0

Kuortin ruokailut puhuttavat – kohderyhmää aiotaan selvittää

Pertunmaan kunta ja Eläkeliiton paikallinen yhdistys selvittelevät Kuortin ABC:llä järjestettyjen yhteisruokailujen pelisääntöjä, uskoo yhdistyksen sihteeri Sirkku Salomäki.
Eniten epäselvyyttä tuntuu olevan siitä, kenelle ruokailut on järjestetty. Salomäki sanoo olevansa jäävi rajaamaan kohderyhmää ja haluaa antaa asiassa tiedotusvastuuta puheenjohtajalle. Puheenjohtaja Kaija Montin ei ollut keskiviikkona tavoitettavissa.
– Sen verran voin kyllä sanoa, että kenenkään ikää tai kotipaikkaa ei ole kyselty, sanoo Salomäki.
Pitäjänuutisten juttu Eläkeliiton järjestämistä, kunnan tukemista ruokailuista on herättänyt poikkeuksellisen paljon kommentointia Pitäjänuutisten verkkosivuilla.
– Monia tämä tuntuu närästävän ja joku tekee nyt myyrän työtä, mutta meitä on paljon, jotka ruokailuista pidämme, kertoo Salomäki.

Yhteisruokailuja on moitittu muun muassa kilpailun vääristämisestä S-ryhmän hyväksi sekä tiedottamisen puutteesta.
– Itse ainakin kannatan K-kauppaa lähes päivittäin ja toivon sen säilyvän täällä. Lisäksi kirkonkylän kahvila-ravintolassa käy viikottain Äijävirtaa-ryhmämme, 15-20 henkeä, huomauttaa Salomäki.
Tietoa on jaettu Eläkeliiton jäsenistössä sekä digikinkereille osallistuneiden kesken, joista kaikki eivät ole eläkeliittolaisia.
Ruokailun yhteydessä on edelleen tarjottu apua digitaalisten välineiden käyttöön.
Kun Linkkitiimi Oy aloitti ruokailut viime vuonna hankevaroin, ei kohderyhmällä ollut ikärajaa.
Hankkeen päätyttyä kunnanhallitus päätti tukea testamenttivaroista jokaista ateriaa kahdella eurolla. Vanhustyöhön tarkoitetun testamentin käyttäminen tällä tavoin on myös herättänyt arvostelua, mutta Salomäen mielestä tuki noudattaa testamentin henkeä.

39 kommenttia aiheesta “Kuortin ruokailut puhuttavat – kohderyhmää aiotaan selvittää

 • 6.2.2019 at 20:37
  Permalink

  Tilanne on kammottava ja kaoottinen. Käytännössä kuka tahansa saa alennuksen, jonka kunta maksaa!

  Tarvitsee vain osata kuiskata kassaneidille salainen koodi: ”YHTEISRUOKAILU!”

  Kaikki ei koodia tiedä mutta jos sen osaa, on se takuuvarma rikastumisen ensiaskel kunnan maksaessa osan ruuasta. Bussiryhmien ja rahtarien kannattaisi opetella koodi ja koodin voisi teipata isoilla A4-papereilla ABC:n ovenpieliin?

  Tällöin kunnan negatiivinen kassavirta kilahtaa ja soppa ahneen satunnaisen matkailijan suuhun vilahtaa!

  Jos yksittäisen ruokailijan saama etuus ylittää 5000 euroa kolmen vuoden aikana, maksaako kunta lahjaveron?

  • 7.2.2019 at 20:31
   Permalink

   ”Jos yksittäisen ruokailijan saama etuus ylittää 5000 euroa kolmen vuoden aikana, maksaako kunta lahjaveron?”

   Perusmatematiikka taisi jäädä peruskoulussa välistä? Jos yksittäinen ruokailija käy lounaalla joka ikinen päivä kolmen vuoden aikana, siitä kertyy käyntejä 1095 kappaletta. Kahden euron tuki per ateria on siis yhteensä 2190 euroa.

