1

Kotihoidon lääkkeet pakataan nyt Helsingissä – Ristiinan apteekki voitti kilpailutuksen

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

Kommentteja aiheesta “Kotihoidon lääkkeet pakataan nyt Helsingissä – Ristiinan apteekki voitti kilpailutuksen

 • 4.2.2019 at 10:25
  Permalink

  Ehkä hyvä askel, mutta säästöjä mielestäni voidaan parhaiten saavuttaa vähentämällä ketjussa kaupan portaita. Lääkejakelussa ikäihmisille palvelukoteihin ja kotihoitoon tulisi lähteä kehittämään järjestelmää niin, että toimitukset tulisivat pakattuina suoraan ”apteekkitukusta”. Näin pystyttäisiin ohittamaan yksi kaupan porras ja todellista säästöäkin syntyisi.

  Tämä kuitenkin edellyttäisi kotimaisen kilpailullisuuden kehittämsistä. Täsä Suomi on kansainvälisesti sijalla 97, joka on todella surkea saavutus myös Työ- ja elinkeinoministeriön mielestä. Viro on sijalla 13., Ruotsi 25. ja Saksa 10.
  TEM on ajanut apteekkien monopolin purkamista jo vuodesta 1989, mutta se on aina kaatunut poliittisiin päättäjiin. TEM kuitenkin ajaa asiaa edelleen tarmokkaasti ja asia tullee esille jälleen tulevalla hallituskaudella.

  Olennaisia säästöjä saadaan aikaan vain purkamalla sellaisia normeja, jotka estävät aitoa kilpailua.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.