0

Varpasentie ja Hartolantie mukana MTK:n pahasti rapautuneiden teiden listalla

Mäntyharjusta etelään johtava Varpasentie sekä Pertunmaalta Hartolaan kulkeva Hartolantie ovat mukana Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n maanantaina julkaisemassa kahdensadan kiireellisesti kunnostettavan tien listauksessa.

MTK:n mukaan Varpasentie on tärkeä erityisesti metsätalouden, mutta myös muiden elinkeinojen kannalta. Ongelmallisin väli on etujärjestön mukaan 25 kilometrin pätkä Tainasta valtatielle 15. Se on mutkainen, vaurioinen ja kallistuksetkin ovat pielessä. 

–Teiden huono kunto rajoittaa elinkeinojen kehittymistä. Keski-Suomen kuljetukset kulkevat osittain tätä kautta Lappeenrantaan päin.´Kuolonkolareitakin sattunut viime vuosina, järjestö muistuttaa.

Hartolantien osalta MTK painottaa erityisesti pahoja päällystevaurioita reilun 30 kilometrin matkalla. Tiellä on järjestön mukaan merkittävästi puunkuljetusta sekä maitoautojen ja rehuautojen muodostamaa liikennettä. Lisäksi puolustusvoimilla on tiellä omat tarpeensa. Tietä pitkin tehdään muun muassa kuljetuksia varikolle.

Varpasentien ja Hartolantien lisäksi MTK:n listauksessa on 198 muuta tietä eri puolilta Suomea. Listauksen tarkoituksena on vauhdittaa tulevaa hallitusta teiden korjausvelan pienentämiseksi. Liitto esittää, että korjauksiin laitettaisiin ensi hallituskaudella yhteensä 1,5 miljardia euroa.

Liitto perustelee rahasummaa sillä, että Suomen talous nojaa sen mukaan tulevaisuudessakin biotalouteen. MTK:n mukaan metsäteollisuuden merkitys on kasvussa, ruoka-ala on elpymässä ja uusiutuvan energian hajautettu tuotanto kasvaa.

– Esimerkkikohteiden avulla ymmärretään, kuinka tärkeä perusta maaseudun tieverkko on koko Suomen menestykselle. Logistisen ketjun on toimittava kannolta tai maitotilalta tehtaalle ja satamaan. Nämä kohteet tarjoavat myös maakuntien kansanedustajaehdokkaille konkretiaa vaalikampanjoihinsa, MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola toteaa etujärjestön tiedotteessa.

 

Mitä muita teitä pitäisi pistää lähitienolla kuntoon? Kommentoi alle.

5 kommenttia aiheesta “Varpasentie ja Hartolantie mukana MTK:n pahasti rapautuneiden teiden listalla

 • 25.2.2019 at 11:59
  Permalink

  Nykyisessä hallituksessa on MTK;n ja maaseudun ihmisten tuella valtaan äänestetty Keskusta,nyt olisi luullut teiden korjausvelan pienentyvän.Katin kontit,joten vaaleissa se saattaa näkyä äänikatona tai nukkuvien puolueen voittona,koska moni tuntee turhautumista täällä maaseudulla.

  Nim. Tyhjän saa pyytämättä.

 • 25.2.2019 at 15:32
  Permalink

  Kunnostettavat tiet Pertunmaalla ja Mäntyharjulla

  -Mansikkamäentie

  -Hartolantie

  -Jaalan- ja Virransalmentie

  -Vihantasalmentie

  -Joutsantie

  Nämä tiet joutuin kuntoon!

 • 26.2.2019 at 07:40
  Permalink

  Huonoja teitä riittää, mutta MTK-Pertunmaa toi esille ja reklamoi muutama vuosi sitten Pertunmaalta Hartolaan yhdistävän Hartolantien erittäin huonon kunnon. MTK-Etelä-Savo on vienyt asian hoitoa eteenpäin. Mitä Pertunmaan kunta on asialle tehnyt ? Se korjaantuuko tie on toinen asia, mutta on tilanne huomioitu. Kun valtakunnallisesti Hartolantie on noin 200 kiireellisesti kunnostettavien teiden joukossa, niin jotakin on tehty ja pyritty vaikuttamaan olosuhteiden parantamiseen.

  • 26.2.2019 at 14:13
   Permalink

   Nooh, kyllä Jari (Leppä) hoitaa homman eli vähäliikenteiset kylätiet huippukuntoon. Kun pankkikin Koitissa suljetaan niin eipä sinne kauheasti ole iiikennettä, muutamia tukkirekkoja lukuun ottamatta.

   • 26.2.2019 at 19:26
    Permalink

    Wanhoina hyvinä aikoina ministerit hommasivat kotiseuduilleen monenmoisia hankerahoituksia, joskus enemmän järkeviä, joskus vähemmän järkeviä. Kertooko se ajan muuttumisesta vai heikommista ministereistä, mutta senkaltainen toiminta on vähentynyt. Eipä ainakaan Leppää voi syyttää liiallisesta kotiinpäin vetämisestä…

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.