   Eli se 5000:n euron lahjaveroraja ei ylity. Lisäksi lahjaveron maksaa tietysti lahjan saaja, ei antaja.

   Ja oliko sitä ”salaista” koodia julkisesti levitellyt joku muu, kuin nimimerkki ”ruokaorgioita”?

   On se kumma, kuinka paljon kateutta maailmaan mahtuu. Kahden euron itku.

 • 7.2.2019 at 09:43
  Permalink

  Voiko johtajuus olla enempää hukassa kuin on Pertunmaan kunnassa? Eläkeliitto vie ja kunnan johtohenkilöt myötäilee. Oli luettava pariin kertaan naisihmisen kannanotot – onko kyseessä oikeusoppinut henkilö, kun myöntää julkisesti, että varoja on käytetty myös muiden kuin pertunmaalaisten ruokkimiseen ja samassa yhteydessä toteaa, että toiminta on testamentin hengen mukaista. Pikkuisen ”löyhkää”, eikä ole ensimmäinen kerta Pertunmaan kyseen ollessa.

 • 7.2.2019 at 11:48
  Permalink

  Huh huh mitä toimintaa. Ei löydy sanoja. Varmasti löytyisi rahoille järkevämpääkin käyttöä.

 • 7.2.2019 at 12:29
  Permalink

  Kateus vie kalatkin vedestä. Älkää nyt hyvät ihmiset pilatko hyvin alkanutta ikäihmisille kerrankin milekästä tapahtumaa. Hyvä malli muillekin kunnille.

 • 7.2.2019 at 12:31
  Permalink

  Kaverit kerto notta naapurissa oli kuultu radiosta notta ruokailussa käy ainakin 30 000 ulkopaikkakuntalaista joka päivä! Tämä maksaa kunnalle yli 100 000 euroa päivässä! Se on yli 15 miljoonaa viikossa! Vuodessa puhutaan jo 80:sta miljardista!

  On se nyt törkeää, että eläkeläisille suunnatusta rahasta käytetään rahaa eläkeläisten aterioinnin tukemiseen! Tähän vielä talvisota ja veteraanit!

 • 7.2.2019 at 13:04
  Permalink

  Kannattaa syödä myös lääkkeet ja saa samalla reissulla…

 • 7.2.2019 at 13:06
  Permalink

  Oliko tuo sitä kunnan toiminnan teidottamista vai jonkun paikallisen trollitehtaan uutisointia ?

 • 7.2.2019 at 13:43
  Permalink

  Onko kaikki eläkeläisiä, kun ikääkään ei ole kysytty. Ei nyt ota nyt mistään kiinni. Hoidon tarvetta on ja siitähän Eduskunta käy keskustelua. Voi olla, että pelkällä mitoituksella ei selvitä.

 • 7.2.2019 at 15:39
  Permalink

  Testamenttivaroilla ruokitaan kaikki jotka vaan viitsivät tulla torstaisin ABC:lle oli sitten minkäikäinen tahansa, mistä tahansa kotoisin, kunhan vaan ymmärrät kassalla kertoa ”koodin” Hei haloo kuntapäättäjät, onkohan teillä enää hommat hanskassa tässäkään asiassa! Olisko aika katsoa peiliin ja arvioida tekemisiä!

 • 7.2.2019 at 16:21
  Permalink

  Hei kaikki Pertunmaalaiset. Täällä koko lounasjärjestelyn synttipukki! Siis Marko Torppala Linkkitiimistä.

  Teille tiedoksi, että maksoin omasta kassasta 3 euroa per lounas Kotiovelle kokeilusta, jotta hinta saatiin senioreille houkuttekevaksi. Ja ihmiset saatiin liikkeelle. Vaikka yhteislounas oli vain yksi Kotiovelle-kokeilun osioista.

