Veini Kämppi paineli toiseksi SM-sprintissä, Ina Kämppi viides

Pertunmaalainen Veini Kämppi oli päivän toiseksi nopein omassa luokassaan rallisprintin Nilsiän osakilpailussa viikonloppuna. Hänen tyttärensä Ina Kämppi oli naistenluokan viitonen.

Veini Kämppi käskyttämässä Ford Fiestaansa. Kuva: Taneli Niinimäki

Pitäjänuutiset

Pertunmaalainen Veini Kämppi oli päivän toiseksi nopein omassa luokassaan rallisprintin Nilsiän osakilpailussa viikonloppuna. Hänen tyttärensä Ina Kämppi oli naistenluokan viitonen. Kämpit edustavat Mäntyharjun Moottorikerhoa.

Päivän nopeimmat kuljettajat löytyvät Hallian nimen takaa, sillä isä Toni oli yleisen nopein ja hänen poikansa Tuukka junioreiden nopein. Nilsiässä rata oli viisikilometrinen.

– Reitti oli tosi hieno, tykkään ajaa tällaista nopeaa tietä. Kun vähän rupeaa pelottamaan, vauhti on kohdallaan, tuumi isä Hallia kilpailun jälkeen.

Kämpit osallistuivat kilpailuun Ford Fiestalla, joka on varustettu Volvon nopealla moottorilla.

Veini Kämppi lähti kiertämään rataa ensiksi.

– Tuntui että se meni varsin hyvin. Kurveissa se kääntyi hienosti. Kunnes loppupuolella osuin penkkaan, josta jouduin peruuttelemaan pois, Kämppi kertoi.

– En ollut tällä päässyt ajamaan kuin Mäntyharjun sprinttirataa ja vähän jäällä, hän totesi.

Toisella kerralla hän onnistui sen verran hyvin että pääsi toiseksi ja koko senioreiden neljänneksi. Seniorit voitti Matti Heiskanen.

Ina Kämppi nousi toisella kierroksella ladyjen viidenneksi, vaikka kärsi tiellä hyppivien katsojien touhuista, sillä naiset ajoivat viimeisenä.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu maaliskuussa Mikkelin Löydön Kartanolla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka