaa. Niitä aukkoja vaan tarvii tehdä, että Rinteen perintöä voidaan käyttää siihen mihin se on valtioneuvostolta anottu ja saatu. Palvelukylän uudisrakennuksen yhteyteen on
   todella syytä laittaa kyltti josta käy ilmi että rakentamiseen on käytetty perintönä saatua rahoitusta.
   Ja Kisarantaan suunniteltu liikuntatila voitaisiin osin rahoittaa Vigmanin testamentista ja nimetä Vigman Areenaksi.

 • 6.2.2019 at 13:33
  Permalink

  Pertunmaan kunnan poliittiset päättäjät eivät ole mitään suunnitelmaa tehneet testamenttivarojen käytöstä saati, että joku olisi valmistellut ja tehnyt jonkinlaista esitystä niiden käytöstä . Ei ainakaan ole nähtävissä päätöstä tai ,jos on, niin olisi hyvä nahdä se julkisesti. Pertunmaan kunnanhallitus vaan päättelee, että otetaan testamenttivaroista eivätkä ole edes tietoisia paljonko on mennyt ja menee holtitonta menoa. Missä on selvitys mihin on törsätty ja paljonko ja joko kirstun pohjaa näkyy.

  Oletan, että kunnanjohtaja ja kunnanhallitus vastaa Pertunmaan kunnan tiedottamisesta. Siis missä se tiedottaminen on ja vastuun kantaminen päätöksistä. Testamentit edellyttävät, että varoja käytetään sen mukaan, kun testamentin laatija on tahtonsa ilmaissut. Ketkä Pertunmaan kunnassa nämä hulvattomat laskut hyväksyvät ja mikä on vastuu ? Jonkinlaisia talousarvioita kai kunnissakin tehdään ja suunnitellaan toimintaa sen mukaan mitä on tuloja ja menoja. Ainakin yksityistaloudessa ja yrityksissä niin tehdään.

  Vaaliteemana voisi olla, että kunnallisverot pois ja koko kunnallinen järjestelmä ja toiminta lopetetaan poikkeuslailla. Eikä ne maakunnatkaan ilman rahaa toimi ja , kun niillä onnettomilla ei ole edes rahaa, vaan valtio päättää mitä näille sitten joskus annetaan. On muuten kylmää kyytiä , kun Helsinki ja Uusimaa päättää rahojen jaosta, kun enemmistö päättäjistä on sieltä. Sama onko Attendoa, Carea tai Mikkelin sairaalaa ja raha ja päättäjät ratkaisee.

 • 7.2.2019 at 07:35
  Permalink

  Paljon porua yhteisruokailusta

  Tällainen juttu päivän lehdessä. Kun lukee niin lukee: Ruokailijoiden osalta toteamus, että KENENKÄÄN IKÄÄ TAI KOTIPAIKKAA EI OLE KYSELTY JA VIIMEISEKSI TOTEAMUS PERTUNMAAN KUNNANHALLITUS PÄÄTTI TUKEA TESTAMENTTIVAROISTA JOKAISTA ATERIAA KAHDELLA EUROLLA. Jonkun mielestä testamentin henkeä on noudatettu. En ota kantaa henkimaailman asioihin, mutta jos testamenttia näin tulkitaan , niin ehkä sitten oikeuslaitoskin tulkitsee. Eläkeliiton paikallisyhdistys saa olla mitä mieltä tahansa, mutta Pertunmaan kunnalle nämä varat on osoitettu ei millekkään yhdistykselle. Käykää lukemassa testamentti. Kun Pertunmaan kunnanhallitus esittelijän edhdotuksesta päättää tukea ruokailuja vain ja ainoastaan Osuuskauppa Suur-Savon Kuortin liikenne asemalla, niin olisi maksajilla eli pertunmaalaisilla veronmaksajilla jotain asiaa toimia ja reagoida.
  Nähtävästi tulee toinen näytös. Pertunmaan tarkastuslautakunnan toimintaa tutkitaan ja mikä nykyinen toimintakunto on. Onko Pertunmaan tarkastuslautakunnan jäseniä Osuuskauppa Suur-Savossa töissä ym. ja melkoisia sidonnaisuuksia ym on olemassa ja lautakunnan puheenjohtalla on asema paikallisessa yrittäjäyhdistyksessä. Pyyhityään pöytä kerralla…

 • 7.2.2019 at 07:50
  Permalink

  Pertunmaan kunta tarjoaa viimeisen aterian kaikille ikää ja asuinpaikkaa kysymättä ja onneksi Kuortin ABC-liikenne asemalla näitä ruokailijoita riittää. Tein tässä verotuskunnan vaihdon, että hyvää yötä…

 • 7.2.2019 at 11:15
  Permalink

  Kateus vie kalatkin vedestä, kuulema. Näin käy tässäkin näköjään. Tehdään kärpäsestä härkänen. Jos jollain on se viisasten kivi, millä saadaan kaikille täsmälleen samanverran, näyttäkööt sen. Tottahan tässä on senverran, ettei kaikkein huonokuntoisimmat, tai köyhinmät, tai porukassa syödessä jännittävät, tai kyydin puutteessa, tätä etua saa, mutta moni saisi, jotka ei juuri muita kunnan etuja käytä. Eikä sitä ruokaetua saa jollei ole oikeaan aikaan oikealla paikalla ja voihan siinä seurassa käydä huomaamatta syömässä myös ihan omin rahoinkin.
  Tässähän on kysymys VAIN vanhenman väen virkistäytymisestä, sosiaalisesta kanssakäymisestä yhteisen ruokailun merkeissä, saada porukkaa liikkeelle.

 • 7.2.2019 at 13:19
  Permalink

  SPR toimii Pertunmaallakin ja hoitaa myös leivän ja kuivatavaran jakelun perjantaisin !

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.