  Sen verran korjausta että Kotiovelle kokeilun ajan yhteislounas oli suunnattu eläkeikäisille, ei ilman ikärajaa kaikille kuntalaisille, kuten Pitäjänuutisissa sanottiin. Asiaa on saattanut sotkea se että jotkut seniorit olivat ottaneet lapsenlapsia mukaan yhteislounaalle ja heille annoin lounaslipun myös. Heitä oli ehkä yksi tai kaksi per viikko. Mäntyharjulaisia en joukossa muista koskaan nähneeni vaikka kiersin aina ihmisiä haastattelemassa kun olin paikalla. Hienoa sen sijaan oli, että paikalle oli tultu projektin hengen mukaisesti kimppakyydeillä hiilijalanjälkeä minimoiden ja autottomia tukien.

  ABC:n ottama hinta oli Kotiovellle-kokeilun aikana sama kuin nytkin. Tätä kuitenkin samat kampittajat, jotka nyt yhteisruokailua yrittävät lopettaa, kutsuivat ”välistä vetämiseksi”. Oma matikkapääni ei riitä tähän laskelmaan mutta päätin vetäytyä yrittäjänä yhteislounaan koordinoinnista pois ja antaa toiminnan vapaaehtoisten pyöritettäväksi ja kunnan suoraan tuettavaksi.

  Sirkku ja Kaija ja muut Pertunmaan senioriaktiivit eivät ole yhteislounaan koordinoinnissa mukana siitä syystä, että he ovat Eläkeliiton aktiiveja. He ovat ottaneet lisää työtä kontolleen siitä syystä, että he välittävät kanssasenioreistaan ja että heihin luotetaan. He ovat olleet Kotiovelle-kokeilun ja muiden digiprojektien sydän ja tuki enkä olisi koskaan yhteisruokailua heille delegoinut jos en olisi luottanut sen voivan jatkua.

  Mutta nyt näyttää, että tämäkään ei kelpaa. On joillekin pertunmaalaisille uhka, että paikallisia senioreita kannustetaan ottamaan toisiaan kyytiin ja tulemaan syömään terveellistä ruokaa ABC:lle samalla hoitaen muita asiointitarpeita ja käyttäen palveluita, joita ei muualla kunnassa edes ole. Kaikille tiedoksi, että pyysin asiasta jo kotiovelle kokeilussa valittaneita paikallisia ruokayrittäjiä erään päättäjän kautta mukaan kokeiluun. Mutta heitä kiinnosti vain valittaa, ei tulla mukaan kehittämään. ABC myös sattuu olemaan ainoa paikallinen lounasruokaa tarjoava taho, joka voi palvella päivittäin 20 – 80 ihmistä ilman ennakkoilmoittautumista. Paikallista K-kauppaa pyydettiin myös mukaan mutta valitettavasti heidän tuotteensa eivät ole netissä eivätkä siis etänä tilattavissa.

  Osa teistä ymmärtää, miten tärkeästä asiasta yhteisruokailussa ja kimppakyydeissä on maaseudun elinkelpoisuuden ja yhteisöllisyyden kannalta kysymys. Etenkin senioreiden osalta. Teille minä sanon, että ilman teidän apuanne, ja aktiivista ääntänne, tämä Pertunmaan valtakunnallisesti merkittävä ja laajasti noteerattu kokeiluonnistuminen – ja senioreiden arjen valopilkku – kuolee pois. Samalla kuihtuu myös oma uskoni siihen että Pertunmaalla voidaan innovatiivisesti ja rohkeasti kehittää asioita. Kehittää niitä yhdessä, ihmiset edellä.

  • 10.2.2019 at 10:18
   Permalink

   Onpa rehellisen irvokasta: …”jotkut seniorit olivat ottaneet lapsenlapsia mukaan yhteislounaalle ja heille annoin lounaslipun myös”…. En ole juristi, mutta minun mielestäni tässä(KIN) rikotaan ihan tietoisesti ja tahallaan määräyksiä. Normit on purettu tai oikeammin, niitä ei ole koskaan noudatettukaan Pertunmaan kunnassa.

