0

Eduskuntavaalit 2019 -sivusto avattu

Pitäjänuutiset on avannut verkkosivuilleen vaalisivuston, jonne kootaan vaaliaiheisia juttuja ja mielipidekirjoituksia. Ne ovat pääosiltaan samoja, joita julkaistaan paperilehdessä. Lisäksi verkkosivuilla julkaistaan ehdokkaiden vaalimainoksia.

Eduskuntavaalit järjestetään tämän vuoden huhtikuun 14. päivänä, ja Kaakkois-Suomesta valitaan eduskuntaan Arkadianmäelle 17 kansanedustajaa.

Kaakkois-Suomen vaalipiiri muodostuu Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnista. Kaakkois-Suomen vaalipiiri muodostettiin syyskuussa 2013 Etelä-Savon ja Kymen vaalipiireistä. Vaalipiiriä käytettiin ensimmäisen kerran viime eduskuntavaaleissa vuonna 2015.

Kaakkois-Suomen vaalipiirin nykyiset kansanedustajat ovat Juho Eerola (ps.), Antti Häkkänen (kok.), Heli Järvinen (vihr.), Anneli Kiljunen (sd.), Jukka Kopra (kok.), Hanna Kosonen (kesk.), Suna Kymäläinen (sd.), Jari Leppä (kesk.), Jari Lindström (sin.), Jani Mäkelä (ps.), Sirpa Paatero (sd), Markku Pakkanen (kesk.), Satu Taavitsainen (sd), Kimmo Tiilikainen (kesk.), Lenita Toivakka (kok.), Ari Torniainen (kesk.) ja Kaj Turunen (kok.).

Eduskuntavaaleja varten Suomi on jaettu 13 vaalipiiriin maakuntajaon mukaisesti.

Kustakin vaalipiiristä valitaan se määrä kansanedustajia, jota vaalipiirissä asuvien Suomen kansalaisten lukumäärä kuusi kuukautta ennen vaaleja osoittaa. Ahvenanmaan vaalipiiristä valitaan kuitenkin aina yksi kansanedustaja.

Vaalien tärkeitä päivämääriä:

Ehdokashakemusten jättöpäivä: 5.3.2019.

Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9. huhtikuuta ja ulkomailla 3.–6. huhtikuuta.

Ehdokasasettelun vahvistaminen: 14.3.2019.

Vaalipäivä: 14.4.2019.

Tulosten vahvistaminen: 17.4.2019.

 

Kansanedustajaehdokas: kirjoita Pitäjänuutisiin! Julkaisemme kaikki Kaakkois-Suomen vaalipiirin ehdokkaiden tekstejä Eduskuntavaalit 2019 -vaalisivustolla.

Tekstin mitta mielellään enimmillään 3 000 merkkiä välilyönteineen.
Kirjoita sähköpostilla osoitteeseen toimitus@pitajanuutiset.fi.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.