0

Pääkirjoitus: Reporeitti on hyvä juttu

Vuosia suunnitteilla olleen Reporeitin rakentaminen näyttää ottaneen ratkaisevan askeleen eteenpäin. Käytännössä reitti yhdistää Repoveden reitit Mäntyharjun ja Kouvolan välillä. Vajaan 20 kilometrin matka Mouhun ja Orilammen välillä on tarkoitus rakentaa paremmaksi ja reitille lisätään myös opasteet. Reitin varrelle suunnitellaan myös kahta uutta taukopaikkaa.

Mäntyharjun tulevien matkailijoiden ja paikallisten matkailuyrittäjien kannalta rakentaminen on hyvä juttu, sillä tulevaisuudessa matkailijat voidaan opastaa luontoon virallista polkua pitkin. Patikoimisen lisäksi reitillä voi kulkea maastopyörällä, lumikenkäillen tai eräsuksilla.

Metsäreittien lisäksi seudun kehittämisessä tarvitaan myös muuta työtä. Autottomille julkisten yhteyksien löytäminen Mäntyharjusta eteenpäin on ollut hankalaa, mutta viime vuosina Repovesibussi on tuonut tähän pientä helpotusta.

Kansallispuistoon ja sen lähialueille suuntavista matkailijoista puhuttaessa on hyvä muistaa, että moni tulee paikalle perheen kanssa. Moni tulee lähiseudulle myös yöpymään, mikä on varsin hyvin alueen majoittajien tiedossa.

Viime kesänä Repoveden kansallispuiston kävijämäärässä tapahtui reilu notkahdus muun muassa Lapinsalmen riippusillan romahduksen myötä. Kansallispuistossa vieraili 134 000 kävijää, mikä on 38 000 vähemmän kuin edellisvuonna.

Kävijämääriin tuijottaminen ei kuitenkaan ole Mäntyharjun kannalta olennaisinta. Tärkeämpää olisi miettiä temppuja kävijöiden houkuttelemiseksi paikallisten palveluiden pariin. Lisäksi on hyvä muistaa, että kävijämäärän kasvun taittuminen on luonnon kannalta hyvä asia. Nykyinen luontoinfra kun on paikoin helisemässä varsinkin ruuhka-aikoina.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.