 • 7.2.2019 at 20:00
  Permalink

  Kateus vie kalat vedestä ja näköjään myös mukavat tapahtumat ja mahdollisuuden ihmisten kohtaamiseen syrjäseutujen senioreilta. Keneltä TESTAMENTTIVAROISTA kustannettu ruokailu on pois? Näinkö katkeria ja kaunaisia ovat pertunmaalaiset ihmiset? Voi voi.

 • 7.2.2019 at 22:06
  Permalink

  Tälläinen tapahtuma on hieno keksintö ja pitäis jatkaa, mut väärinkäyttö poistettava! Eläkeläisille yhteisöllisyyttä, halpaa toimintaa pitää järjestää. Pieniltä kunnilta kaikki loppuu jos ei panosteta. Eihän nuoretkaan jää jos kaikki loppuu ja vanhuus on pelottavaa, yksinjääminen on kamalaa!!

 • 7.2.2019 at 22:10
  Permalink

  Eivät kaikki eläkeläiset pääse syömään näitä hienoja aterioita. Tämä idea on kuollut jo alusta alkaen. Lopettakaa tämä ns. Ruoka ralli. Tämä ei tavoita edes kaikkia eläkelläisiä. Pöyristyttävää mihin rahaa laitetaan. Paikkakin on aivan naurettava tälläiselle toiminnalle. Herätkää.

 • 7.2.2019 at 22:20
  Permalink

  Ensin hutkitaan ja sitten tutkitaan. Pitkäänhän tuota jo kestikin. Puurot ja vellit sekaisin. Onpa naapurikunnissa ainakin hauskaa tätä seuratessa.

 • 7.2.2019 at 22:49
  Permalink

  Se myyrä,joka vie ”leivän eläkeläisen suusta” on mainittu Pertunmaan kh:n pöytäkirjasta
  kunnan sivulta kts. päätöksenteko. Näkyy olevan kunnanhallitukse vpj arvoltaan.
  Kohottaa kunnan ja omaa imagoaan tällä palstalla trolleineen 2 €/ ateria. Kunnan isot
  asiat tältä vuodelta ilmeisesti saatu jo kuntoon, kun on aikaa meuhkata näin pienen
  asian kanssa. Voisko seuraava kh: kokous tarjota miehelle jotain vaativampaa projektia,
  jolla hänen turhautumisensa loppuisi!!

 • 7.2.2019 at 23:19
  Permalink

  Tämä homma noudattaa taas sitä vanhaa totuutta, että aina kun jotkut tekevät yhteisten asioiden eteen työtä pyyteettömästi ja saavat aikaan hyvää ja iloa tuottavia asioita, iskevät ilkeät ja kateelliset ihmiset, joilta kyllä löytyy energiaa epämääräisten juttujen ja valheiden levittämiseen nimettöminä, mutta ei minkään hyvän eteenpäinviemiseen. Yhteisöruokailu on hieno juttu ja sitä ihastellaan muissa kunnissa. Toivon koko sydämestäni, että myrkynkeittäjät menisivät nyt vähän itseensä. Kateus on surullinen tauti.

  Pertunmaalla on muutamana vuonna tapahtunut valtavasti hienoja juttuja: digikinkerit, yhteisöruokailu, toritapahtumat ym. ym., jotka ovat lisänneet kuntalaisten taitoja ja yhteisöllisyyttä sekä lisänneet kunnan vetovoimaisuutta ja viihtyisyyttä. Niiden toteuttamisesta täydet pinnat puuhaihmisille, toteuttajille ja päättäjille, jotka ovat ymmärtäneet, miten vireästä kuntaa rakennetaan! Kesäpertunmaalaisena tuon mielelläni rahaa sellaiseen kuntaan palveluita ostamalla.

