0

Mäntyharjun herruus jäi jälleen ratkaisematta – Paikallispelissä ei säästytty loukkaantumisilta

Salibandyn nelosdivarin paikallisderbystä ei käänteitä uupunut. Maaleja nähtiin molemman käden sormille ja loukkaantumisiltakaan ei vältytty.
MäVi aloitti isännän ottein ja kuritti nuorempiaan kahdella maalilla heti avauserässä. Ensimmäinen maali sai alkunsa Akatemian huonosta purusta, jonka jälkeen MäVi pääsi pyörittämään peliä hyökkäysalueella. Eetu Ahvenainen teki pelin ensimmäisen maalin pyörityksen päätteeksi jo vajaan kahden minuutin jälkeen.
Akatemialaisten tuskaa lisäsi Toni Kuosmanen ajassa 10.50.

Toinen erä alkoi pelinkulun kannalta tasaisemmissa merkeissä, mutta kiehuvilta tunteilta ei vältytty. Palloon käytiin niin ahnaasti kiinni, että laidat rytisivät pahimmillaan alhaalla istuvien katsojien päälle.
Rytinä herätti myös akatemialaiset, joiden Petteri Haajanen kavensi tilanteen 2–1:een toisen erän alkajaisiksi.
Toinen erä päättyi lopulta lukemiin 3–2, kun Akatemialta osui Kim Mutanen ja MäViltä toistamiseen Kuosmanen.

Kolmannessa erässä mäntyharjulaisjoukkueet iskivät maaleja tasatahtiin. Akatemia ei päässyt ottelussa kertaakaan johtoasemaan, mutta sinnitteli hienosti mukana.
Ottelun kolme viimeistä minuuttia olivat tapahtumia täynnä. Ensin Akatemia otti aikalisän kesken ylivoiman. Pelikuviot hiottiin selvästi kerralla kuntoon, sillä Akatemian Klaus Kuhanen onnistui vain kahdeksassa sekunnissa aikalisän päättymisestä.
Aleksi Miettinen siirsi erän toisella maalillaan MäVin 5–4-johtoon melkein välittömästi Kuhasen maalin jälkeen.

Mahdollisuutta Akatemialle tarjottiin vielä, kun Santtu Lustig syyllistyi ennen loppua rangaistuksen arvoisesti jatkuvaan väärään pelitapaan. Akatemia pääsi siirretyn rangaistuksen aikana pyörittämään peliä kuudella pelaajalla. Peliä pyöritettiin turhankin kauan vastustajan päässä, sillä palloa ei saatu pelaajamassan läpi maalille riittävän vaarallisesti sekuntien kuluessa hukkaan.
Ylivoimaa jäi lopulta pelattavaksi vain reilu minuutti, mutta sekin riitti. Vain 21 sekuntia ennen pelin loppua Tomi Konga tasoitti pelin ja paikallispeli päättyi jälleen tasan. Kolmannessa erässä nähtiin myös Joni Pekkolan maali.

Ikävin tilanne pelissä nähtiin, kun MäVin Joni Saloranta ajautui laitaan kovalla vauhdilla kamppailutilanteessa. Hän loukkasi polvensa pahannäköisesti laitaan rymistellessään. Ensiavun jälkeen Saloranta talutettiin pukukopin suojiin, eikä häntä enää nähty loppupäivän peleissä.
Ylivoimaista kipu kuitenkaan tuskin oli, sillä Saloranta ilmestyi seuraamaan loppupeliä kentän laidalle jääpakkauksin teipatun polvensa kanssa.

Akatemia sai päivän toisessa pelissä vastaansa Flanelsin. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun vierasjoukkue onnistui heti survomaan pallon maaliin. Tuomari näytti kuitenkin välittömästi, ettei maalia hyväksytä, joten ottelua jatkettiin 0–0-tilanteesta.
Tämän jälkeen mäntyharjulaiset ottivat pelin haltuunsa. Kotijoukkue naputteli ensimmäiset neljä maalia maalintekijöinään kahdesti osunut Valtteri Pulkka sekä aiemmassa pelissä onnistuneet Konga ja Mutanen.
Kolmannessa erässä paraatitorjuntoja esittäneen Leevi Nupposen nollapeli valui käsistä vasta viimeisillä peliminuuteilla.
Ilman Salorantaa pelannut MäVi puolestaan kärsi selvän tappion SB Coyotesia vastaan.
Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 12–6. MäVin maalintekijöitä olivat hattutempun tehnyt Mika Ripatti, paikallispelissä onnistuneet Kuosmanen ja Ahvenainen sekä Juuso Vainikka.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.