0

MäVin muisteluilta keräsi muutakin kuin kuvia – Yhdessä ihasteltiin niin vanhaa kiertopokaalia kuin jäsenkorttejakin

MäVi järjesti keskiviikkona muisteluillan, jossa se keräsi kuvia toiminnastaan tulevaa 100-vuotishistoriikkiaan varten.

Sari Tompuri oli tullut paikalle miehensä hiihtokuvien kanssa.

– Nämä ovat MU-50:n ajoilta, eli ennen kuin seura yhdistyi Virkistyksen kanssa. Toivotaan, että muutkin tajuaisivat tuoda kuvia myös MU-50:n toiminnasta, Tompuri kertoo.

Yhdessä kuvassa on esimerkiksi joukko hiihtäjiä, jotka kutsuttiin Kouvolaan Skandinavia Cupiin. Sami Hall ja Anna Parta (os. Kohonen) olivat ensimmäiset mäntyharjulaiset, jotka liitto valitsi tapahtumaan edustamaan Suomea.

Muut kävijät toivat mukanaan kuvia esimerkiksi pesäpallosta ja lentopallosta. Yhden jos toisenkin kotialbumeista löytyi kuvia, jotka olivat odottaneet tätä hetkeä.

Kuvien lisäksi iltaan tuotiin muitakin muistoja. Pirkko Kuhanen oli säästänyt isänsä jäsenkortit, joita ihailtiin porukalla.

– Nämä löytyivät isän papereista. Päätin säästää ne, kun ajattelin, että niillä voisi olla merkitystä myöhemmin, Kuhanen kertoo.

Ensimmäinen kortti on päivätty vuodelle 1953. Siinä on Kuhasen isän allekirjoituksen lisäksi seuran puheenjohtajan ja sihteerin allekirjoitukset. Näkyypä kortissa Virkistyksen vanha logokin.

Kuhasella oli mukanaan vielä vähän erikoisempi tuominen. Kyseessä on jo aavistuksen tummunut pokaali, joka on aikoinaan annettu Niilo Nupposelle.

– Hän oli miniäni vaarin veli. Palkinto on tullut joko hiihdosta tai juoksusta, mutta ei ole tietoa kummasta. Pokaalissa lukee vain, että se on kiertopalkinto, Kuhanen sanoo.

Myöskään palkinnon ajankohdasta ei ole tarkkaa tietoa. Nupponen syntyi 1917 ja kaatui sodassa 1941, joten palkinnon saaminen sijoittuu tälle ajanjaksolle.

– Itse veikkaisin 30-luvun loppupuolta, mutta ei sitä varmaksi voi sanoa.

Pokaali päätyi säilöön MäVille, vaikka sen tarina hieman hämärän peittoon jäikin.

Kuvia toiminnasta kaivataan edelleen. Niiden osalta yhteyttä voi ottaa MäVin toimistoon.

Pirkko Kuhasen isän vanhoja jäsenkortteja ihailtiin porukassa.

 

Muokattu 22.2. klo: 9.22, kuvan hiihtäjistä ainoastaan Sami Hall ja Anna Parta hiihtivät Skandinavia Cupissa.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.