  • 9.2.2019 at 17:09
   Permalink

   Näissäkin tapahtumissa palveltu vain kunnan vanhaa väestöä. Ei hirveästi innosta tuollaisiin tapahtumiin kolmekymppisen mennä, kun esim nuo tietotekniikat on hallussa kyllä

 • 8.2.2019 at 07:10
  Permalink

  Pertunmaan kunnanhallitushan esittelijän edhdotuksesta tässä on tämän ”sopan” ja ruokailun järjestänyt. Eikä niiden ketkä käy syömässä tarvitse muuta, kun pistää napaansa mitä on tarjolla.
  Olisi paikka pitää poikkeuslailla uudet kuntavaalit, kun päätöksenteko on tällä tasolla. Vaihdetaan vaikka Kittilän kunnan kanssa näitä päättäjiä ja saisihan tästä köyhälle Ylelle hyvän ohjelman ja ei edes tarvitse näytellä ja mennään Koirakivi edellä ja näyttöä on…

 • 8.2.2019 at 07:21
  Permalink

  Notta tarjottiinko siellä Hollolan torilla ruokaa, kun sanoi, että Pertunmaallakin saa. Notta jotta, kai se Helsinki, Espoo ja Vantaa tarjoaa ja kimppakyydillä sinne, kun tuo rautatien tekeminen on kesken ja julkinen liikenne tarjoaa ei ole vuoroja. Onkohan tämä nottalaskija laskenut kaikki luvut ihan oikein ?
  Pertunmaan kunnanhallitus antaa sitten Attendon ym hoitaa paskat pois tai olkoon housuissa ja sinne menee routarajan alapuolelle, kun hautuumaalle viedään…

 • 8.2.2019 at 07:39
  Permalink

  Pertunmaan kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtaja eivät ole tiedottaneet mitään ehkä siksi, että ei mene yhteisruokailun annos väärään tai oikeaan kurkkuun. Nyt lähti sanoi Annikki Tähti.

 • 8.2.2019 at 08:26
  Permalink

  Mitähän radiota tämä nottamies ja sen kaveri on kuunnellut ? Taitaa olla paikallisradio

 • 8.2.2019 at 12:40
  Permalink

  Naapurikuntalaisena kun olen seurannut tätä keskustelua,en tiedä itkeäkö,vai nauraa.Tyypillistä Etelä-Savolaista kateutta,keneltäkönhän tämä on pois.Mieleeni tulee Kangasniemelle maamme hallituksen myöntämä puolenmiljoonan tienperusparannusavustus.Väärät olivat hakijat,väärälle tielle meni,joten ymmärsin että valtaosa maakunnan päättäjistä ym. olisi pitänyt parempana,että ei oli mitään maakuntaan tullut.

  Samaa luulen tästä Pertunmaan tuetusta ruokailusta,taitaisi moni aterioija kotonaan perunoita hyppysähköllä keitellä.Joten en usko tämän kokeilun suuremmin vievän asiakkaita muilta yrittäjiltä.Ainahan pelko,että jotkin hyötyy ja tietysti rikastuu tai ainakin välistä ottaa.

 • 8.2.2019 at 13:17
  Permalink

  Monesko kerta tätä jälkeenpäin selittelyä Pertunmaalla? Maalaiset on maalaisia eikä niitä koske mitkään säännöt tai määräykset. Ensin huitaistaan päätös sitten vasta pohditaan, jos pohditaan menikö oikein. Kun ei mennyt niin joka kerta rientää apuun joku hyväveli paikkailemaan muiden mokia ja kirjoittelemaan tunteisiin vetoavia kommentteja. ”Pääseiintyvät” sitä vastoin pysyvät piilossa, kuten nyt taas on nähty. Kateus-korttia osasin jo odottaakin – sekö on kateutta, kun vaaditaan toimimaan testamenttimääräyksen mukaisesti. En ole trolli, trulli enkä myyrä, mutta puolustan Pekkosen toimintaa tässä asiassa. Kunta olisi voinut antaa runsain mitoin testamentti-euroja Eläkeliitolle, joka puolestaan olisi hoitanut ruokailutapahtuman kustannukset (maksanut ABC:lle) näillä varoilla yhtenä könttäsummana, muovikorttia vilauttamalla, eikä tällä tavalla kuin nyt on tehty. Niin tai näin Pertunmaa profiloituu ihmisiä eriarvoistavana ja ylenkatsovana, pirullisena pikkukuntana.

