0

Korpijärvellä ainoastaan kahdeksan senttiä teräsjäätä, huonosti kantavan kohvajään osuus kasvaa edelleen

Jäät ovat edelleen heikkona Etelä-Savon järvillä, sillä teräsjää ei ole päässyt vahvistumaan helmikuun aikana.

Viimeaikaiset vesisateet ovat sulattaneet jään päällä olevan paksun lumikerroksen ja lumen alla ollut sohjo on nyt jäätynyt kohvajääksi.

Etelä-Savon heikoin jäätilanne on Mäntyharjun Korpijärvellä, jossa teräsjään paksuus on ainoastaan kahdeksan senttiä. Kohvajäätä Korpijärvellä oli keskimäärin jo kaksi kolmasosaa kestävän jään kokonaispaksuudesta, eli lähes puolet enemmän kuin kestävää teräsjäätä.

Pyhävedellä ja Pertunmaan Peruvedellä kohvajäätä oli suunnilleen saman verran kuin teräsjäätä. Pyhävedellä teräsjäätä oli 19 senttiä, Peruvedellä 24 senttiä.

Etelä-Savon ely-keskus muistuttaa, että jään kantokyky on aina arvioitava teräsjään mukaan. Yksin kulkevan ihmisen alla on oltava vähintään viisi senttiä teräsjäätä. Moottorikelkalla ajaessa teräsjäätä pitäisi olla jo 15 senttiä.

Mäntyharjussa ei olekaan päästy tänä talvena avaamaan retkiluistelurataa juuri jään riittämättömän vahvuuden vuoksi. Myös jäälle noussut vesi on ollut ongelma.

Pertunmaalla retkiluistelurata ja jääladut ehdittiin avata käyttöön muutamaksi viikoksi joulukuun lopussa. Ne jouduttiin kuitenkin sulkemaan jäälle nousseen veden takia. Retkiluistelureittiä ei tehdä enää tänä talvena.

 

Muokattu 22.2. klo. 8.46: Korjattu Pyhäjärvi Pyhävedeksi.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.