0

Mäntyharju aikoo valittaa Peruveden kaavan kumoamisesta – ”Kohtuuton tilanne”

Mäntyharjun kunta aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä, joka kumosi kunnan hyväksymän Peruveden ranta-asemakaavan. 

Kunnan virkamiesten tulkinnan mukaan kaavan kumoamisen aiheuttaneet seikat kohdistuvat erityisesti Vola Golfin alueeseen. Se on kunnan näkökulmasta kohtuutonta, sillä kaavan vaikutusalue on golfkenttää huomattavasti laajempi.

–Kaava on rajaukseltaan ja heijastusvaikutukseltaan tätä suurempi. Täten onkin kohtuutonta tilanne, jossa kaavan kumoaminen kokonaisuutena aiheuttaa huomattavaa haitta muun muassa korttelien 105 ja 106 toimintojen kehittämiselle, kunnanhallituksen esityslistatekstissä kirjoitetaan.

Korttelit 105 ja 106 viittaavat matkailukäyttöön varattujen rakennusten alueisiin.  Niille saisi sijoittaa muun muassa liiketiloja, elämys- ja matkailupalveluita sekä huolto-aseman.

– Samoin kaavan kumoamisen vaikutus kaavan pohjoispuolella sijaitsevalle matkailualueelle on merkittävä, esityslistatekstissä todetaan.

Kunnanjohtaja Jukka Ollikainen esittääkin maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle valitusluvan hakemista korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Valitus koskisi kortteleita 105 ja 106, jolta osin kaava tulisi pitää kunnan mielestä voimassa.

Vola-Golfin yrittäjä ja kaavan alullepanija Tuomo Orasmaa kertoi aiemmin Pitäjänuutisille valittavansa kaavasta eteenpäin.

Muokattu 18.2: Valitus aiotaan tehdä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, ei korkeimpaan oikeuteen,

Kommentteja aiheesta “Mäntyharju aikoo valittaa Peruveden kaavan kumoamisesta – ”Kohtuuton tilanne”

  • 16.2.2019 at 10:59
    Permalink

    Itse aiheutettua kohtuuttomuutta?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.