 • 8.2.2019 at 13:24
  Permalink

  Tämä ruokailupöhinä on harmillisen hyvä esimerkki huonosta tiedottamisesta ja johtajuudesta. Positiivinen ja suhteessa pieni asia on saanut ihan älyttömät mittasuhteet, jota tietyt tahot haluavat tahallaan tai tahtomattaan sotkea. Jaetaan tietona osatotuuksia tai olettamuksia ja tarina kasvaa kuin pullataikina. Kiitos Marko Torppalalle selvennyksistä vaikka asian tiedottamisen pitäisi tulla kunnan puolesta, koska viime kädessä kunnan/kuntalaisten rahoista on kyse. Jos tähän asiaan liittyviin ja esille tulleisiin kysymyksiin olisi heti vastattu kunnan taholta, olisi moni huhupuhe katkennut heti alkuunsa. Voisiko joku vaikka käydä herättämässä kunnanjohtajan huoneestaan, että olisi jo aika kertoa mikä on homman nimi. Vai onkohan kunnassa edes mitään käsitystä kenen tulisi kuntaa koskeviin kysymyksiin reagoida?

 • 8.2.2019 at 14:38
  Permalink

  Torppalan Markolle kiitos!
  Hän on alunpitäen pistänyt hienon asian vireille ja heittänyt kapulan kömpelöihin käsiin. Nyt kapula on pomppinut ja joitain kolahtanut silmään , toista polveen.
  Kuten nimimerkki 38-42 jo onnistuneesti kuvasikin , olisi asiallisella kunnan tiedottamisella vältetty iso poru ja monen syyttömän mollaaminen.
  Selkeää parannettavaa on kunnan päätöksenteossa ja tiedottamisessa.
  Tästä on hyvä ottaa opiksi seuraavissa päätöksissä. Avoimuus yhteisissä asioissa ei ole koskaan pahaksi jos päätöksen tekoon on selkeät perusteet.
  Marko Torppala ja hänen tiiminsä ovat tehneet paljon hyvää Pertumaalle. Tälläinen tapahtumaketju lannistaa kaiken eteenpäin suuntamisen.
  Jokaisen olisi pystyttävä kantamaan vastuu seurauksista, myös nimimerkkien.

 • 8.2.2019 at 18:31
  Permalink

  No nyt pommi laukesi torppala itte on maksanut omasta pussista,olishan noita juttuja kun viittis lukea empä usko tota tarinaa.nyt tämä romaanin kirjoittelu minusta saisi loppua ,otetaan yhteyttä vaikka johonkin elokuva ohjaajaan joka tekis täs hyvän elokuvan päästäs varmasti koko suomen kartalle.

  • 13.2.2019 at 09:26
   Permalink

   Taisi tosiaan Marko kertoa muunnettua totuutta, kun kertoi omasta pussista pistäneensä rahaa ruokailuun!? Taisivat olla niitä hanketahoja ,mitkä oli Kotiovelle hankeeseen tarkoitettu. Siitäkään ei ole tainnut mitään loppuraporttia kuntaan saatu?

 • 8.2.2019 at 19:20
  Permalink

  Monelta taholta kerrotaan mihin Hannu Vigmanin perintövarat tulisi käyttää. Sehän sanotaan hänen jättämässään testamentissa ja sitä hänen viimeistä tahtoaan pitää mielestäni meidän kaikkien noudattaa. Olkaamme kiitollisia perinnöstä. Ja jaetaan se hänen toivomallaan tavalla. Hannu eli vaatimattomasti, vaikka omaisuutta olikin. Olisi hienoa jos kunnassa kartoitettaisiin ne lapsi- ja vanhusperheet, jotka ovat eniten taloudellisen-, henkisen ja muun välittömän avun tarpeessa selvitäkseen arjesta eteenpäin ja käytettäisiin varoja näihin syrjäytymisvaaran uhan alla oleviin. Tämä toisi varmaan lisää resursseja virallisten tahojen toimintaan. Kunnan kannaltakin olisi taloudellisesti parasta panostaa syrjäytymisen ja huono-osaisuuden ehkäisemiseen ja heikompiosaisten perheiden ja ihmisten elämän laadun parantamiseen.

  • 11.2.2019 at 09:33
   Permalink

   Pertun Tähkäpartiolle (valtuuston pj. kuuluu tähän seuraan) myönnetty 600 € avustus testamenttivaroista teltan hankkimiseen. Päätös löytyy kunnan verkkosivulta ao. kohdasta. Ei kun telttailemaan.

   • 11.2.2019 at 19:35
    Permalink

    Eikö Vigmanin testamentti ollut tarkoitettu lasten ja nuorten hyväksi. Aika kieroutuneesti pitää asiaa ajatella jos partiolaisille myönnetty raha ei täytä testamentin ehtoja. PePo, 4H, VPK ja partio tekevät hyvää työtä kun tarjoavat lapsille toimintaa!

    • 12.2.2019 at 09:31
     Permalink

     Missä kohtaa tekstiä väitän, että teltan hankinta ei ole testamentin ehtojen mukainen? En missään. Lukutaito ja asioiden ymmärtäminen on eduksi, sanoi opettaja joskus aikakaudella ”nakki ja kataja”.

     • 12.2.2019 at 12:43
      Permalink

      Pahoittelen sivistymättömyyttäni. Ymmärtämättömyyttäni olin näkevinäni kommentissa jotain negatiivista vihjailua, mutta kiva jos olit ihan positiivisessa mielessä liikkeellä. Kiitos ja anteeksi…

 • 8.2.2019 at 21:13
  Permalink

  Sotkuista on Eläkeliiton edustajan komm ntti/testamentin lahjoittajan testamentin seisältö.

 • 9.2.2019 at 10:39
  Permalink

  Ottamatta kantaa siihen kuka sössi ja mitä , itselleni on jäänyt epäselväksi se seikka,että onko tämä yhteisruokailu kohdennettu senioreille vai eläkeläisille? Eläkeläisiä kun taitaa olla monen ikäisiä. Yhteisruokailu on selvästi virkistävä juttu monelle mukana olleelle. Tavoitetaanko näiden hankkeiden ja projektien kautta kuitenkaan niitä vanhuksia, joilla on suurempi riski jäädä syrjään ja heikommat turvaverkostot? Seuraava hanke voisi kiertää ja haastatella kaikki vaikka yli 70 v.kuntalaiset, jotta niiden hiljaistenkin ääni saataisiin kuuluviin . Itse olen testamenttini tehnyt jo lähisukulaisten hyväksi, mutta lupaan harkita sen edunsaajan vaihtamista mikäli seuraavissa kuntavaaleissa kuntalaiset äänestävät kehityksen tukkona olevat ukkelit ulos ja uutta verta tilalle.

 • 9.2.2019 at 11:05
  Permalink

  Tämä linkkitiimin edustaja turhaan uhriutuu ja syyttää itseään.

  Ei asiassa kukaan syytä aikaisempia projektien henkilöitä, vaan tässä on kyse TASAVERTAISUUDESTA ja kunnan testamentilla saatujen rahojen käytöstä tasapuolisesti.

  Onko käytetty sellaisia metodeja, joilla on voitu varmistaa että saadaan sen syrjässä asuvan mummon tai papan tietoon, että tuettua ateriaa on tarjolla? Siellä se lehtiä lukematon vanhus istuu yksin mökissään tietämättömänä hankkeesta. Tuskin on kaikkia vanhuksia tavoitettu? Onko voitu varmistaa, että tämä vanhus ei kärsi naapureiden syrjintää vanhojen kalavelkojen takia ja jää autottomana ja ajokortittomana ulkopuoliseksi yhteiskuljetuksista ja siten tuen ulkopuolelle? Ei yhteiskuljetusten koordinointia voi jättää vanhuksille itselleen, sillä aina joku jää ulkopuoliseksi sen takia, että ihmiset eivät tule toimeen keskenään.

  Jos perustetaan hanke, niin se on tehtävä SYSTEMAATTISESTI kartoittamalla vanhusten tilanne, jotta aidosti tarjotaan mahdollisuus päästä tuen kohteeksi.

  On ollut varsin ajattelematonta maksaa pienten lasten ateriaetuja vanhuksille suunnatuilla rahoilla. Hieman sekavaa on tiedotus ja asiaan sekoitetaan vanhusten digitaalipalveluiden kehittäminen.

  Kunnan rahankäyttö on aihe mistä nyt puhutaan. Rahoja ei pitäisi antaa vanhuksia syrjimistä lisääviin hankkeisiin vaan sellaisiin, joissa tavoitetaan tällä ateriatuen ilosanomalla se vanhus omalla kotiovellaan.

 • 9.2.2019 at 17:08
  Permalink

  Ideana mahtava, mutta onko kunnan tuettava. Kyseessä kuitenkin velkaantunut kunta ja nyt kun olisi hyvä säästää ja sijoittaa järkevästi niin rahaa syynätään joka puolelle.

  Keskustelua mielenkiitoista seurata. Onneksi on vireä eläkeliitto joka järjestää, mutta yhdistyksellä mahdollista saada tukea ja avustusta muualtakin kuin köyhän kunnan kassasta.

  Eläkeliitto voisitteko siis etsiä muitakim rahoitusvaihtoehtoja, kuin vaan kunta!

 • 10.2.2019 at 18:36
  Permalink

  Pertunmaan kunnan tiedottamisesta vastaa Pertunmaan kunnanjohtaja , ainakin sen perusteella mitä Pertunmaan kunnanhallitus on joskus 1900-luvulla päättänyt ja asiakirjat on kirjoitettu ja hyväksytty.

  Asiat on lähtenyt täysin lapasesta ja hauskaa, kun naapurikunnistakin aletaan opettaan asioiden hoitoa. Pertunmaan kunnan asioista päättävät ainoastaan ja vain pertunmaalaiset, mutta oikeusministeri on Mäntyharjusta. Se mitä ABC:llä tai jossain muualla huudellaan ja ollaan muka tiedottamisesta ei ole virallista tiedottamista, jos tiedottaja ei ole asioista vastaava viranomainen .On melkoisen vakava asia, jos virheellistä tietoa ilman lupaa ja vastuutta levitetäåän ja saadaan aikaan merkittävää vihan kylvöä”. Todella järkyttävää on lukea sellaista vihapuhetta , mitä on ollut nähtävissä ja luettavissa. Sinivalkoisia autoja voi olla Pertunmaalla aikaisempaa enemmän ja turvasuojelua on syytä hakea. Hyvä ajatus laukoa teemoja ja ajatuksia
  kateellisuudesta ja saada kansa taakseen . Kunnan tai valtion rahoja ei ehkä voi jakaa kuten Pertunmaan torilla ostoskasseja tässä joskus kesällä 2019.

  Nämä asiat ovat virallisessa tutkinassa , että asiat on nyt vain näin ja uhkailut yksittäisä henkilöitä kohtaan on syytä lopettaa HETI !!!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.